Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

RGB •The RGB fargemodell er en additiv fargemodell der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter å gjenskape et bredt spekter av farger.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "RGB •The RGB fargemodell er en additiv fargemodell der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter å gjenskape et bredt spekter av farger."— Utskrift av presentasjonen:

1 RGB •The RGB fargemodell er en additiv fargemodell der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter å gjenskape et bredt spekter av farger. Navnet på modellen kommer fra initialene til de tre additive primærfargene, rød, grønn og blå. En representasjon av additiv fargeblanding. Projeksjon av primær farge lys på en skjerm viser sekundære farger der to overlapping, en kombinasjon av alle tre rød, grønn og blå i passende intensitet gjør hvit.

2 Hva er mening om RGB Hovedformålet med RGB-fargemodellen er for sensing, representasjon og visning av bilder i elektroniske systemer, som for eksempel fjernsyn og datamaskiner, men det har også blitt brukt i konvesjonell fotografering. Før den elektroniske tidsalderen, RGB fargemodell allerede hatt en solid teori bak det, basert på menneskelig persepsjon av farger.

3 Geometrisk representasjon
RGB-fargemodellen tilordnet en kube. Den vannrette x-aksen sim røde verdier økende til venstre, y-akse som blå økende til nedre høyre og den vertikale z-aksen som grønn øke mot toppen. Opprinnelsen, svart, er toppunktet skjult fra visningen. Siden fargene er vanligvis av tre komponenter, ikke bare i RGB-modellen, men også i andre farger modeller som CIELAB og YUV, bland andre, så en tre dimensjonal volum er beskrevet ved å behandle de kompinent verdier som ordinære kartesiske koordinater i en euklidsk rom.

4 Trekant representasjon
Et sett med primærfarger, for eksempel sRGB primærvalg, definere en farge trekant, bare farger innenfor dette triangelet kan reprodusere vedå blande primærfargene. Farger utenfor farge triangel derfor vises her som grå. Primærfargene og D56 hvitnivået sRGB er vist.

5 Forfatter er Britt Ring Amundsen boken ble lagt ut i 2005
Forfatter er Britt Ring Amundsen boken ble lagt ut i Boken het Tegning, Form og Farge.


Laste ned ppt "RGB •The RGB fargemodell er en additiv fargemodell der rødt, grønt og blått lys er lagt sammen på ulike måter å gjenskape et bredt spekter av farger."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google