Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mangfold og likeverd Barns rettigheter - personvern.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mangfold og likeverd Barns rettigheter - personvern."— Utskrift av presentasjonen:

1 Mangfold og likeverd Barns rettigheter - personvern

2 Problemstilling Hvordan ivaretar de ansatte i barnehagen barns personvern? Aktuelt Regelverk

3 Personvern ” Personlighetens rettsvern, vanlig brukt samlebetegnelse for rettsregler som særlig tar sikte på vern for individet. Sentralt står imidlertid det enkelte menneskets ukrenkelighet og krav på respekt fra andre mennesker, respekt for egen integritet og privatlivets fred. Personvernet er derfor nært knyttet til enkeltindividers muligheter for privatliv, selvbestemmelse og selvutfoldelse. ”

4 Personvern i barnehagen

5 Undersøkelser viser at befolkningen i Norge generelt har stor tillit til at myndigheter og bedrifter ivaretar personvernet på en god måte ( Ravlum 2005b). « Jeg tenker ikke over det når jeg gir fra meg informasjon om meg sjøl, jeg tenker at det er ingen som gidder å gjøre noe med det, at det er ingen som kommer til å bruke det. Det er mulig at det er dumt tenkt. Gutt, Oslo. »

6 Personvernkommisjonen Internett – Facebook, Nettby, personlige hjemmesider etc.

7 Veggavis - Wikispaces

8 Intervju i barnehage Har dere noen klare regler for personvern i barnehagen? Får foreldre tilstrekkelig med informasjon om personvern i barnehagen (som alle forstår?) Hvordan formidler dere det til foreldre som ikke gjør seg inneforstått med den type informasjon? Spør dere barna om lov til å henge opp tegninger de har laget, før dere henger de opp? Har dere opplevd at foreldre ikke vil ha bilder av ungene sine i barnehagen i det hele tatt?

9 Konklusjon

10 Vurdering av arbeid Startvansker Problemstilling Intervju

11 Litteratur


Laste ned ppt "Mangfold og likeverd Barns rettigheter - personvern."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google