Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvem er eldst? Petra er 83 år gammel Else er 77 år gammel Petra er eldre enn Else.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvem er eldst? Petra er 83 år gammel Else er 77 år gammel Petra er eldre enn Else."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvem er eldst? Petra er 83 år gammel Else er 77 år gammel Petra er eldre enn Else

2 Hvem er størst og tyngst? Hvem er minst og lettest? Jeg er så stor og tung. Jeg er så liten og lett. Elefanten er større og tyngre enn musa. Musa er mindre og lettere enn elefanten.

3 Hvem er verdens lengste mann? Hvem er den minste ? Jeg er den lengste i verden. Jeg er 236 cm. Jeg er den lengste i verden. Jeg er 236 cm. Ikke jeg!

4 Hvem er yngst av dem? Ida og Maria er 6 år gamle. De er tvillinger. Vi er like gamle. Ida er like gammel som Maria. De er like gamle.

5 Mange – få (ikke så mange) 10 boller Det er færre boller enn kuler. Det er flere kuler enn boller. mange –flere -flest få –færre enn - færrest

6 Gradbøying av adjektiv positivkomparativsuperlativ penPenere (enn)penest vanskeligvanskeligerevanskeligst morsommorsommeremorsomst gammeleldreeldst ungyngreyngst litenmindreminst storstørrestørst tungtyngretyngst mangeflereflest fåfærrefærrest modernemer modernemest moderne

7 Uttrykk for likhet/ulikhet Like…………… som Eks. Hun er like flink som broren sin i matematikk. …forskjellig fra………....annerledes enn……. Eks. Klimaet i hjemlandet er forskjellig fra Norge. Oslodialekt er annerledes enn Bergensdialekt.


Laste ned ppt "Hvem er eldst? Petra er 83 år gammel Else er 77 år gammel Petra er eldre enn Else."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google