Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Temakveld Nettvett og spill.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Temakveld Nettvett og spill."— Utskrift av presentasjonen:

1 Temakveld Nettvett og spill

2 Hva gjør dagens ungdom på internett
Fortrinnsvis chatting og spill Fildeling Utvider det sosiale nettet (Facebook/Nettby) For dagens unge er ikke internett en ny teknologi, men har eksistert siden da de var barn. (internett generasjonen) De er fortrolige med og behersker internett. Det viser seg imidlertid at mange voksne ikke henger med på utviklingen.

3 Hva sier ungdommen Mine foreldre er overbeskyttende. De tror at jeg går inn på sider jeg ikke skal. Jonas, 13 år Jeg tror jeg kan skjule det meste av det jeg har vært inne på. Torgeir, 14 år Hvis du kaller deg Kari på 13 år er det ingen som vil prate med deg. Du må ha et kult kallenavn. Anne, 13 år Jenter tenker på chat og fare. Guttene er så «tøffe» og tenker ikke på at det kan være farlig for dem også. Katrine, 15 år Kilde: Redd Barna

4 Forskning Hver sjette ungdom bruker TV og data mer enn åtte timer hver dag. Mange unge har flyttet nesten hele sin sosiale arena over på internett. Bortimot all sosial fritid brukes foran skjermen, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). (Kilde: VG Nett)

5 Filmer Du er ikke alltid så anonym som du tror
Du bestemmer hva andre skal vite Fort gjort Webcam chat

6 Hva gjør skolen? Elevene må ved bruk av datamaskin, identifisere seg med eget brukernavn og passord Prøver jevnlig å minne elevene på de regler som gjelder for bruk av datamaskin Det er installert filter som skal hindre at: elevene går til unyttige sider elevene blir eksponert for upassende innhold (Mulighet for å logge elevenes internettbruk)

7 Hva kan foreldrene gjøre?
Følgende råd gir Redd Barna: Ha datamaskinen i stua Diskutér kjøreregler for internett med dine barn Vær i nærheten når barna dine er på internett Be om å få se på, og la barna fortelle hva de driver med på internett Tekniske løsninger, såkalte filtre/brannmurer, kan blokkere tilgang til uønskede sider på internett

8 Lenker http://nettvett.no/ http://www.dubestemmer.no/


Laste ned ppt "Temakveld Nettvett og spill."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google