Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tusen takk Tusen takk for de 7500 kr som vi fikk for å starte vårt prosjekt med X-box på Midtløkken Bo og servicesenter i Tønsberg. Vårt prosjekts mål.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tusen takk Tusen takk for de 7500 kr som vi fikk for å starte vårt prosjekt med X-box på Midtløkken Bo og servicesenter i Tønsberg. Vårt prosjekts mål."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tusen takk Tusen takk for de 7500 kr som vi fikk for å starte vårt prosjekt med X-box på Midtløkken Bo og servicesenter i Tønsberg. Vårt prosjekts mål var å få våre brukere, som er bosatt i Tønsberg kommune, er trygdede og over 55 år, til å bruke X- box som en morsom trim. Her trener en balanse, styrke, koordinasjon og konsentrasjon i en morsom og sosial aktivitet.

2 Utstyr Utstyret som vi kjøpte er en X-box 360, et kinekt øye, som leser dine bevegelser og protekterer den i figuren på veggen. Vi valgte å koble dette opp mot en projektor som viste bildet på en stor hvit vegg. Da ble bildet så stort at en fikk veldig følelse av å være tilstede i spillet. Vi har to typer spill. Et med sport og ett med litt mer ekstrem eventyr. Det er mest fart og moro i den siste.

3 Gjennomføring De første gangene som vi forsøkte med spill, kom det veldig mange. De var nysgjerrige og syntes dette så litt skummelt ut. Mange ønsket bare å se litt på mens de tøffeste og mest aktive av dem forsøkte, og de hadde det veldig gøy. Vi ser at våre brukere blir veldig fort revet med, og ”glemmer” seg selv litt. Erfaringen vår er at dette er noe voldsom for enkelte av våre brukere. Vi forsøker å lage et prosjekt der vi kan samle lag og ha en turnering.

4 Beskrivelse. Det vi ser er at dette skaper veldig mye humor og hygge, og at gevinsten med trim kommer som en bonus. For trim er det! Vi er to og to som spiller på lag. Vi må snakke sammens og samarbeide. Vi hopper og svinger med store bevegelser og entusiasme. Vi ser helt snåle ut, til stor underholdning for heiagjengen…. Når omgangen er over er vi svette og andpustne hele gjengen. Det er sjeldent så mye rop, skrik og støy som når den virtuelle gjengen er i gang. Det kommer mange nysgjerrige innom for å se hva som skaper så mye lyd og latter. Vi spiller mot hverandre og duoen som ligger fremst er alltid litt kjepphøye.

5 Rehabilitering. Vi har vært i kontakt med Gullik Dokken, virksomhetsleder for hjemmetjenesten, og gitt dem tilbud om at de kan komme med sine brukere av hjemmetjenesten, for å benytte spillet til hverdagsrehabilitering. Men i en hverdag preget av omorganisering, har ikke de funnet tid og ressurser til dette.

6 Til slutt. Vårt fokus på Midtløkken er å gi tilbud til nye, yngre brukere. Den virtuelle verden er ikke så ny og fremmed på denne gruppen siden de allerede har god kjennskap til datateknologi. Vi forsøker å få flest mulig til å se at dette er en utrolig morsom aktivitet. Vi har helt fra starten av hatt vår frivillige bruker Inger Foss Berg med på prospektet. Vi har vært på ekskusjonstur til Gipø på Nøtterøy, som har holdt på med et stort forskningsprosjekt på virtuell trening. Men på første prøvespilledag oppdaget vi fort at de hadde en helt annen brukergruppe enn det vi har. De hadde mer fokus på opptrening, mens vi fant ut at vi ville bruke spillet for underholdning og sosial aktivitet.

7 Sitat Unni Fevang - For det første er det veldig morsomt og for det andre får du brukt alle de muskler som du eier og har. Første gang jeg var med på spillet, sa jeg til de andre deltakerne at jeg ikke kunne løfte armene over ansiktshøyde. Men under spillet ble det faktisk tatt bilde av meg med armene langt over hodet. Jeg trodde ikke engang at jeg hadde gjort det. Samme var det med å hoppe. Før gjorde jeg det ikke, men etter at jeg har vært med på spillet har jeg begynt å hoppe også!

8 Unni Men de musklene som får mest trening er nok lattermusklene. Jeg har aldri vært med på noe så gøy!

9 Inger 04.06.2014 X – boks som frivillig Representerer de frivillige, bl. a. medlem av brukerrådet. Har vært med på presentasjon på Gipø, Nøtterøy sammen Linda Westnes. Dette var mens vi var i planleggingsfasen om hvilket spillsystem vi skulle velge. Tilbudet har vært gjort kjent gjennom brukerrådet i Bo- og service, blitt ”reklamert” for gjennom andre brukeraktiviteter, for eksempel gruppen med Qigong, oppslag på senteret og bl.a. i programmet for 2014. Det har blitt endring av opprinnelig annonsert ukedag, fordi det viste seg at det kolliderte med andre oppgaver både for involverte ansatte og frivillig bruker.

10 Deltakelse. Aktiviteten vekker konkurranseinstinktet i oss, gir oss god trim med bevegelse av de fleste kroppsdeler. Trener koordinasjonsevnen og balanse. Skaper mye latter både hos ivrige deltakere og engasjerte tilskuere. Entusiastiske deltakere er med på å rekruttere nye deltakere – driver PR for X- Box.

11 Mestring. Har opplevd deltaker(e) som i utgangspunktet har meddelt : ”Jeg kan ikke løfte armene,” men i løpet av spillet har stått med armene over hodet. Jeg har lært ny teknologi ved å mestre de ulike komponenter.

12 Erfaring Vi/jeg føler at vi er inne i en god prosses, hvor stadig flere brukere er interessert. Prosessen har tatt litt lenger tid enn vi i utgangspunktet hadde lagt inn i prosjektet. Men vi føler at dette har gitt oss et bedre produkt.


Laste ned ppt "Tusen takk Tusen takk for de 7500 kr som vi fikk for å starte vårt prosjekt med X-box på Midtløkken Bo og servicesenter i Tønsberg. Vårt prosjekts mål."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google