Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Motivasjon I Yrkesveiledningsprosessen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Motivasjon I Yrkesveiledningsprosessen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Motivasjon I Yrkesveiledningsprosessen
“VEIEN VIDERE…” Motivasjon I Yrkesveiledningsprosessen

2 Veien videre… Utviklingsarbeid fra elevene i Karriereveiledning
ved Høgskolen i Akershus. Yocasta L. Sosa De Veisten og Runa Korsmo

3 Forord Målet med dette prosjektet var å oppmuntre deltakerne gjennom motivasjon og utvikling av arbeidsoppgaver og at de kan lære fra resultatene av sin egen motivasjon. Hvorfor? Fordi som karriereveileder ønsker vi å hjelpe deltakere å finne og utvikle egne ressurser. Det er viktig at de har anledning til å demonstrere sin kompetanse, både å mestre og å tilpasse seg nye situasjoner. Utviklingsarbeid skal bestå av gjennomføring av veiledningsaktiviteter, for å fremme motivasjon og bevisstgjøring i form av veiledningssamtaler og gruppeoppgaver. Veiledningen må være basert på den enkeltes ressurser, behov og muligheter. I tillegg er bevisstgjøring i forhold til nå-situasjon og muligheter til egne valg viktig for å øke motivasjonen.

4 Mitt valg - mine alternativer - min situasjon.
Veiledningssamtaler og gruppeoppgaver. Handslingsplan Studie/Arbeid Sosialt Nettverk Kreativt arbeid Meg selv som person Økonomi Samliv/barn Fritid

5 Nå situasjonen Situasjonsanalyse i forhold til de utfordringene du står overfor når det gjelder studie/jobb valg. Individuelt veiledning 15 min. Del det du vil dele med de andre.

6 “SOFT-analyse” Kreativ metode som benyttes både i kortsiktig og langsiktig øyemed. S. - Styrke (strength ) O. -Muligheter (opportunities) F. – Svakheter (faults) T. –Trusler (threats) H³ modellen er kjent for personlig utvikling. H³ modellen = hode, hjerte og hånd Bevisthet -Insight (head), Åpenhet-Inclusion (heart) and Problemløsning - Adaptation (hands.)

7 Nåsituasjonen 10 5 0 Deg

8 Jerry, er en svært talentfull ”Fullfører”.
“Hva driver denne atferden?” og ”Hvordan kan atferden bli brukt på en positiv måte?” Det er første skrittet mot bedre resultater. Eksempel "Arbeidsnarkomanen" Jerry, er en svært talentfull ”Fullfører”. Men han forklarte at han også var tynget med etiketten “arbeidsnarkoman”. Og hans kone, Anne, brukte ofte det negative begrepet for å beskrive han “arbeidsnarkoman”. hjemme og på jobben. Med balansen mellom hjem og arbeid på plass igjen, ser han nå en langsiktig fremtid i selskapet, og han har ikke lenger skyldfølelse når han må arbeide ekstra lange dager.  Nå isteden av en “arbeidsnarkoman”, ser kona på han som en fullfører – både hjemme og på jobben. “Sladrekjerring" Claire er et annet eksempel Claires leder, Sue, hadde for lenge siden gitt henne oppnavnet “sladrekjerring”. “Nå forstår jeg hvorfor du alltid snakker med andre—og viktigere, ser hvordan jeg kan bruke det til å hjelpe oss alle til å være i kontakt med hverandre.

9 Veiledningssamtale

10 Produksjon og Kreativitet

11 En arbeidspraksis som fungerer
Jeg utvikler meg mens jeg lærer og jobber. Jeg kan jobbe i team og selvstendig. Jeg kan dette og jeg vil fortsette min utdanning.

12 Det positive mennesket
Å bli kjent med andre. Motivere meg selv. Bli klar til nye utfordringer. Uredd til nye situasjoner. Mer selvsikker. Planlegger min fremtid.

13 Arbeidsgruppen


Laste ned ppt "Motivasjon I Yrkesveiledningsprosessen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google