Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

IKT- prosjekt Johan Borgens ”Fra en født forbryters dagbok” Asgeir Ofstad.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "IKT- prosjekt Johan Borgens ”Fra en født forbryters dagbok” Asgeir Ofstad."— Utskrift av presentasjonen:

1 IKT- prosjekt Johan Borgens ”Fra en født forbryters dagbok” Asgeir Ofstad

2 Tema Det å selv lære hvordan bruke IKT i norskfaget – heve min egen kompetanse Det å selv lære hvordan bruke IKT i norskfaget – heve min egen kompetanse Det å selv lære hvordan en kan bruke tekst som inspirasjon til en film Det å selv lære hvordan en kan bruke tekst som inspirasjon til en film ”Å se verden på nytt” – Sjklovskij ”Å se verden på nytt” – Sjklovskij Lage film med problemstillingen: ”Hva kan en lære om et barns virkelighet ut ifra novellen ”Bestefar er en stokk” ”. Lage film med problemstillingen: ”Hva kan en lære om et barns virkelighet ut ifra novellen ”Bestefar er en stokk” ”.

3 Mål Lage outline ut ifra novellen Lage outline ut ifra novellen Lage råfilm Lage råfilm Bruke teori om synsvinkel, tekst, overganger og lyd på en hensiktsmessig måte Bruke teori om synsvinkel, tekst, overganger og lyd på en hensiktsmessig måte Lage et ferdig produkt Lage et ferdig produkt

4 Hvorfor skal jeg lære dette? IKT en naturlig del av skolehverdagen IKT en naturlig del av skolehverdagen Gir et annet perspektiv på norskfaget Gir et annet perspektiv på norskfaget En lærer skal virke som ”støttepillar” for elever i deres kompetanseutvikling (Vygotsky) En lærer skal virke som ”støttepillar” for elever i deres kompetanseutvikling (Vygotsky) Mye literatur blir filmatisert – ”klassikere” finnes både som skuespill og film Mye literatur blir filmatisert – ”klassikere” finnes både som skuespill og film En del av kunnskapsløfte (IKT i alle fag – møte den digitale framtiden) En del av kunnskapsløfte (IKT i alle fag – møte den digitale framtiden)

5 Hvordan kan dette bli brukt i skolen? Elevene kan: bruke en felles tekst som inspirasjon – oppleve hvordan synsvinkel og problemstilling gir ulikt resultat Elevene kan: bruke en felles tekst som inspirasjon – oppleve hvordan synsvinkel og problemstilling gir ulikt resultat Elevene kan: oppleve hvordan en filmatisering kan øke forståelsen av en tekst Elevene kan: oppleve hvordan en filmatisering kan øke forståelsen av en tekst Elevene kan: oppleve at tekster oppfattes og dermed videreføres på ulike måter til film Elevene kan: oppleve at tekster oppfattes og dermed videreføres på ulike måter til film Elevene kan: oppleve en økt motivasjon av det å gjøre noe ”annereldes” i norskfaget Elevene kan: oppleve en økt motivasjon av det å gjøre noe ”annereldes” i norskfaget Elevene kan: oppleve økt ”fellesskaps” følelse av det å samarbeide på en annerledes arena - klassemiljø Elevene kan: oppleve økt ”fellesskaps” følelse av det å samarbeide på en annerledes arena - klassemiljø

6 Teori Læreplanen Kunnskapsløftet LK06 Læreplanen Kunnskapsløftet LK06 Engelstad, A. (1995). Den forføreriske filmen. Om bruk av film i norskfaget. Oslo: LNU/ Cappelen. Engelstad, A. (1995). Den forføreriske filmen. Om bruk av film i norskfaget. Oslo: LNU/ Cappelen.


Laste ned ppt "IKT- prosjekt Johan Borgens ”Fra en født forbryters dagbok” Asgeir Ofstad."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google