Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Energiverket Virksomhet Oppfølging i samarbeide med, Fritidsetaten Øst og frivillige organisasjoner. Mental helse, LPP og A-larm Helse og sosialsektoren.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Energiverket Virksomhet Oppfølging i samarbeide med, Fritidsetaten Øst og frivillige organisasjoner. Mental helse, LPP og A-larm Helse og sosialsektoren."— Utskrift av presentasjonen:

1 Energiverket Virksomhet Oppfølging i samarbeide med, Fritidsetaten Øst og frivillige organisasjoner. Mental helse, LPP og A-larm Helse og sosialsektoren Kultursektoren Frivillig sektor

2 Følg oss på facebook: Energiverket kristiansand
Eller vår hjemmeside

3 Velkommen til kafe Påfyll
Egenprodusert mat til gøye priser! Kafèn er åpen for alle i byen

4 Bakgrunn og historikk Opptrappingsplanen for psykisk helse
Vedtak i H/S styret Store endringer i kommunen og tilbudet i 2. linje tjenesten. ”H/S styret ber administrasjonen sammen med brukerorganisasjonene utarbeide en plan for et nytt aktivitetssenter som primært henvender seg til ungdom. Med bakgrunn i dette ble en arbeidsgruppe nedsatt. Målsettingen med arbeidet var følgende: Evaluere de ressursene enheten bruker på dag/akt. tilbud for å se om dette samsvarer med behovet til målgruppen. Etablere et nytt aktivitetstilbud med kafe og fokus på gruppeaktiviteter. Et overordnet mål skal være rehabilitering. Vurdere og konkludere med hvordan aktivitetstilbudet i enheten skal organiseres. Tilbudet og organiseringen skal samsvare med fremtiden behov!

5 Utfordringer vi skulle løse i prosjektarbeidet:
Prøve å tenke uten begrensninger Endringer i brukergruppa. Etablere et aktivitetstilbud med hovedfokus på unge mennesker. Hvordan rekruttere unge mennesker til aktivitetstilbudet? Samhandlingsreformen og økt fokus på forebygging. Mennesker med ROP lidelser dør langt tidligere en resten av befolkningen. Fokusere på helsefremmende tilbud. Etablere et forpliktende samarbeid på tvers av sektorer i kommunen. Etablere et forpliktende samarbeide med frivillige organisasjoner. Utvikle nye aktiviteter og nye tilbud. Etablering av styringsgruppe

6 Kjerneverdiene er Glede, aktivitet og felleskap
Fokus på ressurser og handling ikke sykdom og behandling! Lav terskel og fleksibilitet. Lav terskel – høy kvalitet Klare regler i forhold til utfordrende atferd. Fra bruker til deltaker eller gjest.

7 Energiverket - Målsetting
Energiverket er for deg som vil komme deg litt videre, har noen mål eller vil noe! Aktivitet som drivkraft til et selvstendig og meningsfylt liv! Energiverket skal bidra til at den enkelte skal kunne redusere rusmisbruk, bedre psykisk helse, etablere nettverk, stimulere til endringsarbeid eller gi dagen et positivt innhold gjennom å delta i aktiviteter og et sosial fellesskap. Deltakere under 40 år skal ha et meningsfylt aktivitetstilbud. Hovedmålgruppa skal ha en tett og målrettet oppfølging inn i aktivitetstilbudet. En overordnet målsetting med aktivitetstilbudet er rehabilitering/ habilitering. Dette innebærer ikke at den enkelte skal være rusfri eller i aktiv behandling.

8 Glede, aktivitet og fellesskap
Ny organisering Energiverket Glede, aktivitet og fellesskap Kontaktsenteret -Et godt sted å være. Kafe Påfyll -Påfyll av mer en kaffe. Bålplassen -Hvorfor være inne når alt håp er ute!

9 Hvorfor aktivitet i gruppe?
Du blir en del av et nettverk. Du må samhandle med andre. Du opplever støtte og anerkjennelse fra andre Trygt og forutsigbart Du får en fast kontaktperson Du har et mål med å være med i gruppa Noen savner deg dersom du ikke kommer Samtaler og dialogene i gruppene er ofte viktigere enn aktiviteten.

10 Aktiviteter – tre nivåer
Lavterskel. Åpent for alle Kafe Påfyll – Kontaktsenteret Kulturaktiviteter, Gnisten, Friluftsliv og turer. Deltakelse gjennom påmelding og oversikt over hvem som kommer. Bevegelsesgrupper, musikk, turgruppe, aktivitetsgrupper. Lukkede grupper. Tildeles plass etter kartlegging med konkret målsetting. Grupper for unge under 40 år. Tett og målrettet oppfølging.

11 Aktivitetsgruppe for jenter under 30 år. Starter i oktober
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Kontaktsenteret Kl Lunsj kl Åpen dag på Bålplassen Kl Kafe Påfyll Kl 10 – 14 Bålplassen Turgruppe Bålpllassen Turgruppa Medisinsk Yoga Arbeidsforberedende tiltak 11 – 13. 1. onsdag i mnd. Spinning kl Yoga Kl – Fashion 12 – 15 På Treffpunktet kl 10 – 14.30 Kafe Påfyll Kl Kafè Påfyll kl. 15 – 18.30 Åpent treningsrom Kl Ekspresstrening kl Jentegruppe Aktivitetsgruppe for jenter under 30 år. Starter i oktober Kl. 10 – 14. Kaffepraten Kl Arrangeres av ALARM Info Åpent treningsrom fra Kl. 10 – 12.30 Og – 14.30 Kulturprogram «Påfyll av mer en kaffe» kl 16.3 Badegruppa "To tag" På bystranda kl Grønn glede Høstgruppe kl Vinterturgruppe i samarbeid med Bålplassen kl. 10. Magedans Kl – Quigong Kl Individuell veiledning med personlig trener kl Kl. 10 – 14 Musikkaktiviteter kl Torsdagskveld på Tangen Kl. 17 – 19 Aktivitetsgruppe for deg under 40 år Aquaenergi Kl. 12 – 13 Musikk - sang Kl. 14 – 15.30 Angstringen kl. 18 Info Åpen ettermiddag Kl – 18.30 Pårørendekurs /kafè Kl 18 – 21 Kondisbox kl kl kl Familieklubben Kl. 17 – 18.30

12 Bevegelse er en viktig aktivitet
Bevegelse er en viktig aktivitet. I løpet av uken er det 10 forskjellige treningstimer i tillegg til store muligheter for egentrening.

13 Lær mer om trening og kom i bedre form!
energi + Lær mer om trening og kom i bedre form! Din innsats; din gevinst! 10 ukers trening med tett oppfølging. 10 deltakere, 10 uker, 10 vinnere! Oppstart: 27. januar 2014 kl energi + er et prosjekt med Energiverket, Lavterskelpsykologen og Fritidsetaten øst Det kan være krevende å holde motivasjonen oppe over tid når det gjelder trening. Hvordan legge til rette for å nå de målene du har? Vi vet at jevn trening over tid har en mye bedre effekt enn «periodetrening». Vi ønsker at du skal lære mer om effekten av trening i tillegg til hvordan motivasjonen kan holdes oppe over tid. Vi tar også opp enkle kostholdsråd i forhold til trening, som kan være nyttige for deg. Vi har plass til 10 personer som skal trene sammen i 10 uker. Du forplikter deg til å delta på fellestreningene på mandager og onsdager. Vi tester kondisjonen og styrken din i uke 1 og 10. Deltakerne er også aktivt med på å evaluere prosjektet. KOR (Klient- og resultatstyrt praksis) blir brukt som evalueringsverktøy for å kunne endre på elementer i programmet for bedre å treffe deltagernes motivasjon og behov. Fellestreninger energi + Mandager kl Onsdager kl Ta kontakt for mer informasjon: Annelise Eriksen Rutledal (Energiverket) (ansvarlig for påmelding) Tor Kapstad (Fritidsetaten øst)  818 (ansvarlig for treningsprosjektet)

14 OPPSTART AV NY JENTEGRUPPE i oktober 2014
Er du mellom 20 – 30 og har utfordringer i livet ditt innen rus og eller psykisk helse, er kanskje dette noe for deg? Vil du bli kjent med andre gjennom positive og utviklende aktiviteter? Vi møtes hver torsdag over en periode på 10 uker klokka i Energiverket lokaler. Vi starter med lunch hver gang. Vi lager aktivitetsprogrammet sammen med jentene. Er dette noe for deg? Vi har ledige plasser  Ta en prat med oss Kontakt Annelise eller Sissel på Energiverket telefon \

15 Kulturprogram vår 2014 21.1 Spillekveld i regi av Anna fra fritidsetaten. 28.1 Litteraturettermiddag med Sverre Aune Servering av snacks. 4.2 Quiss 11.2 Ole Geir Feste, skuespiller kommer for å fortelle historier om Pider Ro. Servering av snacks 18.2 Hobbykveld 25.2 Toril Hagerup Jensen. Assisterende fylkeslege på vei i pensjonistenes rekker. «Det gode liv både i og utenfor helsevesenet» 4.3 Tysk aften 11.3 Gjør sykkelen klar for våren. Besøk fra Pedalen sykkelverksted. 18.3 OL Quiss 25.3 Steinar Olsen Stormberg. Riktige klær og påkledning for tur. 1.04 Se påskedekorasjoner lages ved blomsterdekoratør Jeanett. Gratislotteri. 8.4 Vår grilling på Tangen med uteleker 15.4 Påskegudstjeneste i Oddenes kirke – ikke kveldsåpent 22.04 Informasjon om turer som skal arrangeres vår \ sommer 2014.

16 Bålplassen i Randesund Hvorfor være inne når alt håp er ute
Bålplassen i Randesund Hvorfor være inne når alt håp er ute? Bålplassen er på en bosetningsplass fra 1640 I Randesund. Her har ansatte og deltakere sammen bygget opp et samlingssted med fokus på friluftsliv og naturopplevelser. Muligheter for et mangfold av aktiviteter som f.eks pil og bue, øksekasting, lage mat over bål, bake i stein ovn, tømmer arbeid, motorsagkurs og turløyper. Det er nærhet til sjøen med flotte fiske og bademuligheter. Rundt bålet er det et godt miljø og gode samtaler. Friluftsgruppa møtes hver fredag og går hvert halvår på en ukes tur. Om høsten i Setedalsheiene og på seinvinteren over Hardangervidda. Bålplassen bli brukt av mange ulike grupper og kan lånes ut etter avtale.

17 Bålplassen i Randesund

18 Ut på tur – aldri sur. Vandrertur med høstgruppa 1 - 4 september
Ut på tur – aldri sur! Vandrertur med høstgruppa september. Vintertur i Setesdalsheiene i mars Antistigma tur til Italia i april Team Gaustatoppen Overnatting i lavoer

19 Torsdagkveld på Tangen
Kl på Energiverket Energiverket, Aktiv Fritid og Fritidsetaten Øst ønsker velkommen til et ukentlig møtested for deg som er fra år med psykiske lidelser og/eller ruslidelser. Torsdagskveld på Tangen starter opp 28. august Oppmøtested: Energiverket kl Vi bruker nærmiljøet når været tillater uteaktiviteter. Det kan være spasertur, frisbeegolf, boccia, kubb eller andre utespill. Når vi er utendørs tar vi med oss mat. De dagene vi blir innendørs lager vi et hyggelig og enkelt måltid sammen. Dette er i utgangspunktet et gratistilbud. Det kan bli egenandel dersom vi drar på lengre turer. Vil du bli kjent med andre gjennom positive og utviklende aktiviteter? Vi sender ut sms i forkant til dere som melder interesse for Torsdagskveld på Tangen. Gul gruppe: Krever påmelding

20 Hvordan skape en god start for nye gjester eller deltakere?
Samarbeide Motivasjon Kartlegging Fra lavterskel til høyterskel! Hvem gjør hva de første ukene? Hva gjør deg glad, hva vil du oppnå? Klargjøre hus og miljøregler Hva skal vi gjøre dersom alt går galt?

21

22 Å leve med Kurs i mestring i å leve nær personer med psykiske lidelser og rusproblematikk Er du glad i, bekymret for eller pårørende til en person som strever med en psykisk lidelse eller rus? På vegne av helse- og sosialsektoren i Kristiansand kommune arrangerer Energiverket i samarbeid med Mental Helse mestringskurs for pårørende. Pårørende kan være venner, kjærester, kolleger, søsken, foreldre eller besteforeldre. Målet med mestringskurset er at pårørende lettere skal forstå og lære å forholde seg til psykiske lidelser og rusproblematikk. Kurset går over tre onsdagskvelder og holdes i lokalene til Energiverket på Tangen 11 i Kristiansand. Temaer: - Hva er psykisk lidelse og rusproblematikk? - Hvordan mestre utfordringer og belastninger for pårørende? - Juridiske emner og lovverk. Pårørende i møte med hjelpeapparatet. - Egenerfaring som pårørende Kurset er gratis og består av undervisning og samtaler basert på egenerfaring.. Kaffe, te og litt å spise blir servert i pausen. Energiverket tilrettelegger aktiviteter for mennesker med psykisk lidelser og rusproblemer. Vi tror på muligheter og fokuserer på ressurser og mestring. Våre kjerneverdier er glede, aktivitet og fellesskap. Du finner mer informasjon om oss på Kursansvarlige: Lise Kristiansen og Helge Sølvberg har lang erfaring i å jobbe for og med pårørende til mennesker som har psykiske lidelser og rusproblematikk. Lise med egenerfaring som pårørende og som medlem i Mental Helse og Helge som mangeårig psykologspesialist og forfatter. Fra Energiverket deltar psyk.sykepleier Anne Lise Rutledal og avd.leder Leif Roar Kalleberg

23

24 E n e r g i v e r k e t Trivselsregler for kafe Påfyll og Energiverket Her er du enten gjest i kafeen eller deltaker i aktiviteter. Trivselsreglene er til for at alle skal oppleve Energiverket som et trygt og inkluderende sted å være. Alle som benytter seg av tilbudene har ansvaret for å skape et trygt og godt miljø. Her kan du kjøpe rimelig og god hjemmelagd mat. Egen mat og drikke nytes ikke i kafeen. I gangen på utsiden av treningsrommet er det låsbare skap som alle kan benytte. Fint hvis du henger jakka på et av stativene.   Personalet kan be enkelte gjester eller deltakere om å forlate Energiverket dersom trivselsreglene ikke blir fulgt. Eks. på dette kan være: synlig ruspåvirket eller forstyrrende og utfordrende atferd. Ber vi noen om å forlate lokalet er de velkommen igjen neste dag.   Energiverket ønsker alle en fin, aktiv og inspirerende dag!       Vedtatt av Styringsgruppa for Energiverket      


Laste ned ppt "Energiverket Virksomhet Oppfølging i samarbeide med, Fritidsetaten Øst og frivillige organisasjoner. Mental helse, LPP og A-larm Helse og sosialsektoren."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google