Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Superspirer - en utmerket kilde til overskudd! superspirer.no Ferske, økologiske grønnsaksspirer hele året!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Superspirer - en utmerket kilde til overskudd! superspirer.no Ferske, økologiske grønnsaksspirer hele året!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Superspirer - en utmerket kilde til overskudd! superspirer.no Ferske, økologiske grønnsaksspirer hele året!

2 Hva er superspirer? Vi har vært i USA for å lære av de fremste i verden om produksjon av spirer. Selve produksjonen foregår i Norge, og frøene vi bruker er av topp kvalitet. Produksjonen tilfredsstiller de strengeste krav til økologisk mat. Siste nytt innen produksjonsutstyr gir oss gode metoder og kontroll- muligheter for å sikre kvalitet og trygg mat. Superspirer er smakfulle, næringsrike grønnsaksspirer. Vårt sortiment av spirer er nøye utvalgt i samarbeid med Hippocrates Health Institute i USA. Dette helsesenteret har i mer enn 50 år vært pionerer når det gjelder styrking av immunforsvar og «mat som medisin». I Norge jobber vi i tilknytning til Dr. Christian Daling, som driver Hippocrates Helse (www.hippocrates.no) på Fornebu. Sammen arrangerer vi forskjellige matkurs over hele landet.

3 Brokkolispirer Mineraler: kalium, kalsium, jern, magnesium, natrium, sink fosfor, folsyre og svovel Rik på sulforafan (se www.onyourmind.no for mer informasjon) Vitaminer: A, B, C, D, E og K Brokkolispirer er proppfulle av næring! En brokkolispire inneholder en høy konsentrasjon av helsebringende næringsstoffer. På Hippocrates Health Institute er brokkolispirer en viktig del av kosten, fordi den anses å være svært avgiftende og immunstyrkende. Brokkolispirer betraktes som en komplett matkilde, fordi de inneholder alle essensielle aminosyrer. Alle proteiner er satt sammen av aminosyrer.

4 Reddikspirer superspirer.no Reddikspirer er en god kilde til A- og C- vitaminer. C-vitamin er en viktig antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler. Det er nødvendig med C-vitaminer for å opprettholde et sterkt bindevev i hud, brusk, skjelett og tenner. Reddikspirer inneholder fire ganger mer A–vitamin enn melk! A-vitaminer kalles ofte «øyets vitamin». I tillegg til at det er bra for synet, er A-vitamin også viktig for skjelett- og hormondannelse, og virker betennelsesdempende. For deg liker at det smaker litt «krutt», anbefaler vi å prøve disse næringsrike spirene for å krydre maten – og tilværelsen! HOT STUFF! En smak av krutt og vitaminer.

5 Solsikkespirer På grunn av det høye proteininnholdet, har spirene en stabiliserende effekt på blodsukkeret. Inneholder 5% protein. Sammenlignet med: 3,3 % i melk 3 % i morsmelk 3% i spinat 1,5% i romanosalat 0,8 % i isbergsalat En naturlig kilde til D-vitamin Sommer og sol fyller oss med energi og D-vitaminer. D-vitamin er viktig for benbygningen. Solsikkespirer er også fulle av D-vitaminer, noe som mange av oss i nord får for lite av gjennom den lange, mørke vinteren. Spirer er gode som de er, men inneholder mye væske og egner seg også godt til juice. superspirer.no Solsikkespirer inneholder mye fett, og er en av de beste kildene vi har til essensielle fettsyrer. Selve spireprosessen gjør at fettsyrene blir vannløselige, noe som gjør det lettere for kroppen å ta opp.

6 Rødkål- Rødkålspirer Rødkål og brokkoli tilhører kålfamilien. På lik linje med alle andre kål-arter, virker også rødkål betennelsesdempende. Rødkålspirer er en spennende, smaksrik og fargesprakende spirer som har et høyt innhold av antioksidanter. Rødkålspirer har en enda mer konsentrert mengde næringsstoffer enn den ferdigvokste grønnsaken. En kraftfull antioksidant Stress, stråling, infeksjoner, dårlig kosthold og røyking kan øke nivået av frie radikaler i kroppen, og skaper kjemiske stoffer som ikke er gunstige for oss. Frie radikaler fremskynder aldrings- prosessen. Antioksidanter spiller en viktig rolle i cellefornyelse, og beskytter cellene i kroppen mot frie radikaler.

7 Kløverspirer Sterk som en okse? Er det ikke utrolig at et de største dyrene på jorda får alt de trenger til skjelett og muskler fra en grønn diett? En naturlig kilde til proteiner og fiber Omtrent 70% av kaloriene i kløverspirer kommer fra proteininnholdet i spirene. Det mange ikke er klar over, er at det er nok proteiner og næringsstoffer i grønnsaker til å få en sunn og sterk kropp. Mineraler kalium, kalsium, jern, magnesium, natrium, sink, selen og fosfor Vitaminer A, B, C, D, og K superspirer.no

8 Purreløkspirer En gave til kokkene…! Flere kokker har latt seg begeistre av den nydelige smaken på purreløkspirer, og noen bruker de som et «krydder»! superspirer.no Purrespirer er en god kilde til aminosyrer og sporstoffer, og inneholder betydelige mengder av vitamin A, B, C og K, i tillegg til mineralene kalsium, jern, kobber og magnesium. Purrespirer er sprø og saftige, og har en frisk og delikat smak som gir en ekstra god spiss på maten. De egner seg spesielt godt til fiskeretter, og som smakfull pynt til de fleste supper. Disse spirene gir også en piff til en brødskiver med leverpostei eller annet kjøttpålegg. Prøv å bytt ut rå løk i salater med purreløkspirer!

9 Rødbetspirer Visste du at… folsyre er svært viktig for gravide i første del av svangerskapet, og rødbetspirer inneholder mye av dette næringsstoffet. Spirene har også et høyt innhold av mineraler, spesielt jern, kalsium, magnesium og kalium. Rødbeten har fått en renessanse de siste årene. Rødbeten kom opprinnelig fra Sør- og Vest-Europa, og har vært dyrket i mer enn 3000 år, men kom ikke til norden før på 1600-tallet. Både blader, rotfruktene og rødbetspirene har blitt brukt som grønnsak og medisin opp gjennom tidene. Som i andre grønnsaksspirer, er næringsinnholdet i spirene mange ganger høyere enn i ferdigvokste grønnsaker. Det er en spire i suppen…! Tilsett gjerne rødbetspirer til en vanlig rødbetsuppe, før eller etter at suppen «kremes» i en blender eller med en stavmikser. Dette gir en nydelig og ekstra næringsrik suppe!

10 Erte- og bønne- linsemix Grønne muskler Denne miksen av spirede erter, består av adzukibønner, brune og grønne linser, kikerter og mungbønner. Alle disse har et høyt innhold av proteiner og fiber, og viktige mineraler som kalsium, magnesium, mangan, sink, krom og jern. Disse spirene er også en god kilde til A- og C-vitaminer. Prøv å lage en halvrå «hummus» ved å blande inn denne spiremiksen. Hummus er en tradisjonell rett fra middelhavslandene som vanligvis lages av kokte kikerter, sesamfrøpasta (tahini), olivenolje, hvitløk og sitron. Mange idrettsutøvere, inkludert kroppsbyggere, har gått over til en grønn diett. De vet at kroppen kan få alt den trenger av aminosyrer og proteiner til å bygge muskler !

11 Spirebrød Helt rått «knekkebrød» Økologisk, glutenfritt, melkefritt og lavglykemisk Våre spirebrød er dehydrerte, ikke stekte. Hver skive inneholder ca. 10 gr. spirer, 80% brokkolispirer og 20% kløverspirer. De andre ingrediensene i spirebrødene er økologiske frø som har ligget 12 timer i rent vann og svellet før spirene blandes inn i deigen og dehydreringen starter. Det å dehydrere mat vil si at den tørkes fremfor å stekes. Makstemperaturen er på ca. 42°C, for å sikre at de viktige enzymene ikke brytes ned. Næringsinnholdet i spirene som bakes inn i dette brødet, er like høyt som i ferske spirer.

12 Hvetegress Vitaminer: en av naturens rikeste kilder til A- og C-vitamin, og inneholder et fullt balansert spekter av B-vitaminer, også B-17 Mineraler: kalsium, kalium, magnesium, natrium, sink og jern Sporstoffer: 92 av de 102 sporstoffene som finnes i planter En «shot» med hvetegress er fullspekket med næringsstoffer, og er lett for kroppen å ta opp! Hvetegress-juice har et høyt innhold av klorofyll, og inneholder alle essensielle aminosyrer! Snarveien til supernæring! superspirer.no  Øker oksygenopptak  Renser blod, lymfe og lever  Stabiliserer pH-nivå i blodet PS! Hvetegress-juice inneholder ikke gluten!  Virker blodsukkerstabiliserende  Bidrar til å normalisere blodtrykket  Gjør at sår leges raskere Mange juicere trekker inn oksygen. Dette reduserer næringsinnholdet i juicen. De fleste grønne juicer bør presses langsomt i en såkalt «slowjuicer». Vi har to varianter; en manuell som er hvit og grønn, og en elektrisk som kommer i tre fargevarianter: sort, hvit og sølv. Har vi?

13 Grønn juice Start dagen med en næringsrik, flytende frokost! Ved Hippocrates Health Institute i USA, er grønne juicer en sentral del av kostholdsplanen fordi det renser kroppen og tilfører lettopptakelig næring. PS! Vi anbefaler å bruke økologiske grønnsaker, fordi det er sunnere og smaker mye bedre!...mange toppidrettsutøvere drikker hvetegressjuice for å forbedre blodets evne til oksygentransport? Har du prøvd å lage deg en grønn superjuice til frokost? Når man står opp og er tom i magen, tar kroppen veldig lett opp alle næringsstoffene fra en grønn juice. Vi utfordrer deg til å prøve i en uke å lage deg en næringsrik, basisk, naturlig og smakfull energidrikk! God morgen! Visste du at…. mange Hollywood-stjerner drikker grønn juice som en skjønnhetsdrikk? De sverger til at det renser kroppen og demper aldringsprosessen, slik at huden holder seg mer elastisk og kroppen holder seg yngre, lengre. Tips til hva du kan bruke i enn grønn juice: Hvetegress Solsikkespirer Stangselleri Mynteblader Grønn kål Appelsin Spinat Eple Persille Agurk Sitron Pære Rabarbra Prøv deg fram!!

14 Spirer til maten.. Bare fantasien setter grenser.. Brødskive: Prøv med spirer istedenfor salatbladet på en brødskive med gulost eller salami. Taco: Gjør taco både smakfull og mer næringsrik med spirer! Brød med spirer: Hvis du baker brød selv, kan du blande spirer inn i brøddeigen! Wok: Spiremiksen med erter, bønner og linser passer godt i wok. Sushi: Mange sushi-kokker bruker spirer i sine retter. Reddikspirer har en kraftig, krydret smak, og brukes istedenfor, eller i tillegg til wasabi. Suppe: Bruk din favorittspire som pynt på en kremet suppe, eller prøv reddikspirer som ”krydder” på toppen av en fiskesuppe! Salat: Alle slags spirer passer i salater, enten det er en potetsalat, kyllingsalat, tomat- og mozarella eller salat som tilbehør til en kjøttrett. Prøv deg fram! Raw-food: Spirer har en sentral plass i mat- og helsekonseptet ”raw-food”. I Norge kalles raw food for ”levende mat”.

15 Vi tilbyr konsultasjoner til både firma og privatpersoner. For mer informasjon om Hippocrates Helse, se vår webside: www.hippocrates.no Vi samarbeider med helsesenteret Hippocrates Helse på Fornebu – norges ledende ressurser på kurs og kompetanse innen lavkarbo raw food, detox og levende mat som medisin. superspirer.no  Kurs og foredrag:  Levende mat  Raw food detox  Raw sjokolade  Juice, salat og dressinger  Nøttemelk og dehydrert spirebrød “Our food should be our medicine and our medicine should be our food.” - Hippocrates

16

17 Kontaktinfo On Your Mind AS Martin Linges vei 25 1364 Fornebu tlf. 21 08 08 66 e-mail: post@onyourmind.no www.superspirer.no Telenor Arena Superspirer Scandic Fornebu


Laste ned ppt "Superspirer - en utmerket kilde til overskudd! superspirer.no Ferske, økologiske grønnsaksspirer hele året!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google