Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sommerbane 2013 – fast oppsett

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sommerbane 2013 – fast oppsett"— Utskrift av presentasjonen:

1 Sommerbane 2013 – fast oppsett
port X i midten er kroken i bakken (legg over bilmatten så dere ikke snubler)! Tennisnett-stolpene står fortsatt litt inn på midten av hver langside (merket med x på hver side). Denne banen inneholder både muligheter til enkelthindertrening på hindertyper, fart, boks, kjerrehjul, serpentiner, alle varianter av svinger og mye føring. Det finnes mange alternative baner og kombinasjoner. Finn på noen selv! Del opp, og tren en ting av gangen! Unngå å improvisere med hunden på banen! Briefing er den viktigste jobben! Velg deg en rute, øv deg ordentlig, og SÅ hent hunden!

2 Fartsbane og serpentiner/tre imellom
FART FRA/TIL BORDET, START OG AVSLUTT HVOR DU VIL. Snu pølse, vippe og lengde for å ta fartsbuene i den andre retningen. Bruk gjerne baklengskjeding til target for høyere fart. Vær ekstra obs på å mestre feltene i fart. Del opp – tren først feltet, så legger du til fart. Tren høy fart til slalom fra buet rør. Baklengskjeding er lurt. Her er det flere steder med lang avstand mellom hindrene – de gir ekstra høy fart, og trener fremadsending samtidig.

3 Føring og fart Føring og fart: Kort, rett rør blir som en kanon som øker hundens fart. Da er det viktig å trene på å kunne gå rett til føring etterpå uten å bremse hunden unødig.

4 Føring Føringstrening: Del opp og tren hver del til dere mestrer dem separat før dere setter sammen alt. Etter slalom er det flere måter å føre Det har også noe å si for hva du vil gjøre før og etter denne kombinasjonen. Hvor trenger du å være når hunden trenger deg? Prøv flere muligheter og finn frem til den måten du liker best. Hvilken side må du være på i slalom? Trenger du å bytte side? Hva slags sidebytter kan i så fall passe her? Hvordan må føringen bli hvis du har venstreføring i slalom, og hvordan blir den med høyreføring?

5 Thomas Thiesen-bane I Her er en bane med mye fart med føring underveis. Flytt bordet eller ett et hopp som startpunkt. Rett rør kan øke hundens fart. Finn frem til beste føring for å rekke frem dit hunden trenger deg! Start gjerne med en fartsbue hjul til bord, og avslutt med slalom – hopp for mer banetrening.

6 Thomas Thiesen øvelse II
Fra knot til fart – finn ulike føringsmåter og bestem deg for hva som fungerer best for deg!

7 Jenni Lehtinen I Foranbytter – send hunden inn i røret og løp straks til punkt V mens hunden tar røret selvstendig. Dette krever veldig god plassering og retning fra start. Fører bytter til venstre hånd ved V når hunden kommer ut av røret ved D og begynner å bevege seg mot hopp 4. Før hopp 4: Snu deg mot hunden og bytt til høyre hånd før hopp 4, led hunden over hoppet ”bak” deg for at den skal snu raskt rundt hinderstøtten i din bevegelsesretning mot hopp 5.

8 Jenni Lehtinen II V-set/Pålesving ved W før hopp 2: led hunden rundt deg med motsatt arm (høyre), slipp den frem med nærmeste arm (venstre) når linjen mot 3 er riktig. Her brukes motsatt arm som et signal for hunden til å komme tett inntil deg og bremse så den får en krapp sving. Bruk bakombytte til nr. 3, husk å begynne å snu brystet mot venstre med en gang hunden er låst mot hopp 3 (før satsingspunktet) for å vise retning videre og få kort sving etter landing ved 3. Bruk belønning ved T for å få trykk/fart frem over 3.

9 Jenni Lehtinen III ”Må-vals” rundt bak hopp 2.
1. øvelse: Sett igjen hunden skrått bak hopp 1 og stå bak vingen til hopp 2. Kall inn og send hunden over hinderet mens du rygger langs hinderet til du og hunden er forbi hoppet, snu deg mot høyre og belønn så fra venstre hånd. Tren det samme i bevegelse: Start nærmere hunden, led med begge hender og ha hunden nær deg til du er rundt første vingen på hopp 2. Deretter fortsetter du å føre med venstre hånd som på figuren.

10 Jenni Lehtinen IV JENNITUSS = rundt + blindbytte.
Lede hunden rundt bak vingen på hopp 2 og ta blindbytte foran hunden mens den hopper for å kjapt bytte side/hånd. T = godbitskål, brukes de første gangene for å få hunden rundt bak hinderstøtten. Fjern så skålen og ta armene inn så du leder hunden mot deg, beveg deg raskt frem og ta et raskt blindbytte foran hunden mens den hopper, belønn fra høyre hånd etter landing

11 Avansert føring Dette er en bane inspirert av kurset med Jan-Egil Eide og Jenni Lehtinen. Føringsoppgave: Plassere seg klokt for å rekke videre i banen og la hunden jobbe selvstendig noen steder for at du skal rekke frem til neste oppgave: 1-2: Plasser hunden skrått før 1 så den ser mot riktig rørinngang. Vær nøye på din retning så du kan sende hunden til røret fra litt avstand. 2-6: Mens hunden tar røret og tar hopp 3 og 4 bak deg, løp opp til foran 5 og ta imot hunden slik at du kan få den rundt hinderet og inn i slalomen. Dette krever at hunden mestrer å ta røret og hoppene selvstendig uten at du står og venter på den, og du får en innkalling i fart over hoppene. 7-11: Hvis du skal rekke føringen mellom 10 og 11, avhenger det av hva du gjør ved hinder 7 og 8. Her er det to alternative sider hunden kan ta hinder 8 fra (som skal tas fra baksiden), og du kan bruke mange ulike føringsteknikker. Eksperimenter og belønn rikelig hvert forsøk så ikke hunden går lei! Du må samtidig komme deg forbi rør 9 så raskt at du rekker å føre hunden til hopp 10 – hunden ser jo hopp 11 og neste rørinngang hele tiden mens den tar rør 9, så den vil ganske sikkert ”låse” seg på disse. Du må altså kunne begynne å løpe nedover før hunden lander på hopp 8. Du kan lære hunden et ”rundt”-signal på avstand (som betyr ta hoppet fra baksiden) slik at du ikke trenger å være tett inntil den, eller føre den tett frem til du ser at den vil ta hinderet, og så stikke mens den tar hinderet selvstendig bak deg. Du må velge side av røret, og føringsteknikker før 10 og så til 11 – velg ulike kombinasjoner av å trekke hunden til deg, krysse bak, krysse foran, blindbytte, presse hunden ut fra deg. Avslutt med fart og belønn!

12 Avansert føring II Jan Egil Eide
Her er det en del like elementer som i forrige bane, men med noen flere vanskeligheter som gir mulighet for å trene på flere føringsteknikker.

13 Avansert føring III Jan Egil Eide
Dette er en bane som både krever meget tydelige signaler og nøyaktig retning og timing, og at fører klarer å benytte alle sjanser til å plassere seg strategisk i banen mens hunden jobber selvstendig i rør etc. Banen gir mulighet for å trene på mange føringsteknikker. Del opp og tren en del av gangen før du setter det sammen! Hvis du vil lage banen ekstra vanskelig dropp hopp 4 og 6 – da blir banen rør 3-hopp 5-slalom 7.


Laste ned ppt "Sommerbane 2013 – fast oppsett"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google