Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fiks dine egne tilgangsgrupper Gyda Kjekshus Seksjon for interne støttetjenester, USIT.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fiks dine egne tilgangsgrupper Gyda Kjekshus Seksjon for interne støttetjenester, USIT."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fiks dine egne tilgangsgrupper Gyda Kjekshus Seksjon for interne støttetjenester, USIT

2 Hva skal jeg med grupper? Grupper brukes mye på UiO, til tildeling av forskjellige typer rettigheter. Mest uten at du legger merke til det. Du kan selv få opprettet og administrere grupper for å, for eksempel, styre tilgang til nettsider i Vortex eller spørreskjema i Nettskjema.

3 Grupper i Brukerinfo brukerinfo.uio.no: –Der du skifter passord –Setter opp fraværsmelding –Administrerer grupper

4 Opprette gruppe Logg inn Velg Grupper-fanen (Groups) Velg Ny Gruppe (New group)

5

6 Fyll ut feltene: –Navn –Beskrivelse –Moderatorgruppe: hvilke grupper som skal kunne moderere gruppen etter at den er opprettet, for eksempel legge til og fjerne medlemmer fra gruppen. –System gruppen skal være kjent i: Velg NIS_ng@uio for å bruke gruppen i Vortex eller Nettskjema. Klikk på Søk om ny gruppe (Request New Group)

7 Moderere en gruppe Etter et par timer får du svar om at gruppen er opprettet. Den vises nå i Grupper -> Dine grupper, under Grupper du kan moderere. Klikk på gruppens navn for å legge til medlemmer. Medlemmer kan være grupper eller enkeltbrukere.

8

9 Moderere en gruppe (forts.) Legg til nye kontoer (medlemmer) ved å skrive inn brukernavnet til en person. Brukernavnet finner du på personpresentasjonen. Legg til hele grupper ved å skrive inn gruppenavnet. Fjern kontoer eller grupper ved å merke dem i listen og velge Fjern medlemmer.

10 Bruke gruppen Nå kan du gi tilgang til gruppen din på et nettsted for et prosjekt eller en arbeidsmappe i Vortex, eller til redigering i Nettskjema. Hvis noen skifter arbeidsoppgaver, kan du enket fjerne dem fra gruppen. Om nye kommer til, legger du dem inn i gruppen. Du slipper at enkeltpersoner blir stående med rettigheter. Lykke til!

11 Takk for at du deltok på Lynkursdagene! For å bli bedre, må vi ha tilbakemeldinger, så fyll ut evalueringsskjemaet som enten ligger på plassen din eller ved døra. Skjemaet kan leveres på standen i første etasje, hvor det også er belønning å få, eller du kan la det ligge igjen i rommet, så blir det samlet inn.


Laste ned ppt "Fiks dine egne tilgangsgrupper Gyda Kjekshus Seksjon for interne støttetjenester, USIT."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google