Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Salme 32, en læresalme 5 S-er

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Salme 32, en læresalme 5 S-er"— Utskrift av presentasjonen:

1 Salme 32,1-11 - en læresalme 5 S-er
Du er mitt skjulested! (v7)

2 3 Da jeg tidde, ble mine ben borttært, idet jeg stønnet hele dagen.
Salme 32,1-11 1 Av David. En læresalme. Salig er den som har fått sin overtredelse forlatt og sin synd skjult. 2 Salig er det menneske som Herren ikke tilregner misgjerning, og som er uten svik i sin ånd. 3 Da jeg tidde, ble mine ben borttært, idet jeg stønnet hele dagen. 4 For dag og natt lå din hånd tungt på meg. Min livssaft svant som i sommerens tørke. (Sela.) 5 Jeg bekjente min synd for deg og skjulte ikke min skyld. Jeg sa: Jeg vil bekjenne mine misgjerninger for Herren! – Og du tok bort min syndeskyld. (Sela.)

3 Salme 32,1-11 6 Derfor, la hver from be til deg den tid du er å finne. Visselig, når store vannflommer kommer, til ham skal de ikke nå. 7 Du er mitt skjulested! Du vokter meg for trengsel. Med frelses jubel omgir du meg. (Sela.) 8 Jeg vil lære deg og vise deg den vei du skal vandre, jeg vil gi deg råd med mitt øye. 9 Vær ikke lik hest og muldyr, som ikke har forstand! Deres smykke er tømme og bissel til å tvinge dem med. De vil ikke komme nær til deg. 10 Den ugudelige har mange plager. Men den som setter sin lit til Herren, omgir han med miskunn. 11 Gled dere i Herren! Dere rettferdige, fryd dere! Og juble, alle oppriktige av hjertet!

4 Salme 32,1-11 1. SYND v.1-2 : ”Salig er den som har fått sin overtredelse forlatt og sin synd skjult. Salig er det menneske som Herren ikke tilregner misgjerning, og som er uten svik i sin ånd.”

5 ”…la de ben som du har knust fryde seg.” (Sal.51,10)
Salme 32,1-11 2. SKJULE v.3-4: ”Da jeg tidde, ble mine ben borttært, idet jeg stønnet hele dagen. For dag og natt lå din hånd tungt på meg. Min livssaft svant som i sommerens tørke.” ”… for at hver munn skal lukkes og hele verden bli skyldig for Gud.” (Rom.3,19) ”…la de ben som du har knust fryde seg.” (Sal.51,10)

6 3. SYNDSBEKJENNELSE/ ”Si-det”
Salme 32,1-11 3. SYNDSBEKJENNELSE/ ”Si-det” V.5: ”Jeg bekjente min synd for deg og skjulte ikke min skyld. Jeg sa: Jeg vil bekjenne mine misgjerninger for Herren!” ”Se, du (Gud) har lyst til sannhet i det innerste av hjertet! Så lær meg da visdom i hjertets dyp!” (Salme 51,8)

7 Salme 32,1-11 4. SONING v.5: ”Og du tok bort min syndeskyld.”
”Uten at blod blir utgytt, blir ikke synd tilgitt.” (Hebr.9,22) ”Elskede! Dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Men hvis noen synder, da har vi en talsmann hos Faderen, Jesus Kristus, Den Rettferdige. Og han er en soning for våre synder, og det ikke bare for våre, men også for hele verdens. (1.Joh.2,1-2)

8 Salme 32,1-11 5. SALIG v.1-2: ”Salig er den som har fått sin overtredelse forlatt og sin synd skjult. Salig er det menneske som Herren ikke tilregner misgjerning, og som er uten svik i sin ånd.” Salig – å være et frelst menneske Salig – å være tilgitt Salig – å ha sin glede i Jesus v.11 ”Gled dere i Herren! Dere rettferdige, fryd dere! Og juble, alle oppriktige av hjertet!”

9 Salme 32,1-11 ”En læresalme” 1. Lære å bekjenne synd
2. Lære å ta imot tilgivelsen 3. Lære å fortelle andre om Jesus V.8: ”Jeg vil lære deg og vise deg den vei du skal vandre, jeg vil gi deg råd med mitt øye.”

10 Salme 32,1-11 Lukas 5,27-32: Jesus kaller tolleren Levi/ Matteus.
Matteus lærte å følge Jesu befaling ”Følg meg!” Matteus lærte at han var en synder/ syk som trengte å bli rettferdig/ bli helbredet. Matteus skjønte at han måtte fortelle sin gamle venner om sin nye venn Jesus: Gjestebud!


Laste ned ppt "Salme 32, en læresalme 5 S-er"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google