Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mat og husholdning gjennom tre generasjoner

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mat og husholdning gjennom tre generasjoner"— Utskrift av presentasjonen:

1 Mat og husholdning gjennom tre generasjoner
Karin Vatn

2 Karin Født i 1939 på Helgøya Husstellærer fra Stabekk 1963
Lærer i grunnskolen til 1979 Videreutdanning og lærer i vg. skole Bistandsarbeid Afrika OL-prosjektet ”Mat til tusen” Reform -94, videreutdanning Prosjekt ”Matmangfold” - kokebok

3 Mors kjøkken Naturalhusholdning Selvberging, noe ferdigvare
Konservering/oppbevaring De første kjøleskap, komfyr Husmorskoler og undervisning for jenter i folkeskolen

4 Min generasjon Kjøleskap, fryser Kvinner begynner å jobbe
Handelshusholdning Spesialforretninger Noen nye matvarer Fortsatt husmorskoler og undervisning i folkeskole/ungdomsskole

5 Mine barns generasjon Alle kvinner jobber - mannen handler matvarer også Kjedebutikker og ferdigmat ”Dag-til-dag”innkjøp Rikt utvalg av matvarer fra hele verden – endret kosthold Mangfoldig/internasjonal befolkning Bosetting i sentrale strøk Endring av skoleplaner

6 Mine barnebarns generasjon
Klasseskille i matkulturen og helse – tilgang til informasjon og kunnskap? Økologi og bærekraft? Fedme-epedemi?

7 Håp for framtida Undervisningen oppgraderes Lukte, smake, føle


Laste ned ppt "Mat og husholdning gjennom tre generasjoner"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google