Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Europa.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Europa."— Utskrift av presentasjonen:

1 Europa

2 Italia Det er 58 126 212 innbyggere i Italia.
Hovedstaden i Italia er Roma. Klimaet i Italia er omtrent like Variert som Norge. Italia er delt opp i 20 regioner. Det er innbyggere i Roma.

3 Italiensk mat og drikke
Lasagne er en kjent rett fra Italia. Spagetti er også en kjent matrett fra Italia. Pizza er noe vi spiser ofte, som er fra dette landet. Vin Indicazione Geografica Tipica, Denominazione di Origine Contrallata, Denominazione di Origine Contrallata e Garntita.

4 Colosseum Colosseum i Roma er et av de mest kjente byggverkene i hele verden. Byggningen forfalt i kristen tid, og deler av den ble ødelagt av et jordskjelv i 1349.

5 Det skjeve tårn i Pisa Det skjeve tårn i Pisa begynte å bli skjevt allerede kort tid etter at konstruksjonen begynte i august 1173. Tårnet står bak katedralen på Campo dei Miracoli (Mirakel plassen).

6 Spania Det er 40 525 002 innbyggere i Spania. Hovedstaden er Madrid.
Spania har et middelhavsklima Den beste tiden og besøke Spania på er mellom mai og september.

7 Spanske matretter og drikke
Det spises mye forskjellig tapas i Spania. Bacalao er det spanske orde for torsk. Paella er Spanias nasjonal rett. den lages av ris som krydres med det sterke gule krydre og blandes med stykker av fugl, fisk skalldyr og pølser. DRIKKE Mineralvann uten kullsyre, Horchata laget av chufas . VIN Prenedese-hvitvin, rioja-rødvin, musserende vin (cava).

8 Borgerkrigen i Spania Den begynte i 1936 og sluttet i 1939.
Både Tyskland og Italia hjalp til med militær støtte . Det var ufred mellom spanske nasjonalister og republikanere.

9 Portugal Det er 10 707 924 innbyggere i Portugal.
Innbyggernavnet er Portugisere. Hovedstaden heter Lisboa. Portugal ligger ved Atlanterhavet (Atlantic Ocean) og grenser til Spania.

10 Portugisisk mat og drikke
Suppe har Portugal virkelig greie på. Hvis du skal spise kjøtt bør dere velge lamm og svinekjøtt. VIN Sersial: Er en vin som er laget av hvitvinsdruer som dyrkes i rundt 800 meters høyde. Verdelbo: Er en vin som er lages av hvitvinsdruer som dyrkes i meters høyde

11 Klima Klimaet i nord er fuktig og mildt takket være Atlanterhavet. I sør er det mer varmere og tørrere og milde vintere. Politikk Portugal har siden 1976 vært en demokratis republikk. Presidenten i Portugal velges for fem år. Presidenten i Portugal er Anibal Cavaco Silva.

12 Euro

13 Laget av: 3 gutter i 6b Musikk: Italias nasjonal sang Spanias nasjonal sang Portugals nasjonal sang


Laste ned ppt "Europa."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google