Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mat og husholdning gjennom tre generasjoner 23.9.2010 Karin Vatn.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mat og husholdning gjennom tre generasjoner 23.9.2010 Karin Vatn."— Utskrift av presentasjonen:

1 Mat og husholdning gjennom tre generasjoner Karin Vatn

2 Karin Født i 1939 på Helgøya Født i 1939 på Helgøya Husstellærer fra Stabekk 1963 Husstellærer fra Stabekk 1963 Lærer i grunnskolen til 1979 Lærer i grunnskolen til 1979 Videreutdanning og lærer i vg. skole Videreutdanning og lærer i vg. skole Bistandsarbeid Afrika Bistandsarbeid Afrika OL-prosjektet ”Mat til tusen” OL-prosjektet ”Mat til tusen” Reform -94, videreutdanning Reform -94, videreutdanning Prosjekt ”Matmangfold” - kokebok Prosjekt ”Matmangfold” - kokebok

3 Mors kjøkken Naturalhusholdning Naturalhusholdning Selvberging, noe ferdigvare Selvberging, noe ferdigvare Konservering/oppbevaring Konservering/oppbevaring De første kjøleskap, komfyr De første kjøleskap, komfyr Husmorskoler og undervisning for jenter i folkeskolen Husmorskoler og undervisning for jenter i folkeskolen

4 Min generasjon Kjøleskap, fryser Kjøleskap, fryser Kvinner begynner å jobbe Kvinner begynner å jobbe Handelshusholdning Handelshusholdning Spesialforretninger Spesialforretninger Noen nye matvarer Noen nye matvarer Fortsatt husmorskoler og undervisning i folkeskole/ungdomsskole Fortsatt husmorskoler og undervisning i folkeskole/ungdomsskole

5 Mine barns generasjon Alle kvinner jobber - mannen handler matvarer også Alle kvinner jobber - mannen handler matvarer også Kjedebutikker og ferdigmat Kjedebutikker og ferdigmat ”Dag-til-dag”innkjøp ”Dag-til-dag”innkjøp Rikt utvalg av matvarer fra hele verden – endret kosthold Rikt utvalg av matvarer fra hele verden – endret kosthold Mangfoldig/internasjonal befolkning Mangfoldig/internasjonal befolkning Bosetting i sentrale strøk Bosetting i sentrale strøk Endring av skoleplaner Endring av skoleplaner

6 Mine barnebarns generasjon Klasseskille i matkulturen og helse – tilgang til informasjon og kunnskap? Klasseskille i matkulturen og helse – tilgang til informasjon og kunnskap? Økologi og bærekraft? Økologi og bærekraft? Fedme-epedemi? Fedme-epedemi?

7 Håp for framtida Undervisningen oppgraderes Undervisningen oppgraderes Lukte, smake, føle Lukte, smake, føle


Laste ned ppt "Mat og husholdning gjennom tre generasjoner 23.9.2010 Karin Vatn."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google