Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forelesningsvideo: Hvordan øke gjenbruksverdien? Synne Kvamme Repp.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forelesningsvideo: Hvordan øke gjenbruksverdien? Synne Kvamme Repp."— Utskrift av presentasjonen:

1 Forelesningsvideo: Hvordan øke gjenbruksverdien? Synne Kvamme Repp

2 Bakgrunn for prosjektet: Mange utdanningsinstitusjoner publiserer opptak fra forelesninger. Opptakene har begrenset gjenbruksverdi dersom de ikke tilrettelegges. Hvordan kan gjenbruksverdien økes?

3 Forskningsspørsmål 1: Hvilke kvalitetsparametere bør vektlegges ved produksjon av gjenbruksvennlig forelesningsvideo?

4 Kartlegging av kvalitetsparametere: Hvordan? Samtaler med folk som har kompetanse på området Observert 23 ulike forelesningsvideoer Litteraturstudier

5 Kvalitetsparametere som bør vektlegges: Bildekvalitet Lydkvalitet Tilgjengelighet Mekanismer som støtter opp om brukerens interaksjon med videoen Integrasjon med andre læringsressurser

6 Forskningsspørsmål 2: Hvilke hendelser i forelesningen er det hensiktsmessig å bruke ved indeksering av forelesningsvideo?

7 Hvordan? Undersøkte disse indekseringsmetodene: –Indeksering etter lysbildeskift –Indeksering etter tavlehendelser Tok opp forelesningsvideo Brukte videoene for å løse oppgaver på tid

8 Foretrukket indekseringsmodell

9 Nytteverdien til tavlebildene Et flertall mener visuelle innholdsfortegnelser gir et bedre inntrykk av videoinnholdet enn skriftlige innholdsfortegnelser (gjennomsnittskarakter 3,65) Et flertall syntes det var nyttig å kunne navigere etter tavlehendelser (gjennomsnittskarakter 3,65)

10 Forelesningsopptak som læringsressurs? Forelesningsopptak som erstatning for forelesning?

11 Forskningsspørsmål 3: Simulere en algoritme der man bruker tavlehendelser for å finne relevante indekspunkter, og generere en visuell indeks på bakgrunn av dette.

12 Betingelser for tavleindekserings-algoritme: Endringer i tavleinnholdet må kunne lokaliseres. Indekselementene må kunne defineres skriftlig. Indekseringspunktene må være relevante for brukerne.

13 Lokalisering av indekspunkter

14 Resultater av prosjektet: Foretatt en kartlegging av kvalitetsparametere som er kritiske for gjenbruksverdien. Undersøkt tavlen som informasjonskilde i indekseringen: –Forbedret navigasjonsmekanisme –Fungerer som et visuelt sammendrag Simulerte tavleindekserings-algoritme som ga en funksjonell strukturering av innholdet.

15 The End


Laste ned ppt "Forelesningsvideo: Hvordan øke gjenbruksverdien? Synne Kvamme Repp."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google