Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sveitserstilen i Hobøl

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sveitserstilen i Hobøl"— Utskrift av presentasjonen:

1 Sveitserstilen i Hobøl
Sveitserstil er en stilart som regnes fra ca.1840 til ca 1920, først og fremst innenfor trearkitekturen. I denne stilen ble det bygget arbeiderboliger, stasjonsbygninger, villaer, fjøs, turisthotell og mye mer. En kjenner igjen sveitserstilen på forseggjorte bord og listverk, utstikkende gavler, høye grunnmurer og fargebruken.

2 Føsker gård gnr/bnr 12/1, Hobøl:
Våningshuset på Føsker er et barokkbygg som trolig er oppført rundt Men bygningen har fått et ansiktsløft under den populære Sveitserperioden og er ombygget til nåværende form rundt 1840. Skaug østre gnr/bnr 114/4, Hobøl: Våningshuset på Skaug østre er helekte sveiserbolig som trolig er oppført rundt Bygningen ble pusset opp i 2008 og har uheldigvis fått inn kopier av de originale vinduene. Misjonshuset på Tomter gnr/bnr 6/23 Bygningen er i dag i kommunal eie. Vinduene er mer i jugend stil, men omramminger og inngangsparti og øvrige trekk er i sveitserstil. Laftet i denne bygningen er sinknov. Bygningen ble flyttet fra Brødholt gård i 1930, så dette jan være en av de siste sveitserpregede bygningene som ble ført opp.

3

4 Dette er en tolkning av sveitserhuset som jeg ikke har sett før… mitt møte med dette bygg”verket” under takseringsarbeid i 2007 var spektakulært. Fra Knapstad i Hobøl Ferdigattest i januar Sveitserinspirasjonen er ikke død i ytre Hobøl.


Laste ned ppt "Sveitserstilen i Hobøl"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google