Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Opptelling av karakterer Mål: Vi skal sammenligne karakterer studentene får i to kurs.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Opptelling av karakterer Mål: Vi skal sammenligne karakterer studentene får i to kurs."— Utskrift av presentasjonen:

1 Opptelling av karakterer Mål: Vi skal sammenligne karakterer studentene får i to kurs.

2 Kai A. Olsen, BIBSYS, 22.11.2014 2 Utgangspunkt Vi har en tabell med karakterdata (studentnr, kurskode, karakter) Vi skal registrere disse i en todimensjonal matrise I øverste felt (for A A) skal vi telle opp de som har A på begge kurs, i feltet under kommer de som har A på kurs1 og B på kurs2, osv. ABCDEF A B C D E F Kurs 1 Kurs2Kurs2

3 Kai A. Olsen, BIBSYS, 22.11.2014 3 Brukergrensesnitt Felt for å velge to fagkoder (combo- bokser) Knapp for å starte programmet Et område der vi viser resultatet (kan enklest legges i en tabell som så vises i en subform)

4 Kai A. Olsen, BIBSYS, 22.11.2014 4 Inndata Utvalg av to fagkoder (gjøres av bruker i brukergrensesnittet). En tabell med studentnr, fagkode og karakter Vi skal kun ta med studenter har eksamen i begge de oppgitte fagene. Om en student har flere karakterer i samme fag bruker vi den beste.

5 Kai A. Olsen, BIBSYS, 22.11.2014 5 Sentrale oppgaver Indeks til matriser (array) er heltallsverdier, vi må altså omregne bokstavkarakterene til heltall (f.eks. erstatte A til F med 1 til 6) Vi må få ordnet inndata-tabellen slik at karakterene for de to fagene kommer etter hverandre for hver student.

6 Kai A. Olsen, BIBSYS, 22.11.2014 6 Utvidelse Vi skal legge inn kolonne og radsummer Kunne vise prosentverdier istedenfor bare absolutt-tall.


Laste ned ppt "Opptelling av karakterer Mål: Vi skal sammenligne karakterer studentene får i to kurs."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google