Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Digitale mapper i førstelektorkvalifisering Helge Høivik & Vibeke Bjarnø Førstelektorprogrammet, Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar: Digitale mapper i høgre.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Digitale mapper i førstelektorkvalifisering Helge Høivik & Vibeke Bjarnø Førstelektorprogrammet, Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar: Digitale mapper i høgre."— Utskrift av presentasjonen:

1 Digitale mapper i førstelektorkvalifisering Helge Høivik & Vibeke Bjarnø Førstelektorprogrammet, Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar: Digitale mapper i høgre utdanning og arbeidsliv. Bruksområder og teknologi – erfaring fra praksis. Norgesuniversitetet29.09.2007

2 Førstelektorprogram Høgskolen i Oslo 2002 Høgskolen i Bergen 2002-05/2006-08 Høgskulen i Sogn og Fjordane 2003 Høgskolen Stord/Haugesund 2004 Høgskolen i Østfold 2007 (m/HiO) Høgskolen i Tromsø 2008 (omlegging) Universitetet i Agder 2008 Andre?

3 1.lektorkvalifisering: krav

4 Akademiske disipliner skaper orden ved å relatere produkter og resultater til teoretiske modeller. De bruker teori som ordningskriterium. Teori er i seg selv irrelvant for utøvere. De prøver ikke å forstå verden, men å tjene sine brukere. Praktikere krever umiddelbar relevans: teori-i-handling. Praksisfeltets handlingsstrukturer gir ordningskriteriene. Vitenskap Skape viten..I større grad må fokus rettes mot dokumentert og reflektert praksis, eller hva man kan betegne som ”utøverkunnskap.”...Det må stilles krav til analytisk nivå og dokumentasjon av metode knyttet til de utviklingsarbeider som legges fram (og de) må også kunne vise til at ny kunnskap og/eller ny praksis er utviklet... Utvikling, begrunnelse og erfaring med nye former for dokumentasjon bør kunne være meritterende i denne sammenhengen.

5 Profiler!

6 FORTID - NÅTID - FRAMTID http://pedit.hio.no/~1lektor/profile/db/

7 Analyse De slående formuleringene kan overraske taleren like mye som tilhøreren. Og når ordene først er sagt, overbeviser de like mye i kraft av den nødvendighet som ettertanken gir dem som av deres nyhetsverdi. Det gode påfunn framstår rett og slett som en avdekking av en mulighet som gjemmer seg i språkets egen struktur, - tilfeldig og uunngåelig på samme tid. Det er fordi den talende ikke egentlig vet hva han gjør og det like mye som at handlingene hans betyr mer enn det han selv forstår. Bourdieu, Pierre: Esquisse d'une théorie de la pratique.

8 Kommentere/diskutere Analyse (1)

9 Analyse (2)

10 Aktørnivå INDIVID KURS / KOLLEKTIV

11 Internasjonalisering Publiseringsarkiv


Laste ned ppt "Digitale mapper i førstelektorkvalifisering Helge Høivik & Vibeke Bjarnø Førstelektorprogrammet, Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar: Digitale mapper i høgre."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google