Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kort om | Tekstilmaterial til MC. Tekstilmaterialer for MC-bruk er i hovedsak Polyamid (Nylon) eller Polyester. Minste bestanden er filamentet som spinnes.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kort om | Tekstilmaterial til MC. Tekstilmaterialer for MC-bruk er i hovedsak Polyamid (Nylon) eller Polyester. Minste bestanden er filamentet som spinnes."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kort om | Tekstilmaterial til MC

2 Tekstilmaterialer for MC-bruk er i hovedsak Polyamid (Nylon) eller Polyester. Minste bestanden er filamentet som spinnes til en tråd som etterpå brukes i veveprosessen. Denier (D) angir vekten, i gram, av 9000 m tråd som brukes i veven. Veven har som regel ingen stretch. Lycra (stretchfiber) kan blandes i veven, men disse fibrene påvirker styrken. Smeltepunktet ligger på ca 240º-260º for disse materialene. Friksjonsvarmen ved en velt overstiger disse temperaturene i mange tilfeller (avhengig av veiens struktur).

3 Aramidfiber (Kevlar), tåler opp til ca 500ºC, denne må brukes i i høy konsentrasjon ( 90-100% av materialet) for å være effektiv. Tekstilmaterialer farges oftest inn i fargebad. Tråden kan også være innfarget. Trykking av mønster gjøres oftest på Polyester. De fleste tekstilplaggene kan vaskes i 30-40º. Husk å ta ut beskytterne. Om produktet har funksjonsmembran skal man ikke bruke skyllemiddel. Man kan med fordel stryke plaggene etter vask for å ”vekke” impregneringen. Kontroller temperatur på vaskeanvisningen. Tekstilplagg bør etterimpregneres etter hver 3. vask for å holde fukten ute og tørke raskere

4 Takk for att du har brukt 10 min på å lese om Jofamas produkter og vårt syn på tekstilklær!


Laste ned ppt "Kort om | Tekstilmaterial til MC. Tekstilmaterialer for MC-bruk er i hovedsak Polyamid (Nylon) eller Polyester. Minste bestanden er filamentet som spinnes."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google