Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Høgskolen i Bergen’s arbeid for læring og deltakelse av språklige minoriteter i barnehager og skoler Innlegg ved førstelektor Ida M. Knudsen på Fylkesmannens.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Høgskolen i Bergen’s arbeid for læring og deltakelse av språklige minoriteter i barnehager og skoler Innlegg ved førstelektor Ida M. Knudsen på Fylkesmannens."— Utskrift av presentasjonen:

1 Høgskolen i Bergen’s arbeid for læring og deltakelse av språklige minoriteter i barnehager og skoler Innlegg ved førstelektor Ida M. Knudsen på Fylkesmannens utdanningsavdeling’s dagskonferanse i Bergen tirsdag 8. februar 2005

2 HiB: Studietilbud for minoritetsspråklige studenter Bachelor for tospråklige lærere og førskolelærere

3 Studietilbud for minoritetsspråklige studenter Natur og miljøfag Biologi, kjemi, fysikk Modulbaset 30 studiepoeng, del av bachelorutdanning.

4 HiB: Studietilbud for minoritetsspråklige studenter Flerkulturell pedagogikk, (2004-2005) Pedagogikk 2 (2005-2006). 30 + 30 studiepoeng, del av bachelorutdanningen

5 HiB: Studietilbud for minoritetsspråklige studenter Etterutdanningskurs for tospråklige barnehageassistenter Forkurset for førskolelærerutdanning.

6 HiBs kvalifiseringstiltak overfor norske lærere og førskolelærere ”Flerkulturell barnehage og skole”, 30 studiepoeng, fordypningsenhet og videreutdanningstilbud. En modul på 4 studiepoeng som inngår i studiet kan og gis som separat etterutdanningstilbud og / eller inngå som første del av 30 studiepoeng.

7 HiBs nettverkssamarbeid på regionalt nivå og på landsbasis NAFO nettverk startet i Hordaland i 2001 (Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring /tidligere SEFS.) Nettverk for sentrale aktører innen utdanning har til nå bestått av: Fylkesmannen i Hordaland (både barnehage og skolesektor) Høgskolen i Bergen, lærerutdanning. Universitetet i Bergen. Fjell kommune (også mottaksklasse og skole i Fjell). Årstad videregående skole Bergen Kommune, Byrådsavdelingen for oppveks, administrasjon for morsmålsundervisning) både barnehage- og skolesektor. Nygård skole Fokusbarnehager Andre kontakter: UDI/Hordaland, A-etat. Moks

8 Virtuelle møteplasser http://hino.no http://home.hib.no/metronor Nettsted for tospråklige lærere og førskolelærere. Nettsted med informasjon om tiltak i Hordaland og på landsbasis.


Laste ned ppt "Høgskolen i Bergen’s arbeid for læring og deltakelse av språklige minoriteter i barnehager og skoler Innlegg ved førstelektor Ida M. Knudsen på Fylkesmannens."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google