Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Finne og gå til et chatterom Bruk søk i Lync til å finne rom som du har tilgang til. 1.I hovedvinduet i Lync klikker du kategorien Chatterom. 2.I søkeboksen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Finne og gå til et chatterom Bruk søk i Lync til å finne rom som du har tilgang til. 1.I hovedvinduet i Lync klikker du kategorien Chatterom. 2.I søkeboksen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Finne og gå til et chatterom Bruk søk i Lync til å finne rom som du har tilgang til. 1.I hovedvinduet i Lync klikker du kategorien Chatterom. 2.I søkeboksen skriver du inn romnavn eller søkeord. Relevante rom vises i søkeresultatene. 3.Gå til chatterommet ved å peke på chatterom ikonet og deretter klikke Åpne. Hurtigreferanse for Lync 2013 Vedvarende chat KONFIDENSIELT. Distribusjon bare til partnere i henhold til avtalen om taushetsplikt. Microsoft gir ingen uttrykte eller underforståtte garantier. © 2012 Microsoft. Med enerett. I et chatterom blir meldinger om et bestemt emne delt med andre chatteromdeltakere i sanntid og lagret over tid. Hvis du har tillatelse, kan du med Lync 2013 opprette chatterom, delta i chatteromsamtaler, vise og søke i chatteromlogger og overvåke diskusjoner i rommene som interesserer deg, uten at du må forlate hovedvinduet i Lync. Personverninnstillinger for chatterom Alle chatterom har en personverninnstilling som avgjør hvem som kan delta i det:  Åpne rom – Alle kan finne (via søk), lese, skrive (publisere til) og følge. Medlemskap kreves ikke (godtas ikke).  Lukkede rom – Ikke-medlemmer kan finne lukkede rom (via søk) og se medlemslisten, men bare medlemmer kan følge, lese eller publisere i disse rommene. Dette er standard personverninnstilling.  Hemmelige rom – Ikke-medlemmer kan ikke finne hemmelige rom, finne ut hvem som har medlemskap i dem, følge, lese eller publisere til dem. Pek på chatteromikonet, og klikk deretter Åpne. Opprette emnefeeder for å spore aktivitet Du kan konfigurere emnefeeder for å varsle deg når nye meldinger blir publisert i chatterom du følger: 1.I chatteromvisningen i hovedvinduet i Lync, klikker du knappen Legg til et rom, og deretter klikker du Opprett en ny emnefeed. 2.Gi emnefeeden et navn. 3.Angi i Lync hvilke innlegg du vil følge, og angi nøkkelord for å finne diskusjonene du vil følge, og klikk deretter OK. Emnefeedene vises i chatterom visningen i hovedvinduet i Lync, sammen med rommene du er koblet til. Tallet ved siden av emnefeeden angir antall nye meldinger som inneholder nøkkelordene du tilordnet emnefeeden. Opprette et chatterom Hvis du har fått tillatelse av serveradministrator, kan du opprette og behandle dine egne chatterom. 1.Klikk knappen Legg til et rom i hovedvinduet i Lync, og klikk deretter Opprett et chatterom på rullegardinmenyen. 2.I dialogboksen Mine rom klikker du Opprett et nytt rom, og deretter skriver du inn navnet i feltet for romnavn. 3.Forklar formålet med chatterommet i beskrivelsesfeltet. 4.Velg mellom de tre personverninnstillinger for rommet (Åpent, Lukket, Hemmelig). 5.Hvis brukerstøtteteamet har gitt tilgang til nettapper, velger du én eller flere å legge til i rommet. 6.Skriv inn navnet på eventuelle personer du vil skal fungere som overordnet på samme nivå for rommet, og skriv inn navnene på dem du vil gjøre til medlemmer av rommet. (De blir varslet om medlemskapet av Lync.) 7.Klikk Opprett.

2 Følge et chatterom Følging av et chatterom innebærer at Lync automatisk varsler deg når det er aktivitet i et rom du vil følge med på. Det er en enkelt metode for å holde seg oppdatert om rommene dine uten konstant å måtte kontrollere om det er nye meldinger i dem. Du kan angi varslingstypen du mottar ved å endre innstillingene i vinduet Alternativer > Vedvarende chat. Slik følger du et rom 1.Klikk kategorien Chatterom i hovedvinduet i Lync. 2.Skriv inn et søkeord for å finne rommet du vil følge. 3.Høyreklikk oppføringen for rommet, og klikk deretter Følg dette rommet. Bruk egendefinert varslinger Du får som standard meldinger om chatterommene du følger, basert på innstillingene i vinduet for alternativer for vedvarende chat. Du kan også tilpasse varslingene for et bestemt rom. 1.Høyreklikk oppføringen for rommet, og klikk deretter Endre varslingsinnstillinger. 2.Velg Tilpass innstillinger i dialogboksen. 3.Velg varslingsalternativene du vil bruke, og klikk OK. Når du følger et chatterom, mottar du et varsel når det er et nytt innlegg i rommet. Se hvem som er i et chatterom Når du kommer inn i et chatterom, vil bildene øverst gi deg et glimt av deltakerne. Tilgjengelighetsstatusen for hver person vises også som en farget linje. Hold markøren over et bilde for å vise Lync-hurtigmenyen. Her kan du starte en samtale eller vise personens kontaktkort. Lese chatterommeldinger Slik blar du gjennom chatteloggen Åpne chatterommet, og les meldingene rett over området for innskriving av tekst. Dette er den nyeste meldingen. Rull opp for å lese tidligere meldinger. Slik finner du meldinger om et bestemt emne 1.Åpne et chatterom, og klikk søkeikonet 2.Klikk romnavn under Hvilke rom vil du søke i?. 3.Skriv inn ordet eller ordene du vil søke etter, i tekstboksen. 4.Hvis du søker etter flere enn ett ord, klikker du Alternativer og velger deretter om du vil søke etter det nøyaktige uttrykket. Publisere en melding i et chatterom Publisering av en melding i et chatterom fungerer på samme måte som å sende en direktemelding. Meldingen publiseres umiddelbart. I motsetning til en direktemelding, blir imidlertid chatterommeldinger en del av chatteloggen som gjeldende og fremtidige deltakere kan se. 1.Åpne chatterommet du vil publisere til. 2.Skriv inn meldingen i skriveområdet nederst i chatteromvinduet. 3.Trykk Enter på tastaturet for å sende meldingen.


Laste ned ppt "Finne og gå til et chatterom Bruk søk i Lync til å finne rom som du har tilgang til. 1.I hovedvinduet i Lync klikker du kategorien Chatterom. 2.I søkeboksen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google