Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

24.05.05Eirik Gaare, FiA1 Regionalt samsøk (RS) - muligheter og begrensninger Bibliofil brukermøte 2005.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "24.05.05Eirik Gaare, FiA1 Regionalt samsøk (RS) - muligheter og begrensninger Bibliofil brukermøte 2005."— Utskrift av presentasjonen:

1 24.05.05Eirik Gaare, FiA1 Regionalt samsøk (RS) - muligheter og begrensninger Bibliofil brukermøte 2005

2 24.05.05Eirik Gaare, FiA2 Hva er RS?  Iflg. Bibsyst:  Samsøk i Bibliofil-baser og andre bibliografiske baser som tilbyr Z39.50  ”Samsøket har søkemuligheter tilsvarende Websøks avanserte søk.”

3 24.05.05Eirik Gaare, FiA3 Hva er RS ment å være?  En mulighet for vanlige folk til å søke i ressursene til bibliotek i nærheten, dvs. ressurser som kan være raskt tilgjengelig – og bestilles Eller: En mulighet for bibliotek som ikke har Bibliofil til å lokalisere og fjernlåne fra bibliotek i nærheten Kan disse slåes sammen?

4 24.05.05Eirik Gaare, FiA4 Er RS publikumsvennlig?  En kopi av det interne samsøk  Mangler hjelpetekster – i motsetning til websøk  En del informasjon er for kryptisk for publikum  Ustabil: De bibliotekene som har boka, gir ikke svar!  Søkinga er bibliotekorientert – ikke materialeorientert

5 24.05.05Eirik Gaare, FiA5 Hva skjer når publikum søker?  Jeg er låner på Enebakk bibliotek  Jeg finner en tittel på Deichmanske bibliotek – og klikker på ”Jeg vil låne denne”  Men jeg er ikke låner på Deichmann – Hva gjør jeg da?  Det stopper opp!

6 24.05.05Eirik Gaare, FiA6 Parameterstyring av RS?  Hvorfor kan vi ikke parameterstyre RS?  Bibliotekene må kunne bestemme hvordan søkebildet skal se ut og fungere, som i websøk  Ideelt sett burde det være mulig å prioritere fjernlånsmulighetene lokalt

7 24.05.05Eirik Gaare, FiA7 Søk videre i ”bibliotek i nærheten”  En kjempeflott mulighet!  Hvordan skal dette søket gjøres for å bli optimalt?  Hva blir med og hva blir ikke med av søkekriterier?  Hva med faste søkeavgrensninger?  Hvis man ikke finner en post, kan man ikke gå videre

8 24.05.05Eirik Gaare, FiA8 Hva er lånerens behov?  Det er ikke biblioteket som er interessant for låneren, men at materialet finnes i et «nærliggende bibliotek». Låneren skal forholde seg biblioteket han/hun er registrert låner i, og bestille boka der. Bestillingen skal generere en fjernlånsbestilling som rutes til det nærmeste av de aktuelle bibliotekene.


Laste ned ppt "24.05.05Eirik Gaare, FiA1 Regionalt samsøk (RS) - muligheter og begrensninger Bibliofil brukermøte 2005."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google