Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mal – ambisjoner. Ambisjonsnivå Ambisjon er en forventning om å oppnå et mål. For å sikre retning og effektiv fremdrift i arbeidet med internkontroll.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mal – ambisjoner. Ambisjonsnivå Ambisjon er en forventning om å oppnå et mål. For å sikre retning og effektiv fremdrift i arbeidet med internkontroll."— Utskrift av presentasjonen:

1 Mal – ambisjoner

2 Ambisjonsnivå Ambisjon er en forventning om å oppnå et mål. For å sikre retning og effektiv fremdrift i arbeidet med internkontroll er det viktig at virksomheten med lederne samles om et felles ambisjonsnivå. Difis selvevalueringsverktøy er laget på grunnlag av et gitt ambisjonsnivå ut fra både coso - og anskaffelsesmodellen. Det er ikke sikkert at din virksomhet har satt seg mål på alle områdene. Dere kan derfor benytte denne malen for å komme frem til deres ambisjonsnivå. Med bakgrunn i mål for internkontroll i deres virksomhet, bør det vurderes og nedfelles hva som er kritiske suksessfaktorer (KSF) for å nå målene som er satt. Ved bruk av selvevalueringsverktøyet kan dere se bort fra noen av risikoelementene og tilhørende forslag til tiltak i sjekklista.

3 Ambisjonsnivå for min virksomhet Dimensjon Ambisjonsnivå Kontrollmiljø Riskovurderinger Kontrollaktiviteter Informasjon og kommunikasjon Oppfølging Direktoratet for forvaltning og IKT

4 Mål og kritiske suksessfaktorer for vår virksomhet Dimensjon MålKSF Rammevilkår Organisasjon og ledelse Policy og strategi Mennesker og kompetanse Partnere og leverandører IKT Anskaffelsesprosesser Måling og rapportering av resultater Kontroll, læring og forbedring Direktoratet for forvaltning og IKT

5


Laste ned ppt "Mal – ambisjoner. Ambisjonsnivå Ambisjon er en forventning om å oppnå et mål. For å sikre retning og effektiv fremdrift i arbeidet med internkontroll."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google