Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Relasjonsbygging Den autoritative lærerrollen. Relasjonsbygging 2 Om å tenke i to akser – relasjon og kontroll Relasjoner i et systemperspektiv – på alle.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Relasjonsbygging Den autoritative lærerrollen. Relasjonsbygging 2 Om å tenke i to akser – relasjon og kontroll Relasjoner i et systemperspektiv – på alle."— Utskrift av presentasjonen:

1 Relasjonsbygging Den autoritative lærerrollen

2 Relasjonsbygging 2 Om å tenke i to akser – relasjon og kontroll Relasjoner i et systemperspektiv – på alle nivå Relasjonsbygging relatert til ulike elevkategorier Det kommunikative perspektivet

3 Relasjonsbygging 3 Elever som har krevende atferd. Sosial kapital Operasjonalisering av relasjonsaksen Relasjonsbygging til elever med reaktiv og/eller proaktiv problematikk. (Dodge, 1991).

4 Relasjonsbygging 4 Dynamikken mellom relasjonsaksen og kontrollaksen. Relasjonsbygging og grensesetting.

5 Relasjonsbygging 5 Relasjoner på mange nivå: Elev – elev Lærer - elev Lærer- lærer Ledelse - lærer

6 Relasjonsbygging 6 ”Banking time” Pianta,2001. ”Small talk” Elevsamtaler Gjennom aktiviteter. Mestringsperspektivet (Cassidy, 1999)

7 Relasjonsbygging 8 Relatert til utagerende atferd Relatert til innagerende atferd

8 Relasjonsbygging 9 Det kommunikative perspektivet (Røkenes og Hansen, 2001) 1. Eget perspektiv 2. Andreperspektivet (perspektivtaking) 3) Det intersubjektive perspektivet

9 Relasjonsbygging 10 4. Metaperspektivet 5. Konteksten Hvordan gjøre din kollega ”god”? Hvordan bedre kvaliteten på det intersubjektive nivået (team, skole) relatert til relasjon og kontroll?

10 11

11 12

12 13

13 14

14 15


Laste ned ppt "Relasjonsbygging Den autoritative lærerrollen. Relasjonsbygging 2 Om å tenke i to akser – relasjon og kontroll Relasjoner i et systemperspektiv – på alle."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google