Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kommunehelsestjenesten i Oslo. Om Oslo Parlamentarisme Den overordnede faglige oppfølgingen av hjemmetjenestene hører inn under Byrådsavdeling for Eldre-

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kommunehelsestjenesten i Oslo. Om Oslo Parlamentarisme Den overordnede faglige oppfølgingen av hjemmetjenestene hører inn under Byrådsavdeling for Eldre-"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kommunehelsestjenesten i Oslo

2 Om Oslo Parlamentarisme Den overordnede faglige oppfølgingen av hjemmetjenestene hører inn under Byrådsavdeling for Eldre- og sosiale tjenester Leder av byrådsavdelingen er Aud Kvalbein fra KrF.

3 15 bydeler Alle har en hjemmetjeneste Praktisk Bistand Hjemmesykepleie Fysio/ergo/psykiatri er ofte i egne enheter

4 Bestiller/Utfører Søknadskontor – bestillerkontor Utførerenhet

5 Brukervalg Ble innført i alle bydeler 1. april 2011 Vi har hatt dette i praktisk bistand i mange år. I hjemmesykepleien har det vært prøvd i Vestre Aker siden 2006

6 Kvalitetsfokus Behovsstyrt Bemanning – BOB Skal innføres i hele Oslo Også kjent som KOMPASS eller IKOS

7 BOB Tjenesteansvarlig Primærkontakt

8 Hvem har rett til hjemmesykepleie? Alle som oppholder seg i bydelen Alle aldersgrupper Alle diagnoser

9 Hvem er pasient/bruker? Det store flertall er eldre over 67, men det er også mange unge. Alle som ikke kan ivareta egen helse, men som heller ikke trenger hjelp på høyere nivåer i omsorgstrappen kan få hjelp.

10 Hva trenger pasientene hjelp til? Hygiene Mat Medisiner Sårstell Oppfølging av ulike prosedyrer Mestring av dagliglivet

11 Hva forventes ? Selvstendighet Oversikt …..men viktigst. Sykepleiere i hjemmetjenesten må ha breddekompetanse for å kunne håndtere mange ulike aldersgrupper, diagnoser og personligheter.

12 Boliger i hjemmetjenesten Omsorgsboliger med og uten bemanning Omsorg +

13 Hvordan arbeider vi? Stort sett todelt turnus med egen nattjeneste Hver 3. eller 4. helg

14 Ta gjerne kontakt hvis dere har spørsmål om hjemmetjenesten line.orlund@bbj.oslo.kommune.no


Laste ned ppt "Kommunehelsestjenesten i Oslo. Om Oslo Parlamentarisme Den overordnede faglige oppfølgingen av hjemmetjenestene hører inn under Byrådsavdeling for Eldre-"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google