Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Økonomifag Fra programområdet samfunnsfag, økonomi og språk - studiespesialisering.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Økonomifag Fra programområdet samfunnsfag, økonomi og språk - studiespesialisering."— Utskrift av presentasjonen:

1 Økonomifag Fra programområdet samfunnsfag, økonomi og språk - studiespesialisering

2 Økonomistyring (bed øk 1) og Økonomi og ledelse (bed øk 2)
Hvordan oppnå best lønnsomhet? Økonomistyring: Næringsliv og samfunn Økonomistyring (regnskap, kalkyler mm) Etikk og miljø Økonomi og ledelse: Bedrift og samfunn Markedstilpasning og produksjons- planlegging (analyseverktøy) Organisasjon og ledelse Gir deg livslang nytte, enten for videre studier eller arbeidslivet.

3 Entreprenørskap og Bedriftsutvikling
Hvordan drive ungdomsbedrift? Et fag med mye praksis, samarbeid og ansvar. Faget skal øke kompetansen om hvordan en virksomhet etableres, drives og utvikles. Metoden ungdomsbedrift brukes og elevene starter en egen ungdomsbedrift. Tett samarbeid med arbeids- og næringsliv blant annet gjennom bruk av mentorer fra næringslivet.

4 Samfunnsøkonomi (sos øk)
Viktige temaer: Arbeidsmarked og arbeidsledighet, inntektsfordeling og miljøproblemer, inflasjon, tilbud og etterspørsel, finanskriser og rente. Hvordan brukes oljepengene? Samfunnsøkonomi skal bidra til å gi innsikt i økonomiske prosesser og motivere for samfunnsengasjement og aktiv deltakelse i arbeids- og samfunnsliv.

5 Markedsføring og ledelse
Hvordan påvirke kunder til å kjøpe? Innføring i markedsføring og ledelse hvor hovedvekten er lagt på markedsplanen, der elevene lærer om mål, målgruppetenking og bruk av konkurransemidlene produkt, pris, distribusjon og kommunikasjon. Faget er både kreativt, teoretisk, lekent og nyhetsorientert, og temaene etikk og samfunnsansvar blir vektlagt sett fra et bedriftssynspunkt.

6 Reiseliv og språk Hvordan øke
turismen? Et praktisk fag som inneholder kultur, kommunikasjon og språk, reiselivsnæringen, vertskapsrollen og reiselivsmarkedsføring. Gir deg livslang nytte, enten for videre studier, arbeid i en spennende næring eller bruker språk, kultur og reiseliv til å nærme deg andre kulturer og mennesker.

7 Rettslære Kan jeg be butikken om en ny mobiltelefonen?
Innføring i juridisk metode. Enkel innføring i familie-, arv-, arbeid- og strafferett. Faget fungerer som en forberedelse til videre juridiske studier.

8 Har du spørsmål? www.sandvika.vgs.no; kontakt oss; ansatte;
Carina Bratli, Sigrid Hagemann, Hege Kaardal, Live Mogstad, Inger-Merethe Nisted og Tom Strømnes Følg oss gjerne på:


Laste ned ppt "Økonomifag Fra programområdet samfunnsfag, økonomi og språk - studiespesialisering."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google