Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Praktisk informasjon om Marihøna barnehage

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Praktisk informasjon om Marihøna barnehage"— Utskrift av presentasjonen:

1 Praktisk informasjon om Marihøna barnehage

2 Dette er Marihøna Marihøna barnehage er en spesialpedagogisk avdeling i Porsgrunn kommune. Adressen til oss er Hovet Ring 11, 3931 Porsgrunn. Telefonnummer: E-post: Barnehagen ligger under Hovet skole og rektor der er virksomhetsleder for oss. Han heter Thor-Einar Nielsen Barna på Marihøna har friplass – de betaler ikke for plassen sin. Barna på Marihøna er ofte tilmeldt pedagogisk psykologisk rådgivningstjeneste – PPT, og har ofte omfattende hjelpebehov. Marihøna gir et helhetlig spesialpedagogisk tilbud. Det vil si at spesialpedagogisk hjelp vil bli gitt gjennom hele dagen, og blir ikke tildelt i antall timer slik som i andre barnehager.

3 Vår åpningstid er fra 8 til 16 mandag, tirsdag, onsdag og fredag
Vår åpningstid er fra 8 til 16 mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Torsdag er åpningstida fra 8 – 14. Da har personalet avdelingsmøte fra 14 til 16. Vi har stengt de tre siste ukene i juli, mellom jul og nyttår og i påskeuka + 5 planleggingsdager i året. Så langt det er mulig ønsker vi å være bemannet med en voksen per barn. Det vil være perioder av dagen da vi ikke er det i forhold til pausetid og forberedelsestid/møter. En pedagog på avdelingen vil ha ansvar for å skrive individuell opplæringsplan for hvert av barna.

4 Marihøna er en barnehage….
Marihøna er en barnehage, og vi legger opp til å ha aktiviteter og tema slik det er i andre barnehager. Dette tilpasses selvfølgelig til de barna som går hos oss. Vi gir medisiner etc. etter avtale med foreldre. Vi har et skjema som foreldrene skriver under på. Det er foreldrenes ansvar å følge dette opp i forhold til sykehus og lege, og gi oss riktig informasjon om dette. Vi følger på samordningsmøter og f.eks ”arbeidsmøter”. Å følge barnet til tannlege, avtaler på sykehus, helsestasjon og f.eks HABU er foreldrenes ansvar. Å følge til andre eksterne instanser eller institusjoner er også foreldrenes ansvar. Barnehagen har tildelt tid i basseng. Vi benytter også sansesenteret på Frisklivsenteret og drar på turer rundt i nærmiljøet. Vi vil gjerne ha beskjed i god tid dersom barnet ikke kommer i barnehagen pga avtaler på sykehus eller skal være hjemme og kose seg.

5 Sykdom Ved sykdom er reglene hos oss som i andre barnehager: dersom barna er syke dvs feber eller på annen måte nedsatt allmenntilstand må de være hjemme fra barnehagen. Det er viktig å huske at det ikke bare er feber som tilsier at barn er syke, og selvfølgelig har barn det best hjemme når de er syke  Dette er også av hensyn til andre barn på avdelingen (vi kan bl.a. ha barn med nedsatt immunforsvar). Ved for eksempel diare og oppkast anbefaler vi at barnet er hjemme i 48 timer etter siste oppkast/diare. Ved feber er det vanlig å anbefale en feberfri dag hjemme. Dersom det er spesielle hygiene regler i forhold til en bakterie eller annet barnet har så må vi ha informasjon om dette.

6 Ansatte Marihøna har rektor på Hovet skole som virksomhetsleder.
Ledelsen ved skolen tar seg av mye av det administrative på avdelingen. På Marihøna er det Viola Hegna som er avdelingsleder. Hun er førskolelærer med spesialpedagogikk. Vi har stor grad av tverrfaglighet og ser det som en styrke : Vernepleier med spesialpedagogikk: Marianne Dalby Barnepleier og Barne-og undomsarbeider: Jorunn Jørgensen. Hjelpepleier: Hilde Vollan Barne- og ungdomsarbeider: Monica O. Kaasa I tillegg har vi noen vikarer inne fra tid til annen. Disse ønsker vi skal være inne såpass mye at de kjenner barna godt.

7 Litt av hvert……. Barna på Marihøna har med egen niste. Vi har ofte barn som trenger spesiell tilpasning i kosten. Barna har friplass, og betaler heller ikke kostpenger som vanlig i barnehager. I stedet tar vi inn 100 kroner hver måned her i barnehagen. Dette kaller vi barnas kasse  Disse pengene bruker vi på barna – til matlaging eller til andre felles aktiviteter på avdelingen. På Marihøna blir en av foreldrene valgt til foreldrekontakt. Foreldrekontakten kan ta opp saker på vegne av foreldregruppa, ta ansvar for å opprettholde et foreldrenettverk eller å skrive søknad om evt midler etc… Ved Hovet skole er det et driftstyre. Marihøna har en foreldrerepresentant og en representant fra de ansatte her. Driftstyret tar opp ting rundt økonomi og andre saker vedrørende driften av skolen og barnehagen. Driftstyret er i stedet for samarbeidsutvalg og kan ta beslutninger i ulike saker.

8 Ukeplan Mandag: Bading i Stridsklevhallen. Individuell jobbing.
Tirsdag: Fysioterapeut trener med noen av barna, samling, individuell jobbing. Onsdag: Sansesenteret fra 8-10, sansesamling, individuell jobbing. Torsdag: Fysioterapeut trener med noen av barna, samling og forming, individuell jobbing. Kort dag. Fredag: Turdag. Individuell jobbing.


Laste ned ppt "Praktisk informasjon om Marihøna barnehage"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google