Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kort om | Beskyttelse. Beskytternes oppgave er å minimere effekten på den anslagsenergien som kan oppstå ved en velt. Dvs. absorbere så mye energi som.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kort om | Beskyttelse. Beskytternes oppgave er å minimere effekten på den anslagsenergien som kan oppstå ved en velt. Dvs. absorbere så mye energi som."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kort om | Beskyttelse

2 Beskytternes oppgave er å minimere effekten på den anslagsenergien som kan oppstå ved en velt. Dvs. absorbere så mye energi som mulig for å forhindre skader. Samtlige beskyttere som har som oppgave å beskytte en mc-fører må sertifiseres, av et akkreditert testinstitutt, mot en Europeisk standard. Beskytteren skal være merket med hvilken standard den er testet mot, hvilken del den skal beskytte, ev. nivå av beskyttelse samt størrelse.

3 Alle CE godkjente produkt skal ha en tilhørende brukerinformasjon. Denne skal være oversatt til landets språk og inneholde informasjon om; hvilket testinstitutt som har utført testen og sertifiseringen, produsenten, tilpassing, hvilke typer ulykker som produktet beskytter mot samt hvilke typer ulykker som produktet ikke beskytter mot. Beskyttere som sertifiseres etter en oppdatering av standarder skal sertifiseres mot den siste versjonen. Beskyttere som er sertifisert mot en tidligere standard kan fortsatt brukes uten restriksjon.

4 Jofama har valgt å bruke myke beskyttere for å absorbere energi. Fordelen vi ser er at hele beskytteren absorberer energi samt at friksjonsvarmen som oppstår mellom beskytter og yttermaterial ved belastning, minker da materialet gir seg noe. Samtlige av Jofamas beskyttere for skuldre, albuer, hofter og knær kan justeres til rett posisjon for hver bruker enten ved borrelås på beskytterene eller justering i beskytterens lommer.

5 Slagbeskyttere for skuldre, albuer, hofter samt knær EN 1621-1:2012 EN1621-1:2012 erstatter EN1621-1:1997 f.o.m. desember 2012 Standarden har to beskyttelsesnivåer med ulike krav på evnen til å absorbere energi. Nivå 1 (Level 1) er det mindre beskyttende, mens nivå 2 (Level 2) er det høyere nivået av beskyttelse. Kravet for nivå 1 er at den gjennomsnittlige kraften, fra ni slag av 50 J, ikke skal overstige 35 kN. Kravet for nivå 2 er 20 kN.

6 Beskytterne finnes i to ulike størrelser. Type A for juniorer samt damer og Type B for øvrige. Beskytterne kan også, på frivillig basis, sertifiseres for kalde forhold (-10 C) samt for varme forhold (+40 C). Da mot samme krav som over. I den oppdaterte standarden utføres også slagtest mot en våt beskytter.

7 Motorsyklistens ryggbeskytter EN1621-2:2013 EN1621-2:2013 erstatter EN1621-2:2003 i løpet av høsten 2013 Standarden har to beskyttelsesnivåer med ulike krav på evnen til å absorbere energi. Nivå 1 (Level 1) er det mindre beskyttende, mens nivå 2 (Level 2) er det høyere nivået av beskyttelse. Kravet for nivå 1 er at den gjenomsnittlige kraften, fra sju slag av 50 J, ikke skal overstige 18 kN. Kravet for nivå 2 er 9 kN.

8 Beskytterene kan også, på frivillig basis, sertifiseres for kalde forhold (-10 C) samt for varme forhold (+40 C). Da mot samme krav som over. I den oppdaterte standarden utføres også slagtest mot en våt beskytter.

9 Tre ulike former av beskyttere finnes og er definert: ”Full back protector” ”Central back protector” ”Lower back protector”

10 Takk for at du har brukt 10 min på å lese om Jofamas produkter og vårt syn på beskyttere!


Laste ned ppt "Kort om | Beskyttelse. Beskytternes oppgave er å minimere effekten på den anslagsenergien som kan oppstå ved en velt. Dvs. absorbere så mye energi som."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google