Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kort om | CE sertifiserte støvler. Standarden for støvler har blitt uppdatert og bytter navn fra EN13634:2002 til EN13634:2010. Støvler som allerede er.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kort om | CE sertifiserte støvler. Standarden for støvler har blitt uppdatert og bytter navn fra EN13634:2002 til EN13634:2010. Støvler som allerede er."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kort om | CE sertifiserte støvler

2 Standarden for støvler har blitt uppdatert og bytter navn fra EN13634:2002 til EN13634:2010. Støvler som allerede er testet og godkjent mot den forrige versjonen kan fortsatt produseres og merkes med den forrige benevningen frem til man gjør en endring på produktene. Nyutviklete produkter el. tidligere modeller som blir endret må testes og godkjennes mot den siste versjonen av standarden.

3 MC støvler er tenkt å gi en viss grad av mekaniskt beskyttelse for foten og ankelen uten å gi større avkall på mulighet til å manøvrere kjøretøyet. Risikoene som regnes som spesielle er slitasje mot veien, vold mot foten samt scenariet der foten klemmes under kjøretøyet. Standarden inneholder et antall grunnleggende samt ergonomiske krav. Dessuten krav som har to prestasjonsnivåer (Level 1 & Level 2). Level 1 anses å være det laveste nivået, og skal gi en bra beskyttelse ved en ulykke og tilby produkter med en optimal komfort for å passe alle typer kjøring. Level 2 er produkter som skal beskytte for en kjørestil som er assosiert med en økt ulykkesrisiko og har derfor et økt beskyttelsesnivå. Produktene kan ha en høyere vekt og avkall på komfort.

4 Grunnleggende krav: HøydeEn minimumshøyde er spesifisert for ulike størrelsesintervaler Eks. stl 41-42, 178 mm Sømmer Visse områder skal ikke ha framovervendte, overlappende paneler. Innerkonstruksjonen Skal være fastsatt. Overdel/Såle Bindningsstyrken måles og skal ikke understige 4 N/mm.

5 Overdel: pH verdi Kontrolleres på skinndetaljer. Krom VI Kontroll av nivå i skinn. Fargebestandighet Materialet skal ikke farge av seg i kontakt med vann. Slitasje Slitasjetest av konstruksjonen (EN13595-2). Ulike krav på ulike soner. Høyeste kravet 5 sek/ Level 1, 12 sek/Level 2 Skjæremotstand Testes iht EN13595-4 der et skarpt blad slippes med en angitt hastighet og man måler penetreringsdybden.

6 For/ innersåle: Rivefasthet SlitasjemotstandTestes med ”sandpapir” og man kontrollerer utsiden etter antall sirkler. Testes både vått og tørt. pH verdi Kontrolleres på ev. skinnfor. Krom VI Kontroll for å klare grenseverdien av forekomst i skinn. Fargebestandighet Materialet skal ikke farge av seg i kontakt med vann. Absorbasjon og Kontroll av innersålens kapasitet frigjøring av vanntil å ta til seg og frigjøre vann(svette).

7 Yttersåle: Tykkelse og Kontroll av sålemønsteret så at ingen mønsterdybde åpninger er rettet fremover. Slitasjemotstand Test på bøyningerUtholdelsestest og kontroll etter 150 000 bøyninger. Ergonomi Skal fungere på og av motorsykkelen. Vridestyrke Kontroll så at ikke sålen/konstruksjonen gir seg. Två prestasjonsnivåer, ”Level 1” og ”Level 2”.

8 Valgfrie krav (angis på CE etiketten): Beskyttere for ankler Slagtest utføres og ”IPA” (impact protection og legger ankle) samt ”IPS” (impact protection shin). Vanntetthet Angis med ”WR” (water resistance) Olje- og bensin Angis med ”FO” (fuel and oil). resistent såle Friksjonstest av såle Test av sålens grep mot underlaget. Angis med ”SRA”, SRB” el. ”SRC” avhengig av resultat. Ventilasjon Pustefunksjonen testes. Angis med ”B”. Våre nye modeller har tillegget med beskytter for ankler og legger.

9 Første 1-tallet angir prestasjonsnivået for slitasjemotstand. Andre 1-tallet angir prestasjonsnivået for skjæremotstand. Tredje 1-tallet angir prestasjonsnivået for vridestyrke. IPA samt IPS angir at støvlene er testet og sertifisert med det valgfrie kravet ”slagbeskyttelse for ankler og legger”.

10 Krav til merking av støvler: Størrelse Produsentens navn/logo. Identifikasjonsnummer og navn. Merket med år og kvartal/måned som produktet er produsert CE standard som produktet er blitt testet og godkjent mot. Bilde som angir prestasjonsnivåene samt ev. valgfrie krav. Materialbeskrivelse.

11 Informasjon til brukere: Forklaring til merkingen på støvlene. Fullstendig adresse til produsenten eller agent i Europa. Forklaring til intensjonen av beskyttelsen samt hvordan støvlene skal brukes. Advarsel for begrensninger for beskyttelsen. Advarsel om at feil vedlikehold eller endringer av produktet kan påvirke graden av beskyttelse. Vedlikehold- og oppbevaringintruksj. Beskrivelse om hvordan man kontrollerer så ingen skader finnes på produktet og tiltak om det oppdages. Anslått livslengde på produktet. …alt oversatt på det landets språk der produktet selges!!

12 Takk for at du har brukt 10 min for å lese om Jofamas produkter og vår tolkning av standarden.


Laste ned ppt "Kort om | CE sertifiserte støvler. Standarden for støvler har blitt uppdatert og bytter navn fra EN13634:2002 til EN13634:2010. Støvler som allerede er."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google