Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra ord til liv oktober 2011. «Følg meg» (Mt 9,9) «Følg meg» (Mt 9,9)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra ord til liv oktober 2011. «Følg meg» (Mt 9,9) «Følg meg» (Mt 9,9)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Fra ord til liv oktober 2011

2 «Følg meg» (Mt 9,9) «Følg meg» (Mt 9,9)

3 Da Jesus forlot Kapernaum, så han en tolloppkrever ved navn Matteus, som satt i tollboden.

4 Matteus hadde et yrke som gjorde ham uglesett blant folk, på linje med pengeutpressere og utbyttere, som beriket seg på andres bekostning.

5 De skriftlærde og fariseerne regnet ham blant de offentlige synderne, så de bebreidet Jesus for å være venn med tollere og syndere og for å spise sammen med dem.

6 Stikk i strid med alle sosiale konvensjoner kalte Jesus Matteus og ba ham følge seg. Jesus takket ja da han ble invitert til å komme og spise hos ham, slik han senere også gjorde hos Sakkeus, sjefen for skatteoppkreverne i Jeriko.

7 Da Jesus ble spurt om hvorfor han forholdt seg som han gjorde, svarte han at han var kommet for å helbrede de syke, ikke de friske, og kalle på synderne, ikke på de rettferdige. Også denne gangen ble hans invitasjon rettet nettopp til en av dem:

8 «Følg meg»

9 Denne oppfordringen hadde Jesus alt rettet til Andreas, Peter, Jakob og Johannes ved bredden av innsjøen.

10 Og Paulus fikk den samme invitasjonen med en litt annen ordlyd på vei til Damaskus.

11 Men Jesus stoppet ikke der. Gjennom århundrene har han fortsatt å kalle menn og kvinner til seg fra alle folkeslag og nasjoner. Han gjør det også i dag: Han kommer inn i vårt liv, møter oss på ulike steder og på ulike måter og lar oss på nytt få høre invi- tasjonen til å følge ham. On. Igino Giordani salige Chiara Luce Badano Don Pino Puglisi – drept av mafiaen Moder Teresa og Johannes Paul II

12 Han kaller oss til å komme til seg fordi han vil opprette et personlig forhold med oss, og samtidig inviterer han oss til å samarbeide med ham på den store planen om en ny menneskehet.

13 Våre svakheter, våre synder eller vår ynkelighet teller ikke for ham. Han elsker oss og velger oss som vi er.

14 Hans kjærlighet skal forvandle oss og gi oss styrke og mot til å følge ham, slik Matteus gjorde.

15 For hver og én av oss har han en kjærlighet, et livsprosjekt, et spesielt kall. Vi merker det i oss som en inspirasjon fra Den hellige Ånd, under bestemte forhold eller kanskje gjennom et råd eller en veiledning fra en som elsker oss.

16 Selv om dette gir seg uttrykk på forskjellig måte, lyder alltid de samme ordene: «Følg meg» Selv om dette gir seg uttrykk på forskjellig måte, lyder alltid de samme ordene: «Følg meg»

17 Jeg husker den gangen da jeg også hørte dette kallet fra Gud. Det var en veldig kald vintermorgen i Trento.

18 Mamma ba lillesøsteren min om å gå to kilometer for å hente melk, men det var for kaldt og hun hadde ikke lyst. Også den andre søsteren min sa nei. Da tilbød jeg meg: «Jeg skal gå, mamma», sa jeg og tok flasken.

19 Jeg gikk hjemmefra og på veien hendte det noe litt spesielt: Det var som om himmelen åpnet seg og Gud kalte meg til å følge ham. I hjertet mitt lød disse ordene: «Gi deg helt og fullt til meg».

20 Jeg ville straks svare på dette spesielle kallet, så jeg snakket med min skriftefar om det, og han tillot meg å gi meg helt til Gud. Det var 7. desember 1943; jeg vil aldri greie å beskrive det som hendte i hjertet mitt den dagen: Jeg hadde giftet meg med Gud. Jeg kunne vente meg alt fra ham.

21 «Følg meg»

22 Disse ordene gjelder ikke bare i bestemte øyeblikk av vårt liv, da vi står overfor avgjørende valg. Jesus fortsetter å rette dem til oss hver eneste dag.

23 «Følg meg», sier han til oss når vi står foran de enkleste hverdagsoppgaver; «følg meg» når vi må akseptere prøvelser, når vi må overvinne en fristelse eller utføre en tjeneste...

24 Hvordan svarer vi ham konkret? Ved å gjøre det Gud vil av oss i øyeblikket, som alltid bærer i seg en spesiell nåde.

25 La oss derfor denne måneden med besluttsomhet legge vinn på å leve etter Guds vilje, å vie oss til vår bror og vår søster som vi er kalt til å elske, til vårt arbeid, til våre studier, til bønn, til hvile, til aktiviteter som vi må utføre.

26 La oss lære å lytte til Guds stemme dypt inne i hjertet, som også taler gjennom vår samvittighet: Den vil si oss hva Han vil av oss i hvert øyeblikk, la oss være beredt til å ofre alt for å virkeliggjøre dette.

27 “Gi oss å elske Deg, o Gud, mer og mer for hver dag. Men dette er ikke tilstrekkelig, for dagene som gjenstår, er kanskje ikke mange nok. Gi oss derfor å elske Deg i hvert eneste øyeblikk, av hele vårt hjerte, vår sjel og vår styrke, i det som er Din vilje. Dette er den beste måten å følge Jesus på.”

28 “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, juni 2005 Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’OminaAnna LolloPlacido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over. På internet: www.focolare.no Oversatt i forskjellige språk: www.santuariosancalogero.orgwww.focolare.nowww.santuariosancalogero.org “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, juni 2005 Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over. På internet: www.focolare.no Oversatt i forskjellige språk: www.santuariosancalogero.org «Følg meg» «Følg meg»


Laste ned ppt "Fra ord til liv oktober 2011. «Følg meg» (Mt 9,9) «Følg meg» (Mt 9,9)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google