Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SENTER FOR MÅLTIDSOPPLEVELSER Basert på sjømat Kompetansesenter som kan levere tjenester til andre på oppdragsbasis. Senteret kan binde sammen tradisjon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SENTER FOR MÅLTIDSOPPLEVELSER Basert på sjømat Kompetansesenter som kan levere tjenester til andre på oppdragsbasis. Senteret kan binde sammen tradisjon."— Utskrift av presentasjonen:

1 SENTER FOR MÅLTIDSOPPLEVELSER Basert på sjømat Kompetansesenter som kan levere tjenester til andre på oppdragsbasis. Senteret kan binde sammen tradisjon og fremtid innen sjømatbasert matkultur og måltidsopplevelser.

2 Hvorfor i Lofoten?  Historien  Naturen  Kystkulturen  Fisket  Attraksjonen  Reiselivsnæringen  Turistene

3 Lofoten som reisemål mot 2015 ”Lofotens mat på turistenes fat” 5.4. ”Lofotens mat på turistenes fat”  Målet med dette innsatsområdet er å  Utvikle et mattilbud som blir et konkurransefortrinn for Lofoten, og et viktig element i foredlingsstrategien. Eksempelvis en mer spesifikk satsning på spesielle retter, spesielle menyer, gourmetrestauranter, lokalt råstoff, skolering og faglig utvikling for kokker, etc.  En stor del av Lofotens turister bedriver selvhusholdning, og kjøper mat i dagligvarebutikkene og andre utsalgssteder. En felles merking av matprodukter og råvarer fra Lofoten i butikkene ville gjøre det letter for turistene å finne lokalt produsert mat. (eksempelvis et ”Mat fra Lofoten-stativ” i butikkene)  Tørrfisk og mat basert på tørrfisk som et eget tema som kan utvikles, for eksempel i ift. en Tørrfiskfestival, tørrfiskdager, eksportørenes forretningsmessige relasjoner til Italia og andre bånd mellom Lofoten og Italia (for eksempel Vågan og Røst Kommuner).  Organisere og utvikle matprodusentene slik at man bedrer forutsetningene for å få fram de gode lokale produktene til turistene, jfr. ambisjonene i LofotMat-prosjektet

4 Opplevelse (måltid)  Sensorisk synergi  Holistisk begrep  Alle spiser  Forventning  Identitet og signatur  Mulighetsrommet

5 Lofotens mat på turistenes fat Prospekt Forretningsplan Handlingsplan Eierforhold Samarbeidsformer mm Prospekt Forretningsplan Handlingsplan Eierforhold Samarbeidsformer mm Senter for måltidsopplevelser basert på sjømat Leveranser Innhold Muligheter Aktiviteter Tjenester mm Leveranser Innhold Muligheter Aktiviteter Tjenester mm

6 Lofotposen skaper nye arbeidsplasser i Lofoten. Lofotposen vokser videre turister har kjøpt produktet hittil i år. Skolematløftet på god vei i Nordland. Lofotposen verner om småskala matprodusenter.

7 Kokker 2014 Lofotens mat på turistenes fat 300 kokker fra hele verden deltar i neste uke på et ukeslangt kurs i hvordan skape ekstraordinære opplevelser med sjømat. Både kultur- og fiskeriministeren vil være tilstede under åpningen som skjer samtidig med at årets publikumsuksess; Lofoten Internationale matfestival avsluttes.

8 Festival

9 Økte 120 % i Gastronomisk rundreise i Lofoten blir stadig mer populært blant norske turister. Matvegen og Nasjonale turistveier ser at prosjektene har skapt vei i vellinga.

10

11 Tørrfisk nasjonalrett Gratinert tørrfisk er nordnorges offisielle signaturrett Senter for måltidsopplevelser basert på sjømat, Arktisk Meny og LofotenMat har klare meninger om hvorfor nettopp denne retten vant. Tørrfisk er tradisjon og kultur,men på ingen måte et gammeldags produkt. Måten den kan tilberedes på er under stadig utvikling og den er gir en spesiell opplevelse uansett. Etterspørselen øker, og produsentene i Lofoten har i år økt salget til restaurant med 70 tonn sammenlignet med fjoråret.

12 50 nye Lofotverter sertifisert "It is absolutely fantastic! Lofoten The host menceritakan cerita menarik tentang makanan yang kita makan dan tempat-tempat yang kita kunjungi. Mereka membiarkan kita bahkan melihat ikan sebelum mereka telah berjaya! Saya berharap untuk memberitahu anda lebih kemudian! "

13 50 nye Lofotverter sertifisert ” ” (Google translate: Malay- Norwegian) ”Det er helt fantastisk! Lofotvertene forteller så spennende historier om maten vi spiser og stedene vi besøker. De lot oss til og med få se fisken før de hadde laget den! Jeg gleder meg til å fortelle deg mer altså ! ”

14 TILBAKE TIL NOVEMBER 2009 Vi smaker på prosjektet og fortsetter ”rundt matbordet”…


Laste ned ppt "SENTER FOR MÅLTIDSOPPLEVELSER Basert på sjømat Kompetansesenter som kan levere tjenester til andre på oppdragsbasis. Senteret kan binde sammen tradisjon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google