Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Innvandrere i Norge Møte med det norske arbeidsmarkedet. Yocasta Sosa de Veisten Spekters fagdag om integrering 17 feb.2011.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Innvandrere i Norge Møte med det norske arbeidsmarkedet. Yocasta Sosa de Veisten Spekters fagdag om integrering 17 feb.2011."— Utskrift av presentasjonen:

1 Innvandrere i Norge Møte med det norske arbeidsmarkedet. Yocasta Sosa de Veisten Spekters fagdag om integrering 17 feb.2011

2  Familieforening.  Et møte med en ny kultur.  Å lære et nytt språk, det skal ta tid.  Et flerkulturelt samfunn.  Beslutninger og dilemmaer  Et ønske - å få jobb. Ankomsten til Norge Mitt førsteinntrykk Et vakkert land med en fantastisk natur.

3 Å søke jobb en prosess Denne prosessen har flere faser. Samtidig i hver fase treffer vi på mange utfordringer. Utfordringene er et resultat at hvordan vi opplever forskjellige situasjoner. Hvordan er det for innvandrere når vi kommer til et samfunn som vi ikke vet mye om? Hvorfor finner vi det vanskelig å oppfylle våre plikter samtidig som vi har rettigheter?

4 Utfordringer Det har vært mer slitsomt å søke jobb enn å jobbe hardt en hel uke. Den første utfordringen kan bli en sårbar prosess. Usikkerhet og frustrasjoner. Mangel for informasjon. Hva er jeg og hva skal jeg bli her? Kommunikasjon Informasjon Veiledning Kvalifikasjoner

5 Mulighetene for å komme inn arbeid. Mann føler ofte av språket brukes som en unnskylding for hvorfor man ikke skal ansette innvandrere. Bosettingstillatelse, er dette viktig for arbeidsgivere? "Overkvalifisert” eller Trenger andre kvalifikasjoner? Ingen referanser? Å bygge nettverk?

6 "Norge er det nye hjemmet. Her er landet vi lever i nå, og vi føler oss virkelig hjemme her. Jeg synes at dette er det første inntrykket av integrering" Integrert, men ikke i arbeid. "Arbeidsmarkedet er den viktigste arena for integrering, både for å skaffe inntekt og dermed ressurser til å delta på andre arenaer, og samtidig er rollen på arbeidsmarkedet selv et uttrykk for integrering på ett viktig område." Lars Østby forsker i Statistisk Sentralbyrå

7 Flere prosjekter og tilbud Den viktigste oppgaven må man stå for selv Å ta sjanse Ressurser Motivasjon Videre utdanning Interesser Tidligere utdanning Ansvar Arbeidsmarked Kvalifiserings programmet Ny sjanse Introduksjons program Veiledning

8 Siste ord og ettertanke Man må aldri gi opp. Man må tro på seg selv og ha entusiasmen. Entusiasme gir deg styrke. Entusiasme er det “spesielle noe” som gjør deg til en vinner. Entusiasme gjør hardt arbeid moro. Entusiasme forandrer ting, mennesker, situasjoner, holdinger og fordommer. Entusiasme forteller til andre hvem du er. Entusiasme åpner nye dører. Takk for meg!!


Laste ned ppt "Innvandrere i Norge Møte med det norske arbeidsmarkedet. Yocasta Sosa de Veisten Spekters fagdag om integrering 17 feb.2011."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google