Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

De forente stater:. USA USA på jordkloden: Kart over Usa:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "De forente stater:. USA USA på jordkloden: Kart over Usa:"— Utskrift av presentasjonen:

1 De forente stater:

2 USA

3 USA på jordkloden:

4 Kart over Usa:

5 Statene i Usa:

6 Fakta om USA:  Hovedstad:District of Columbia(Washington, DC.  Befolkning – Totalt: 310 232 863.  President: Barack Obama

7 Dyreliv:

8 Fakta om pumaen: Pumaer er slanke og langstrakte kattedyr med en muskuløs og atletisk bygning. Pumaer er nattaktive dyr som lever og jakter i ensomhet utenom paringstiden.

9 Hvithodet Havørn: Hvithodet havørn er en kraftig fugl, den kan bli opp til 1 meter fra hode til hale. Den er utstyrt med lange ben med spisse og krumme klør, som den bruker til å fange fisk med i elver og innsjøer i Nord amerika.

10 Usa: Det finnes omtrent 5 millioner etterkommere etter nordmenn i Usa. De fleste av dem bor i statene i nord.

11 New York: Befolkning: 8 297 805 (2008) Det største byen i USA. Manhatten er den mest kjente bydelen. Den ligger på en halvøy. New Yiork er en av de største byene i verden,.

12 Los Angeles Det bor ca. 4 millioner mennesker i Los Angeles. Los Angeles er en storby i det sørlige California på vestkysten av USA.

13 San Francisco Broen i forgrunnen heter Golden Gate. San Francisco har i overkant av 700 000 innbyggere.

14 Alcatraz Et berømt fengsel. I løpet av de 29 årene Alcatraz var høysikkerhetsfengsel, skal ingen fange ha lykkes i å flykte.

15 Indianere i Usa: Indianerne i Usa ble nesten utryddet av de hvite. Indianerne ble tvunget inn i reservater. Myndighetene presset stadig flere bort fra områdene deres. Det mest kjente slaget var slaget Black hills(1876), der klarte indianerne å vinne.

16 Indianerne: Myndighetene i USA vant krigen mot indianerne. Indianerne ble behandlet veldig dårlig av de amerikanske myndighetene. I dag er det veldig få indianerne igjen i Nord- Amerika.


Laste ned ppt "De forente stater:. USA USA på jordkloden: Kart over Usa:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google