Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utfordringer i arbeidet med å nå flest mulig med riktig HMS-opplæring. Fagnemnda for grunnopplæring i HMS i byggenæringen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utfordringer i arbeidet med å nå flest mulig med riktig HMS-opplæring. Fagnemnda for grunnopplæring i HMS i byggenæringen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Utfordringer i arbeidet med å nå flest mulig med riktig HMS-opplæring. Fagnemnda for grunnopplæring i HMS i byggenæringen

2 Fagnemndene Fagnemndene regulerer 40 timerskursene og skal godkjenne kursmateriell og faglig tilpassing. For anlegg: Endre Kulleseid – Lars Juterud For bygg: Tommy Sæther Nemnda ha godkjent nåværende hefter og kurset for faglige instruktører.

3 PCB og Asbest Tilsvarende avtaler regulerer gjennomføringen av kurs for disse to problemområdene. PCB prosjektet utviklet i fjor kurs over to dager som er felleseie, foreløpig bare Fellesforbundet som har gjennomført kurs.

4 Andre regulerte samarbeidstiltak: 555 – godkjent sikkerhetsopplæring gjennom normarbeidet i ”Samordningsrådet. 555 – Dokumentert sikkerhetsopplæring gjennom samarbeidsprosjekt for læremiddelserien og kursplan for instruktører Stillasprosjektet for 36 + 72 timer

5 HMS portalen http://www.arbeidsplassen.no/good_practice/no/hib/ Er byggenæringens HMS portal. Der finner du eksempler på gode HMS dokumenter som er nyttige i arbeidet med planlegging og gjennomføring av prosjektet

6 Utfordringer knyttet til de etablerte: Å sikre at grunnkunnskapene er gode nok for de etablerte, og at de holdes oppdatert Å nå alle grupper bedrifter med kvalitetskurs – også de små. Å sikre utenlandske arbeidstakere tilsvarende kunnskap og holdning som vi ønsker hos norske. Å finne frem til nye, mer egnede arbeidsmåter.

7 Utfordringer knyttet til de som kommer: Å sikre ungdom kunnskaper og holdninger gjennom utdanning i skole og oppfølging i bedrift – Tilpassing i ”Kunnskapsløftet” Å sikre ledergruppene tilstrekkelig kunnskap gjennom en bedre fagskole og ingeniørutdanning Å unngå avlæring når de kommer til byggeplass og anlegg.


Laste ned ppt "Utfordringer i arbeidet med å nå flest mulig med riktig HMS-opplæring. Fagnemnda for grunnopplæring i HMS i byggenæringen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google