Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utviklingsplaner for gutter og jenter Ferdighetsutviklingen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utviklingsplaner for gutter og jenter Ferdighetsutviklingen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Utviklingsplaner for gutter og jenter 13-19 Ferdighetsutviklingen

2 Skedsmo Fotballklubb G/J13

3 G/J13 år Taktiske ferdigheter Tekniske ferdigheter
Pasningsferdigheten innside, utside, chip, kort, lang, med vinkel, langs bakken, i lufta. Skuddferdighet med ball bakfra, fra siden og imot, i luften på hel-volley og halvvolley, på hode Føring av ball Finter som oversteg, dobbel oversteg, skuddfinte, to-fots finte, Zidane – finte, m. flere 1 mot 1 offensivt, sette på og deretter velge Føre ball i stort tempo med ulike skifter av klima, vinkler, retningsforandringer osv. Pasninger skal være knallharde Mottak og medtak med høyre og venstre bein, innside og utside. Mottak av ball med hode, lår, bryst og med fot. Raskest mulig kontroll. Skjerming av ball med lavt tyngde punkt 1 mot 1, 2 mot 2, 3 mot 3, 7 mot 7, og 11 mot 11 både offensivt og defensivt. Spilleforståelse i valg av tid og rom. Når skal man slå og når skal man gå. I hvilke situasjoner velger man hva. Hvilken rolle i laget har jeg hva er de 3.viktigste punktene for meg offensive og defensivt i min rolle. Hva er min spisskompetanse Når stå høyt og når falle Hvordan presser vi ballfører Hvilke rom søker vi etter Vi skal søke etter spillere som tør å drible Relasjonelle ferdigheter med 1,2 bevegelse. Orientering før, ved, og etter levering av ball.

4 Coaching og pedagogikk Innsikt i fotballspillet
Spørrende og åpen i tilnærmingen. La spillerne finne ut av svarere og vær veiledende. Søk etter utfordringer for spillerne og slipp de oppover i systemet. Utviklingsorientert i enkeltindividet. Det skal være gøy å vinne og kjipt å tape (spillerne), mens trenerne jobber videre med utviklingsmålene Lite styrende, og veldig inkluderende. La spillerne få mye av ansvaret for egen læring og muligheter. Varier på å være engasjert. Spørrende, analytisk. Se alle sammen, hver eneste gang. Bygge videre på klubbens verdier om «dugelige» mennesker med god folkeskikk som kan bidra der det trengs og som skaper eierforhold til det man driver med. Kunne forstå sin egen rolle i laget og hva dennes arbeidsoppgaver skal være. Vite noe om arbeidskravene til 14.åringene Hva er viktig for meg å jobbe med og hvordan spille de andre gode. Kostholdskveld 24.timers utøveren Egentrening og betydningen av denne. Hjemmelekser taktisk og praksis. Alle spillere skal lage utviklingsmål for sesongen. Alle spillerne skal skrive egentreningsdag bok i vinterferie, høstferie, juleferie, påskeferie og sommerferie.

5 Hva skal gjennomføres i løpet av sesongen
Praktisk og administrativt Minimum 2.stk foreldremøter på , ett på starten og ett på slutten. Minimum 1-2 spillersamtaler med alle spillerne i gruppen. Dette skal loggføres og kunne hentes opp igjen. 3-5 spillermøte med faglig innhold. 2-4 sosiale samlinger uten faglig innhold. 1-2 kamper med videoanalyse og gjennomgang av dette. Gjennomgang av innhold i utviklingen av spillernes roller herav keepere, backer, midtstoppere, indreløpere, sentrale spillere, spisser og vinger. Praktisk og teoretisk. Alle spillerne skal ha minimum 1-2 utviklingsmål for sesongen samt 1.drømmemål. Gjennomgang av arbeidskravsanalyse og kapasitetsprofil for de spillerne som har en ønske og evne til å kvalifisere seg for krets/region og landslagsspill i fremtiden.

6 Skedsmo Fotballklubb G/J14

7 G/J14 Tekniske ferdigheter Taktiske ferdigheter
Pasningsferdigheten innside, utside, chip, vristpasning, kort, lang, med vinkel, langs bakken, i lufta. Skuddferdighet med ball bakfra, fra siden og imot, i luften på hel-volley og halvvolley, på hode Føring av ball Finter som oversteg, dobbel oversteg, skuddfinte, to-fots finte, Zidane – finte, m. flere 1 mot 1 offensivt, sette på og deretter velge Føre ball i stort tempo med ulike skifter av klima, vinkler, retningsforandringer osv. Pasninger skal være knallharde Mottak og medtak med høyre og venstre bein, innside og utside. Mottak av ball med hode, lår, bryst og med fot. Raskest mulig kontroll. Skjerming av ball med lavt tyngde punkt 1 mot 1, 2 mot 2, 3 mot 3, 5 mot 5, og 11 mot 11 både offensivt og defensivt. Spilleforståelse i valg av tid og rom. Når skal man slå og når skal man gå. I hvilke situasjoner velger man hva. Hvilken rolle i laget har jeg hva er de 3.viktigste punktene for meg offensive og defensivt i min rolle. Hva er min spisskompetanse Når stå høyt og når falle Hvordan presser vi ballfører Hvilke rom søker vi etter Vi skal søke etter spillere som tør å drible Relasjonelle ferdigheter med 1,2 bevegelse. Orientering før, ved, og etter levering av ball. Større forståelse for spill på 11 bane med rom, orientering av valg, pasningskvalitet over avstander og roller i laget.

8 Coaching og pedagogikk Innsikt i fotballspillet
Spørrende og åpen i tilnærmingen. La spillerne finne ut av svarere og vær veiledende. Søk etter utfordringer for spillerne og slipp de oppover i systemet. Utviklingsorientert i enkeltindividet. Det skal være gøy å vinne og kjipt å tape (spillerne), mens trenerne jobber videre med utviklingsmålene Lite styrende, og veldig inkluderende. La spillerne få mye av ansvaret for egen læring og muligheter. Varier på å være engasjert. Spørrende, analytisk. Se alle sammen, hver eneste gang. Bygge videre på klubbens verdier om «dugelige» mennesker med god folkeskikk som kan bidra der det trengs og som skaper eierforhold til det man driver med. Kunne forstå sin egen rolle i laget og hva dennes arbeidsoppgaver skal være. Vite noe om arbeidskravene til 14.åringene Hva er viktig for meg å jobbe med og hvordan spille de andre gode. Kostholdskveld 24.timers utøveren Egentrening og betydningen av denne. Hjemmelekser taktisk og praksis. Alle spillere skal lage utviklingsmål for sesongen. Alle spillerne skal skrive egentreningsdag bok i vinterferie, høstferie, juleferie, påskeferie og sommerferie. Vite mer om hva som skal til for å bli god med tanke på tilstedeværelse, innsats, mengde, restitusjon, momenter, utvikling i forhold til dette, arbeidskrav og kapasitetsanalyser. Videoanalyse av gruppen i 2-3 kamper i løpet av sesongen.

9 Hva skal gjennomføres i løpet av sesongen
Praktisk og administrativt Minimum 2.stk foreldremøter på , ett på starten og ett på slutten. Minimum 1-2 spillersamtaler med alle spillerne i gruppen. Dette skal loggføres og kunne hentes opp igjen. 3-5 spillermøte med faglig innhold. 2-4 sosiale samlinger uten faglig innhold. 1-2 kamper med videoanalyse og gjennomgang av dette. Gjennomgang av innhold i utviklingen av spillernes roller herav keepere, backer, midtstoppere, indreløpere, sentrale spillere, spisser og vinger. Praktisk og teoretisk. Alle spillerne skal ha minimum 2. utviklingsmål for sesongen samt 1.drømmemål. Gjennomgang av arbeidskravsanalyse og kapasitetsprofil for de spillerne som har en ønske og evne til å kvalifisere seg for krets/region og landslagsspill i fremtiden.

10 Skedsmo Fotballklubb G/J15

11 G/J15 Tekniske ferdigheter Taktiske ferdigheter
Pasningsferdigheten innside, utside, chip, vristpasning, kort, lang, med vinkel, langs bakken, i lufta. Skuddferdighet med ball bakfra, fra siden og imot, i luften på hel-volley og halvvolley, på hode Føring av ball i ulike former, men alt skal skje med tempo. Finter som oversteg, dobbel oversteg, skuddfinte, to-fots finte, Zidane – finte, m. flere 1 mot 1 offensivt, sette på og deretter velge Føre ball i stort tempo med ulike skifter av klima, vinkler, retningsforandringer osv. Pasninger skal være knallharde og på riktig fot i forhold til hvor man ønsker og hva man kan. Mottak og medtak med høyre og venstre bein, innside og utside. Mottak av ball med hode, lår, bryst og med fot. Raskest mulig kontroll. Skjerming av ball med lavt tyngde punkt 1 mot 1, 2 mot 2, 3 mot 3, 5 mot 5, og 11 mot 11 både offensivt og defensivt. Jobbe mye med avslutningsferdigheten på siste 1/3 delen av banen. Spilleforståelse i valg av tid og rom. Når skal man slå og når skal man gå. I hvilke situasjoner velger man hva. Hvilken rolle i laget har jeg hva er de 3.viktigste punktene for meg offensive og defensivt i min rolle. Hva er min spisskompetanse Når stå høyt og når falle Hvordan presser vi ballfører Hvilke rom søker vi etter Vi skal søke etter spillere som tør å drible Relasjonelle ferdigheter med 1,2 bevegelse. Orientering før, ved, og etter levering av ball. Større forståelse for spill på 11 bane med rom, orientering av valg, pasningskvalitet over avstander og roller i laget. Jobbe med «shadow» spill mot et mål med fokus på offensiv og defensiv struktur. Oppspills- og bevegelsesfasen i forhold til hvem man velger når. Hvem skal se etter hvilke rom og hvilke roller skal bruke hverandre. Når bruker man rom sentralt i banen og når bruker man bredde-rommene.

12 Coaching og pedagogikk Innsikt i fotballspillet
Spørrende og åpen i tilnærmingen. La spillerne finne ut av svarere og vær veiledende. Søk etter utfordringer for spillerne og slipp de oppover i systemet. Utviklingsorientert i enkeltindividet. Det skal være gøy å vinne og kjipt å tape (spillerne), mens trenerne jobber videre med utviklingsmålene Lite styrende, og veldig inkluderende. La spillerne få mye av ansvaret for egen læring og muligheter. Varier på å være engasjert. Spørrende, analytisk. Se alle sammen, hver eneste gang. Bygge videre på klubbens verdier om «dugelige» mennesker med god folkeskikk som kan bidra der det trengs og som skaper eierforhold til det man driver med. Kunne forstå sin egen rolle i laget og hva dennes arbeidsoppgaver skal være. Vite noe om arbeidskravene til 14.åringene Hva er viktig for meg å jobbe med og hvordan spille de andre gode. Kostholdskveld 24.timers utøveren Egentrening og betydningen av denne. Hjemmelekser taktisk og praksis. Alle spillere skal lage utviklingsmål for sesongen. Alle spillerne skal skrive egentreningsdag bok i vinterferie, høstferie, juleferie, påskeferie og sommerferie. Vite mer om hva som skal til for å bli god med tanke på tilstedeværelse, innsats, mengde, restitusjon, momenter, utvikling i forhold til dette, arbeidskrav og kapasitetsanalyser. Videoanalyse av gruppen i 3-4 kamper i løpet av sesongen.

13 Hva skal gjennomføres i løpet av sesongen
Praktisk og administrativt Minimum 2.stk foreldremøter på , ett på starten og ett på slutten. Minimum 1-2 spillersamtaler med alle spillerne i gruppen. Dette skal loggføres og kunne hentes opp igjen. 3-5 spillermøte med faglig innhold. 2-4 sosiale samlinger uten faglig innhold. 1-2 kamper med videoanalyse og gjennomgang av dette. Gjennomgang av innhold i utviklingen av spillernes roller herav keepere, backer, midtstoppere, indreløpere, sentrale spillere, spisser og vinger. Praktisk og teoretisk. Alle spillerne skal ha minimum 2-3 utviklingsmål for sesongen samt 1.drømmemål. Gjennomgang av arbeidskravsanalyse og kapasitetsprofil for de spillerne som har en ønske og evne til å kvalifisere seg for krets/region og landslagsspill i fremtiden. Systematisere og planlegge treningshverdagen for de aller mest utviklede spillerne slik at skole og fotball går hånd i hånd.

14 Skedsmo Fotballklubb G/J16

15 G/J16 Tekniske ferdigheter Taktiske ferdigheter
Pasningsferdigheten innside, utside, chip, vristpasning, kort, lang, med vinkel, langs bakken, i lufta. Skuddferdighet med ball bakfra, fra siden og imot, i luften på hel-volley og halvvolley, på hode Føring av ball i ulike former, men alt skal skje med tempo. Finter som oversteg, dobbel oversteg, skuddfinte, to-fots finte, Zidane – finte, m. flere 1 mot 1 offensivt, sette på og deretter velge Føre ball i stort tempo med ulike skifter av klima, vinkler, retningsforandringer osv. Pasninger skal være knallharde og på riktig fot i forhold til hvor man ønsker og hva man kan. Mottak og medtak med høyre og venstre bein, innside og utside. Mottak av ball med hode, lår, bryst og med fot. Raskest mulig kontroll. Skjerming av ball med lavt tyngde punkt 1 mot 1, 2 mot 2, 3 mot 3, 5 mot 5, og 11 mot 11 både offensivt og defensivt. Jobbe mye med avslutningsferdigheten på siste 1/3 delen av banen. Overgang etter ballerobring – hvordan og hvor skal vi søke pasningen? Gjenvinning etter balltap Spill mot etablert forsvar Etablert forsvarsspill Undertall forsvarsspill Spill med overtall sentralt i banen eller bredt i banen. Spill med undertall offensivt Spilleforståelse i valg av tid og rom. Når skal man slå og når skal man gå. I hvilke situasjoner velger man hva. Hvilken rolle i laget har jeg hva er de 3.viktigste punktene for meg offensive og defensivt i min rolle. Hva er min spisskompetanse Når stå høyt og når falle Hvordan presser vi ballfører Hvilke rom søker vi etter Vi skal søke etter spillere som tør å drible Relasjonelle ferdigheter med 1,2 bevegelse. Orientering før, ved, og etter levering av ball. Større forståelse for spill på 11 bane med rom, orientering av valg, pasningskvalitet over avstander og roller i laget. Jobbe med «shadow» spill mot et mål med fokus på offensiv og defensiv struktur. Oppspills- og bevegelsesfasen i forhold til hvem man velger når. Hvem skal se etter hvilke rom og hvilke roller skal bruke hverandre. Når bruker man rom sentralt i banen og når bruker man bredde-rommene. Hvordan vri og vende og hvorfor? Lære de ulike rollene og deres arbeidsoppgaver.

16 Coaching og pedagogikk Innsikt i fotballspillet
Spørrende og åpen i tilnærmingen. La spillerne finne ut av svarere og vær veiledende. Søk etter utfordringer for spillerne og slipp de oppover i systemet. Utviklingsorientert i enkeltindividet. Det skal være gøy å vinne og kjipt å tape (spillerne), mens trenerne jobber videre med utviklingsmålene Lite styrende, og veldig inkluderende. La spillerne få mye av ansvaret for egen læring og muligheter. Varier på å være engasjert. Spørrende, analytisk. Se alle sammen, hver eneste gang. Bygge videre på klubbens verdier om «dugelige» mennesker med god folkeskikk som kan bidra der det trengs og som skaper eierforhold til det man driver med. Kunne forstå sin egen rolle i laget og hva dennes arbeidsoppgaver skal være. Vite noe om arbeidskravene til 14.åringene Hva er viktig for meg å jobbe med og hvordan spille de andre gode. Kostholdskveld 24.timers utøveren Egentrening og betydningen av denne. Hjemmelekser taktisk og praksis. Alle spillere skal lage utviklingsmål for sesongen. Alle spillerne skal skrive egentreningsdag bok i vinterferie, høstferie, juleferie, påskeferie og sommerferie. Vite mer om hva som skal til for å bli god med tanke på tilstedeværelse, innsats, mengde, restitusjon, momenter, utvikling i forhold til dette, arbeidskrav og kapasitetsanalyser. Videoanalyse av gruppen i 2-3 kamper i løpet av sesongen. Kunne balansere fotball og skole på en god måte slik at man kan gjøre begge deler. Her handler det om å bidra til å systematisere hverdagen.

17 Hva skal gjennomføres i løpet av sesongen
Praktisk og administrativt Minimum 2.stk foreldremøter på , ett på starten og ett på slutten. Minimum 1-2 spillersamtaler med alle spillerne i gruppen. Dette skal loggføres og kunne hentes opp igjen. 3-5 spillermøte med faglig innhold. 2-4 sosiale samlinger uten faglig innhold. 2-3 kamper med videoanalyse og gjennomgang av dette. Gjennomgang av innhold i utviklingen av spillernes roller herav keepere, backer, midtstoppere, indreløpere, sentrale spillere, spisser og vinger. Praktisk og teoretisk. Alle spillerne skal ha minimum 2 utviklingsmål for sesongen samt 1.drømmemål. Gjennomgang av arbeidskravsanalyse og kapasitetsprofil for de spillerne som har en ønske og evne til å kvalifisere seg for krets/region og landslagsspill i fremtiden. Systematisere og planlegge treningshverdagen for de aller mest utviklede spillerne slik at skole og fotball går hånd i hånd.

18 Skedsmo Fotballklubb G/J19

19 G/J19 Tekniske ferdigheter Taktiske ferdigheter
Pasningsferdigheten innside, utside, chip, vristpasning, kort, lang, med vinkel, langs bakken, i lufta. Skuddferdighet med ball bakfra, fra siden og imot, i luften på hel-volley og halvvolley, på hode Føring av ball i ulike former, men alt skal skje med tempo. Finter som oversteg, dobbel oversteg, skuddfinte, to-fots finte, Zidane – finte, m. flere 1 mot 1 offensivt, sette på og deretter velge Føre ball i stort tempo med ulike skifter av klima, vinkler, retningsforandringer osv. Pasninger skal være knallharde og på riktig fot i forhold til hvor man ønsker og hva man kan. Mottak og medtak med høyre og venstre bein, innside og utside. Mottak av ball med hode, lår, bryst og med fot. Raskest mulig kontroll. Skjerming av ball med lavt tyngde punkt 1 mot 1, 2 mot 2, 3 mot 3, 5 mot 5, og 11 mot 11 både offensivt og defensivt. Jobbe mye med avslutningsferdigheten på siste 1/3 delen av banen. Overgang etter ballerobring – hvordan og hvor skal vi søke pasningen? Gjenvinning etter balltap Spill mot etablert forsvar Etablert forsvarsspill Undertall forsvarsspill Spill med overtall sentralt i banen eller bredt i banen. Spill med undertall offensivt Spilleforståelse i valg av tid og rom. Når skal man slå og når skal man gå. I hvilke situasjoner velger man hva. Hvilken rolle i laget har jeg hva er de 3.viktigste punktene for meg offensive og defensivt i min rolle. Hva er min spisskompetanse Når stå høyt og når falle Hvordan presser vi ballfører Hvilke rom søker vi etter Vi skal søke etter spillere som tør å drible Relasjonelle ferdigheter med 1,2 bevegelse. Orientering før, ved, og etter levering av ball. Større forståelse for spill på 11 bane med rom, orientering av valg, pasningskvalitet over avstander og roller i laget. Jobbe med «shadow» spill mot et mål med fokus på offensiv og defensiv struktur. Oppspills- og bevegelsesfasen i forhold til hvem man velger når. Hvem skal se etter hvilke rom og hvilke roller skal bruke hverandre. Når bruker man rom sentralt i banen og når bruker man bredde-rommene. Hvordan vri og vende og hvorfor? Lære de ulike rollene og deres arbeidsoppgaver.

20 Coaching og pedagogikk Innsikt i fotballspillet
Spørrende og åpen i tilnærmingen. La spillerne finne ut av svarere og vær veiledende. Søk etter utfordringer for spillerne og slipp de oppover i systemet. Utviklingsorientert i enkeltindividet. Det skal være gøy å vinne og kjipt å tape (spillerne), mens trenerne jobber videre med utviklingsmålene Lite styrende, og veldig inkluderende. La spillerne få mye av ansvaret for egen læring og muligheter. Varier på å være engasjert. Spørrende, analytisk. Se alle sammen, hver eneste gang. Bygge videre på klubbens verdier om «dugelige» mennesker med god folkeskikk som kan bidra der det trengs og som skaper eierforhold til det man driver med. Kunne forstå sin egen rolle i laget og hva dennes arbeidsoppgaver skal være. Vite noe om arbeidskravene til 14.åringene Hva er viktig for meg å jobbe med og hvordan spille de andre gode. Kostholdskveld 24.timers utøveren Egentrening og betydningen av denne. Hjemmelekser taktisk og praksis. Alle spillere skal lage utviklingsmål for sesongen. Alle spillerne skal skrive egentreningsdag bok i vinterferie, høstferie, juleferie, påskeferie og sommerferie. Vite mer om hva som skal til for å bli god med tanke på tilstedeværelse, innsats, mengde, restitusjon, momenter, utvikling i forhold til dette, arbeidskrav og kapasitetsanalyser. Videoanalyse av gruppen i 2-3 kamper i løpet av sesongen. Kunne balansere fotball og skole på en god måte slik at man kan gjøre begge deler. Her handler det om å bidra til å systematisere hverdagen.

21 Hva skal gjennomføres i løpet av sesongen
Praktisk og administrativt Minimum 2.stk foreldremøter på , ett på starten og ett på slutten. Minimum 1-2 spillersamtaler med alle spillerne i gruppen. Dette skal loggføres og kunne hentes opp igjen. 3-5 spillermøte med faglig innhold. 2-4 sosiale samlinger uten faglig innhold. 2-3 kamper med videoanalyse og gjennomgang av dette. Gjennomgang av innhold i utviklingen av spillernes roller herav keepere, backer, midtstoppere, indreløpere, sentrale spillere, spisser og vinger. Praktisk og teoretisk. Alle spillerne skal ha minimum 2 utviklingsmål for sesongen samt 1.drømmemål. Gjennomgang av arbeidskravsanalyse og kapasitetsprofil for de spillerne som har en ønske og evne til å kvalifisere seg for krets/region og landslagsspill i fremtiden. Systematisere og planlegge treningshverdagen for de aller mest utviklede spillerne slik at skole og fotball går hånd i hånd.

22 Roller Vi ønsker å være klare og tydelige på hvilke arbeidsoppgaver og hva hver enkelt spillere skal kunne i de ulike rollene i laget.

23 : Offensivt – 11ér Hvem er jeg? Hvilke erfaringer har jeg? 23

24 : Defensivt – 11ér Hvem er jeg? Hvilke erfaringer har jeg? 24

25 Keepere Offensivt Førsteangriper Hurtig igangsetting, uavhengig om spillere er markerte eller ei. Være støttespiller for laget når dette trengs Plukke lange baller i bakrom, være sweeper når det er hensiktsmessig. Defensivt Redde Dirigere Vinne dueller Prate med lagkamerater Sweeper ved gjennomspill

26 Backer Offensivt Alltid med i angrep på sin side, både som overlapp mulighet eller støttespiller til innlegg Innkast, tidlig og hurtig hvis muligheten tillater det Være støtte for kantspilleren evt. sentral og eller midtspiss Skape 2 mot 1 sammen med sentral evt. Anker eller vinger Defensivt Andre- evt. tredjeforsvarer for kantspilleren, sentrale spillere, eller midtstopper Lede motspiller inn eller ut i banene, alt ettersom situasjonen tillater det, men tydelighet i det å lede motspiller Ligge på riktig side av motstanders spiss/ving/kant Ikke bli passert med pasning på innside av back og stopper

27 Midtstoppere Offensivt Trykke ut (få med hele forsvarslinja). Sette linjen etter hvordan de foran jobber med presset sitt Spille ut på back, kant eller anker. Evt. i bakrom på spiss Utfordre motstander i midtre ledd ved å få press slik at vi kan skape overtall på midten med 2 mot 1 situasjoner. Styre spillet i startfasen med å spille opp annen stopper eller back, være støttespiller for vinger eller sentrale. Defensivt Støte eller falle (man støter ut med laget når det er press på ballfører, og faller når det ikke er press på ballfører) En støter, den andre sikrer, 1F og 2F. Være et kommunikasjonssenter for hele laget (dere har banen foran dere) Styre forsvarslinja, og de andre rundt seg

28 Skjære inn i bakrom når motsatt kant har ball
Indreløpere Offensivt Utfordre inn i midten, se etter mellomrommet mellom back og midtstopper mot vinger. Skjære inn i bakrom når motsatt kant har ball Utfordre 2 mot 1 sammen med sentral, back evt. Spiss Alltid spillbar i medløp mellom leddene på motstanders midtbane Defensivt Falle ned rett foran forsvarsleddet når vi blir angrepet på motsatt side Andreforsvarer for sentral/anker Første eller andreforsvarer på ballside sammen med vinger. Vinne ballene som kommer inn i korridorene slik at vi får brudd.

29 Anker/offensiv midtbane
Offensivt ære oppspillspunkt for hele forsvarslinja Støtte for midtbaneleddet/indreløpere Ballfordeler ut på kant evt. i bakrom til spiss Utfordre 2 mot 1 sammen med indreløpere Alltid være spillbar Defensivt Sikre/andreforsvarer for indreløpere på begge sider, være 1.forsvarer foran midtstoppere. Skyve laget på riktig side Kommunisere med angripere/vinger/spisser Vinne dueller (spesielt andreballer)

30 Utfordre/Jage bakrom, rommet mellom forsvarerne.
Spiss Offensivt Skåre Utfordre/Jage bakrom, rommet mellom forsvarerne. Møte og være oppspillspunkt for sentral/kant (dette gjelder i hovedsak midtspiss) Utfordre sammen med kant og sentral Skape usikkerhet i markeringene mellom stopperne Defensivt Bryte vinkler mellom motstanderens back og midtstopper/mellom midtstopperne Lede innover i banen Søke etter dårlige mottak eller pasninger Lage korridorer

31 Vinger Offensivt Skåre
Utfordre/Jage bakrom, rommet mellom forsvarerne da helst back og midtstopper, eller på utsiden. Møte og være oppspillspunkt for sentral/kant (dette gjelder i hovedsak midtspiss) Utfordre sammen med kant og sentral Skape usikkerhet i markeringene mellom stopperne og backer Vinger skal alltid ligge bredt på ballside Defensivt Bryte vinkler mellom motstanderens back og midtstopper/mellom midtstopperne Lede innover i banen Søke etter dårlige mottak eller pasninger Lage korridorer sammen med spiss


Laste ned ppt "Utviklingsplaner for gutter og jenter Ferdighetsutviklingen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google