Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nasjonal Sikkerhetsdag 2009 Røros kommune. Hva er Nasjonal Sikkerhetsdag? En mulighet til å lære mer om informasjonssikkerhet En dugnad for å bedre informasjonssikkerheten.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nasjonal Sikkerhetsdag 2009 Røros kommune. Hva er Nasjonal Sikkerhetsdag? En mulighet til å lære mer om informasjonssikkerhet En dugnad for å bedre informasjonssikkerheten."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nasjonal Sikkerhetsdag 2009 Røros kommune

2 Hva er Nasjonal Sikkerhetsdag? En mulighet til å lære mer om informasjonssikkerhet En dugnad for å bedre informasjonssikkerheten Er det spørsmål så send gjerne en epost til: Inge.hanes@roros.kommune.no www.sikkerhetsdagen.no

3 Hva skal vi snakke om i dag? Hva skjer på nett, hva er trusselbildet Fem tiltak for å beskytte seg hjemme Hva er viktig på jobb Spørsmål?

4 Hva ser vi? Angrepene blir skreddersydd for det enkelte angrepsmål – Oppdages derfor ikke av sikkerhetsverktøy Organiserte angripere mer enn “script-kiddies” -Nå er det pengene som teller, “Follow the money” - Politiske interesser! Angriper går oftere etter sårbarheter i populære applikasjoner Sosial manipulering kombineres med teknikk

5

6

7 Tall fra undersøkelsen 2009

8 Oppdater operativsystem og programvare - Sett på automatisk oppdatering i operativsystemet - Oppdater programvare. Blir du bedt om å gjøre en oppdatering, så gjør det! - Kjenn til hva slags programmer du har på datamaskinen din. Huskeregler: Beskytt deg hjemme:

9 Bruk oppdatert antivirus Huskeregler: - Installér og bruk et oppdatert antivirusprogram; hvis lisensen er gått ut, vil det ikke oppdateres - Antivirus kan du ofte få tak i gratis. For eksempel tilbyr ofte nettbanker kundene sine gratis antivirusprogrammer Beskytt deg hjemme:

10 Bruk brannmur Huskeregler: - Brannmur følger med datamaskinen. Skru den på! - Spør i dag hvordan du gjør det. Beskytt deg hjemme:

11 Ta sikkerhetskopi Huskeregler: - Pass på at du tar kopi av det du ikke kan miste; tenk igjennom hva som er viktig. - Ta det ofte nok, og sjekk at den virker. - Oppbevar en kopi på et annet sted en ved PCen. Det kan brenne! Beskytt deg hjemme:

12 Pass på informasjonen din, og bruk sunt vett Huskeregler: - Tenk igjennom hva slag informasjon du legger ut om deg selv. Kan noen misbruke den? - Prøver noen å manipulere deg? Tenk igjennom hvorfor noen vil at du skal åpne et vedlegg eller lenke? - Er et tilbud for godt til å være sant, så er det ikke sant. Beskytt deg hjemme:

13 Hva er viktig å gjøre på jobb Beskytt deg på jobben: - Lokalt lagrede data blir ikke kopiert, om ikke du gjør det. - Pass på hvor du lagrer data! - Varsle om virus og mistenkelige hendelser. - Gi aldri bort passordet ditt, og beskytt det godt! - Lås arbeidsstasjonen når du er ute av kontoret!

14 Brosjyren

15 Bli med på felles dugnad! * Sjekk at du har satt på automatiske oppdateringer på PCen din. * Sjekk at du har et gyldig antivirusprogram som oppdaterer seg. * Sjekk at du har satt på brannmuren på din PC.


Laste ned ppt "Nasjonal Sikkerhetsdag 2009 Røros kommune. Hva er Nasjonal Sikkerhetsdag? En mulighet til å lære mer om informasjonssikkerhet En dugnad for å bedre informasjonssikkerheten."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google