Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Det er 40 525 002 innbyggere i Spania. Hovedstaden er Madrid. Spania har et middelhavsklima Den beste tiden og besøke Spania på er mellom mai.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Det er 40 525 002 innbyggere i Spania. Hovedstaden er Madrid. Spania har et middelhavsklima Den beste tiden og besøke Spania på er mellom mai."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3

4

5

6 Det er 40 525 002 innbyggere i Spania. Hovedstaden er Madrid. Spania har et middelhavsklima Den beste tiden og besøke Spania på er mellom mai og september.

7 MAT Det spises mye forskjellig tapas i Spania. Bacalao er det spanske orde for torsk. Paella er Spanias nasjonal rett. den lages av ris som krydres med det sterke gule krydre og blandes med stykker av fugl, fisk skalldyr og pølser. DRIKKE Mineralvann uten kullsyre, Horchata laget av chufas. VIN Prenedese-hvitvin, rioja- rødvin, musserende vin (cava).

8 Den begynte i 1936 og sluttet i 1939. Både Tyskland og Italia hjalp til med militær støtte. Det var ufred mellom spanske nasjonalister og republikanere.

9 Det er 10 707 924 innbyggere i Portugal. Innbyggernavnet er Portugisere. Hovedstaden heter Lisboa. Portugal ligger ved Atlanterhavet (Atlantic Ocean) og grenser til Spania.

10 M AT Suppe har Portugal virkelig greie på. Hvis du skal spise kjøtt bør dere velge lamm og svinekjøtt. VIN Sersial: Er en vin som er laget av hvitvinsdruer som dyrkes i rundt 800 meters høyde. Verdelbo: Er en vin som er lages av hvitvinsdruer som dyrkes i 400-600 meters høyde

11 Klima Klimaet i nord er fuktig og mildt takket være Atlanterhavet. I sør er det mer varmere og tørrere og milde vintere. Politikk Portugal har siden 1976 vært en demokratis republikk. Presidenten i Portugal velges for fem år. Presidenten i Portugal er Anibal Cavaco Silva.

12

13


Laste ned ppt "Det er 40 525 002 innbyggere i Spania. Hovedstaden er Madrid. Spania har et middelhavsklima Den beste tiden og besøke Spania på er mellom mai."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google