Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ForedragsholderDato FNs fredsarbeid. FN-pakten FN ble opprettet for å bevare internasjonal fred og sikkerhet. I følge FN-pakten kan freden sikres på to.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ForedragsholderDato FNs fredsarbeid. FN-pakten FN ble opprettet for å bevare internasjonal fred og sikkerhet. I følge FN-pakten kan freden sikres på to."— Utskrift av presentasjonen:

1 ForedragsholderDato FNs fredsarbeid

2 FN-pakten FN ble opprettet for å bevare internasjonal fred og sikkerhet. I følge FN-pakten kan freden sikres på to måter: Fredelige metoder som forhandling og mekling Makt Fredelige alternativer til konfliktløsning skal alltid prøves først.

3 Sikkerhetsrådet FNs sikkerhetsråd har hovedansvaret for å bevare fred og sikkerhet i verden. Sikkerhetsrådet har myndighet til å sette makt bak ordene, ved å beordre sanksjoner eller kollektiv militær innsats. Medlemsstatene har plikt til å rette seg etter Rådets beslutninger.

4 Sikkerhetsrådet Arbeider for internasjonal fred og sikkerhet 15 medlemmer, 5 faste og 10 som velges for to år om gangen De faste medlemmene har vetorett Sikkerhetsrådet fatter bindende vedtak

5 Resolusjon = Beslutning FN har flere midler til rådighet for å skape fred. Et middel er at Sikkerhetsrådet møtes og blir enige om en resolusjon.

6 Andre midler FNs generalsekretær kan være upartisk megler Observere og samle inn fakta Innføre sanksjoner: Våpenembargo, handelsboikott, brudd på kommunikasjoner til sjøs og til lands eller diplomatisk isolasjon. Fredsbevarende styrker

7 Film fra Sikkerhetsrådssalen Se filmen og svar på spørsmålenefilmen http://www.unmultimedia.org/tv/webcast/2011/04/se curity-council-meeting-the-situation-in-the-middle- east-including-the-palestinian-question- english.html


Laste ned ppt "ForedragsholderDato FNs fredsarbeid. FN-pakten FN ble opprettet for å bevare internasjonal fred og sikkerhet. I følge FN-pakten kan freden sikres på to."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google