Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

O-festivalalliansen Et samarbeid mellom klubber i AOOK.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "O-festivalalliansen Et samarbeid mellom klubber i AOOK."— Utskrift av presentasjonen:

1 O-festivalalliansen Et samarbeid mellom klubber i AOOK

2 Innbudte klubber Asker Skiklubb, IL Tyrving, Nydalens Skiklub Heming/Njård OL, Lillomarka OL, Østmarka OK, Oppsal IF, Bækkelaget Spkl, Raumar OL, Kolbotn/Skimt OL, ÅS-NLH Fossum IF

3 Bakgrunn Orienteringsforbundet har slitt med å skaffe arrangører til neste års O- Festival. O-Festivalen har blitt et stort arrangement som det er vanskelig for en klubb å håndtere alene: Kart, arena, utstyr og arrangement krever for mye av en eneste klubb og vi risikerer over tid å utarme også de største og sterkeste klubbene. I Sverige er både Tiomila og O-Ringen 5 dagars, allianse arrangement. Ingen enkeltklubb har ansvaret for arrangementet alene. Derfor har arrangementene klart å vokse seg store og betydningsfulle.

4 O-festivalalliansen Ingen arrangør i 2006! AOOKs styre støtter initiativet. NOF har foreløpig gitt sin støtte, men ønsker en bred enighet i O-Norge Klubbene er interessert!

5 O-festivalalliansen 2001 Bergen 2002 Østmarka 2003 Lillomarka 2004 Eiker 2005 Nydalen 2006 = O-festivalalliansen 2007 Kristiansand / Hovden 2008 = O-festivalalliansen / EM 2009 = O-festivalalliansen 2010 = O-festivalalliansen Årlig overskudd de siste årene har ligget rundt 500.000 kr

6 O-Festivalalliansen Bred enighet Avtale med NOF om å overta rettigheter til O-Festivalen En O-Festivalallianse må ha tilstrekkelig med ressurser til kunne arrangere O-Festivalen over en årrekke. Samarbeid med arrangører utenfor AOOK om periodisk å arrangere O- Festivalen, men også arrangere selv på for eksempel Skei og Beitostølen Tidspunkt for O-Festivalen bør flyttes bort i fra den svenske ”Midtsommarafton”. Modell for rotering på klubbene og en modell for årlig ”utbytte” til klubbene i O-Festivalalliansen samt en modell for honorering av klubber utenfor alliansen som bistår ved for eksempel en O-Festival i Mjøsområdet. Det må inngås langsiktige sponsoravtaler og leverandøravtaler til arrangementet. Arrangementet bør ha et årlig overskudd på en million kroner eller mer.

7 Andre forutsetninger Ansettelse av en daglig leder i ? stilling. Det bør kjøpes inn felles arrangementsutstyr som kan leies ut til andre arrangører. Allianseklubbene må skyte inn en grunnkapital i O-Festivalalliansen som muliggjør ansettelse av en person samt anskaffelse av arrangementutstyr. Det må utarbeides faste rutiner for gjennomføring av arrangementet.

8 O-Festivalen 2006 NOF ønsker ikke å tildele til eneste søker som er en bedrift på Kongsvinger Vi har fått tilbud fra NOF om å få arrangementet om vi ønsker dette. EMIT har tilbudt gjennomføringshjelp Alliansen kan inngå avtale med NOF.


Laste ned ppt "O-festivalalliansen Et samarbeid mellom klubber i AOOK."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google