Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Betty Pettersen Kommuneoverlege Trondheim kommune.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Betty Pettersen Kommuneoverlege Trondheim kommune."— Utskrift av presentasjonen:

1 Betty Pettersen Kommuneoverlege Trondheim kommune

2 Helseutfordringer blant barn og unge Norske barn og ung blant de friskeste i verden Levekårsus.: ca. 30% av barn 6-15 år har kronisk sykdom / 90% har iflg. foreldre god el. svært god helse / 83% av 15 åringer sier god el. svært god helse Fortsatt til bekymring: Astma og allergi (ca. 15%) Overvekt og fedme (20-25%) Psykiske lidelser (15-20%, halvparten så alvorlig at det sette psyk.diagnose) Sosial ulikhet i helse

3 Leger og barn og unges helse Fastleger Helsestasjonsleger Skoleleger/skolehelsestasjonsleger Kommuneoverlegen Hvilken rolle/funksjon kan vi ha?

4 Fastlegen i folkehelsearbeidet for barn og unge Rolle/funksjon: Barn på risiko Barn av psykisk syke/rus pasienter Barn i migrasjon Barn med egen rus/psyk symptomatologi Barn som pårørende Samarbeidspartnere – hvem? Balanse mellom høy risiko- / befolkningsrettet strategi? Medikalisering? Annet?

5 Helsestasjonsleger/skoleleger i folkehelsearbeidet for barn og unge Tidlig deteksjon og intervensjon Koordinering/samordning Samarbeidspartnere – hvem? Systemarbeid i hhv. barnehage, foreldre + ? TEMA: skole, foreldre, frivillig sektor + ? TEMA: fravær? Annet?

6 Kommuneoverlegen i folkehelsearbeidet for barn og unge Rolle/funksjon Helseovervåkning / helseplanlegging/helserådgivning Motivere de øvrige legene, bidra til kunnskapsøkning inkl. nettverksarbeid Systemarbeid – barnehage, skole, kultur, idrett, +? TEMA: fravær + Annet?

7 Til diskusjon Er det behov for å endre noen av legerollene i forhold til (økt) folkehelsearbeid? Hvorfor og hvordan? Er det noen tema som blir viktige(re) for de forskjellige legerollene? Er det behov for å endre noen rammebetingelsene for de ulike legerollene for å få økt folkehelsearbeid? Hvorfor og hvordan?


Laste ned ppt "Betty Pettersen Kommuneoverlege Trondheim kommune."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google