Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Inkluderende design fra industridesigneres ståsted

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Inkluderende design fra industridesigneres ståsted"— Utskrift av presentasjonen:

1 Inkluderende design fra industridesigneres ståsted
Universell utforming – en tverrfaglig utfordring

2 Dagens situasjon – design for alle
Sett inn bilde av skrekkeksempler Dagens situasjon – design for alle

3 ? Dagens situasjon – kan den endres?
Er det mulig å lage produkter som er inkluderende funksjonelt og tilfredsstillende emosjonelt? Artikkelen min handlet om inclusive design og at hjelpemidler ofte er stigmatiserende Ønsket å få bukt med dette ||||||||||||

4 ? ! Dagens situasjon – kan den endres?
Er det mulig å lage produkter som er inkluderende funksjonelt og tilfredsstillende emosjonelt? ! Husk at produkter kommuniserer beskjeder om brukeren til omverdenen Ta hensyn til de syv prinsippene for universell utforming  Prosjektet er ment er gjennomført som en test på konklusjonen – hadde den noe for seg? Stil og analogitilnærming er to uttrykk lagt fram av meg. For spesiellt interesserte, kan eg fortelle meir om det etter presentasjonen

5 Nye tilnærmingsmåter

6 Analogitilnærming Hva er analogi… Eksempelbilde… (oxo, gåstaver)
Foto: Oxo.com

7 Stiltilnærming Hva er stil…
Eksempelbilde… (kul rullestol, mann med blindestokk) Stiltilnærming Foto: Otto Bock HealthCare GmbH

8 Eksempel stiltilnærming
Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert. Sporty krykke for henne

9 Utgangspunkt – eksisterende krykker
Kjønnsløse, grå, kjedelige og lite raffinert Føler seg syk, skrøpelig og skadet ”en krykke for alle” Offentlige innkjøpsordninger Glemmer at vi er ulike, spesielt i forhold til smak, identitet og hva vi ønsker å fortelle omverdenen. Vonde og tungvinte i bruk Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

10 Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke
Målsetting Stiltilnærming: ”Designe en krykke med estetiske og funksjonelle kvaliteter tilpasset en spesifikk brukergruppe” Må en krykke se ut som en krykke? Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

11 Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke
Krav Viktige sider ved en krykke er: Kvalitet – til å stole på Brukbarhet og ergonomi Uttrykk og identitet Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

12 Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke
Krav Beholder grunnprinsippet fra underarmskrykken, men søker å forbedre: Ergonomien – forhindre feilbelastninger og gnagsår Brukbarheten – enklere med en hånd fri Identiteten - hva krykken konoterer (forteller om brukeren) Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

13 Primærbruker (kjøper)
Målgruppe Kvinner, 15 – 50 år Kort/langtids krykkebrukere Ønsker å fremstå som frisk, sporty og aktiv (ønsker ikke alle det?) Primærbruker (kjøper)

14 Krykke  sportsskade  vanligvis sporty og aktiv
Konotasjon Krykke  sportsskade  vanligvis sporty og aktiv Uttrykk og identitet: Feminin Ungdommelig Sporty/aktiv Diskret/ren Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

15 Uttrykk og identitet Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

16 Uttrykk og identitet Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

17 Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke
Uttrykk og identitet framtredende feminin maskulin Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert. diskret

18 Uttrykk og identitet Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

19 Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke
Konseptutvikling Utfordre formkonvensjoner Feminine kurver Håndtak plassert på siden Enkel å sette fra seg Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

20 Konseptutvikling og evaluering
Testing og evaluering i samråd med ergo- og fysioterapeuter Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

21 Konseptutvikling - resultat
Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

22 Konseptutvikling - resultat
Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

23 Ergonomi og brukbarhet
Underarmsstøtten løper på innsiden av armen, og følger kroppens anatomi på en er naturlig måte. Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

24 Ergonomi og brukbarhet
Netting forhindrer klamme fingre og gnagsår Bedre brukertilpassing - høyderegulering og enkelt skifte av grep Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

25 Ergonomi og brukbarhet
Sidestilt håndtak gir bedre trykkfordeling og tilrettelegger for riktig bruk Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

26 Ergonomi og brukbarhet
Gummierte støttepunkter og håndtak forhindrer at krykken sklir og faller når den lenes mot en vegg. Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

27 Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke
Identitet Feminin Ungdommelig Sporty/aktiv Diskret/ren Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert.

28 Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke
Sluttresultat Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert. …en sporty krykke for henne

29 Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke
Takk for oss Jobbet med redesign av isbrodder Her er resultatet – et skosmykke Skal no fortelle om kva skosmykket er og korleis prosessen fram mot skosmykket har vert. Takk for oss!


Laste ned ppt "Inkluderende design fra industridesigneres ståsted"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google