Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

RGB •RGB fargemodellen er en fargemodell, der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter og gjenskaper et bredt spekter av farger. Navnet på.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "RGB •RGB fargemodellen er en fargemodell, der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter og gjenskaper et bredt spekter av farger. Navnet på."— Utskrift av presentasjonen:

1 RGB •RGB fargemodellen er en fargemodell, der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter og gjenskaper et bredt spekter av farger. Navnet på modellen kommer fra initialene til de tre primærfargene; rød, grønn og blå. Det er en representasjon av additiv fargeblanding. En additiv fargeblanding er at lys med ulik bølgelengde sendes ut fra en lyskilde. Øyet oppfatter det utsendte lyset som ulike farger, avhenging av blandingsforholdet mellom primærfargene. Fremvisningen av primærfarge lys på en skjerm viser sekundær fargene i overlappingene. En kombinasjon av de tre primærfargene; rød, grønn og blå i passende intensitet gir hvit.

2 Hva er meningen med RGB Hovedformålet med RGB-fargemodellen er for representasjon og visning av bilder i elektroniske systemer, som f.eks fjernsyn og datamaskiner. RGB fargemodellen har allerede hatt en solid teori bak den, før den elektroniske tidsalderen, basert på hvordan mennesker oppfatter farger.

3 Geometrisk representasjon
En geometrisk representasjon av RGB-fargemodellen er tilordnet en kube. De røde verdiene øker opp, de blå verdiene øker til nedre høyre og de grønne verdiene øker til nedre venstre, som vist på bildene under.

4 Trekant representasjon
En trekant representasjon av RGB-fargemodellen er tilordnet en trekant. Bare fargene innenfor dette triangelet kan reproduseres ved å blande primærfargene. Farger utenfor farge triangelet vises her som grå. Primærfargene og D65 hvitnivået i sRGB er vist i bildene nedenfor.

5 Kilder http://en.wikipedia.org/wiki/RGB_color_model


Laste ned ppt "RGB •RGB fargemodellen er en fargemodell, der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter og gjenskaper et bredt spekter av farger. Navnet på."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google