Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ungdoms slang Fillip Leth.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ungdoms slang Fillip Leth."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ungdoms slang Fillip Leth

2 Innholdsoversikt Grunnen til at vi snakker som vi gjør
Slang som varemerke Intervju med Per-Vidar Ordliste Kilder

3 Forord Jeg valgte dette emnet, fordi jeg mente dette var den enkleste og fordi jeg er i målgruppen. Jeg har med litt fakta så det skal bli litt mer opplysende. Jeg har også med et intervju for å vise hvordan slang brukes i daglig livet. Jeg har også med egne meninger for å si hva jeg tror.

4 Grunnen til at vi snakker som vi gjør
Vi snakker som vi gjør pga. det er ”digg” og snakke sånn og fordi vi fleste er for late og ikke orker å anstrenge seg så for å få det riktig og ordentlig. Grunnen til det er at de aller fleste er late og har det alt for godt.

5 Slang som varemerke Slang er også ungdommens ypperste varemerke. Slik har det alltid vært, og ”ungdommen nå til dags” har til alle tider brukt slang for å holde seg til ungdomsgenerasjonen og holde avstand fra voksen generasjonen.

6 Intervju med Per-Vidar
Jeg: hvorfor snakker du ”slang” ? Per: jeg synes slang er et chill språk og jeg føler meg fresh når jeg snakker. jeg: hva tror du er det mest brukte slangordet ? Per: det er vel chill som er fetest og som blir mest brukt. jeg: hvorfor tror du ungdommer eller vi snakker som vi gjør ? Per: det er vel på grunn av det chille miljøet som vi er født inn i. jeg: takk for praten. Snakkas ! Per: Snakkas brother from another mother !

7 Ordliste chill – bra/slappe av yo – hei nice – bra cool – kult digg – godt real – ordentlig lax – slappe av

8 Kilder Per-Vidar Eget ark Meg selv


Laste ned ppt "Ungdoms slang Fillip Leth."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google