Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utdanningsvalg 10.klasse

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utdanningsvalg 10.klasse"— Utskrift av presentasjonen:

1 Utdanningsvalg 10.klasse
Elektro Utdanningsvalg 10.klasse Stikkord og dato

2 På Lier videregående skole gis det opplæring i:
2 klasser Vg1 Elektrofag 2 klasser Vg2 Elenergi

3 Viktig å tenke på Du som velger elektrofag må kunne arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk, og du bør være serviceorientert. Logisk tenkemåte og kreativitet er også viktig, både for å kunne løse konkrete oppgaver og for å utvikle nye produkter. Ofte er det et krav at du har godt fargesyn.

4 Hva er fagretningen elektro og hvordan foregår vg1 Elektro opplæringen?
Utdanningsprogrammet fører til et mangfold av yrker for installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer. Det stilles strenge krav til kvalitet, pålitelighet, sikkerhet og dokumentasjon. Går du inn på nettsiden vil.bli.no finner du mer info. om utdanningsprogrammet elektro og hvilke valgmuligheter du har til yrkes- og utdanning

5 Programfagene på Vg1 Elektro
Data og elektronikksystemer Programfaget data- og elektronikksystemer omfatter enkle systemer for adgangskontroll, alarm, kommunikasjon, databehandling, lyd og bilde. Integrert i programfaget er kommunikasjon, helse, miljø og sikkerhet, entreprenørskap og bruk av standarder og digitale verktøy. Elenergisystemer Programfaget elenergisystemer omfatter enkle systemer for lys, varme, produksjon og distribusjon av elektrisk energi. Integrert i programfaget er kommunikasjon, regelverk, helse, miljø og sikkerhet og bruk av digitale verktøy Automatiseringssystemer  Programfaget automatiseringssystemer omfatter enkle systemer for motorstyringer, reléstyringer, programmerbare logiske styringer og regulering

6 Oppgaver du får jobbe med på praksis dagen:
Automatiseringssystemer Koble opp et anlegg for motorstyring etter ferdig tegning, testkjøring og dokumentere anlegget ved bruk av spesielt tegneprogram. Kompetansemål fra læreplan Montere, sette i drift og dokumentere systemer for motorstyring. Læringsmål Gjennom arbeid med denne oppgaven skal du få kjennskap til hvordan du kobler opp et anlegg, kjennskap til hvordan og hvorfor du må dokumentere et slikt anlegg.

7 Oppgaver du får jobbe med på praksis dagen:
Data- og elektronikksystemer: Koble opp et anlegg for adgangskontroll etter ferdig tegning og dokumentere anlegget ved bruk av spesielt tegneprogram. Kompetansemål fra læreplan for vg1 Elektro: Montere, sette i drift og dokumentere systemer for adgangskontroll.  Læringsmål: Gjennom arbeid med denne oppgaven skal du få kjennskap til hvordan du kobler opp et anlegg for adgangskontroll og få kjennskap til hvordan og hvorfor du dokumenterer et slikt anlegg.

8 Oppgaver du får jobbe med på praksis dagen:
Elenergisystemer: Koble opp et anlegg for lysstyring etter ferdig tegning og dokumentere anlegget ved bruk av spesielt tegneprogram. Kompetansemål fra læreplan for vg1 Elektro: Montere, sette i drift og dokumentere systemer for lysstyring.  Læringsmål: Gjennom arbeid med denne oppgaven skal du få kjennskap til hvordan du kobler opp et anlegg for lysstyring og få kjennskap til hvordan og hvorfor du dokumenterer et slikt anlegg.


Laste ned ppt "Utdanningsvalg 10.klasse"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google