Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Menighet i bevegelse En prosjekt- presentasjon. Prosjektets målsetting Bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Menighet i bevegelse En prosjekt- presentasjon. Prosjektets målsetting Bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke."— Utskrift av presentasjonen:

1 Menighet i bevegelse En prosjekt- presentasjon

2 Prosjektets målsetting Bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke i en ny tid

3 4 delmål: Å drøfte, avklare og formidle hva ”misjonerende menigheter” betyr Å se kirkens nye utfordringer – og hvordan Gud er nærværende – i et samfunn som stadig endres Å innhente og bearbeide erfaringer om det å være misjonerende menighet Å fornye og utvikle misjonerende holdninger og praksis i kirken

4 Bakgrunn og begrunnelse for prosjektet

5 Tidsskifte

6 Samfunnsmessige aspekter Pluralisering Privatisering Globalisering

7 Kirkelige aspekter Overgang fra embedskirke til råds-og stabskirke Bevegelse for å bringe kirke og misjon sammen igjen Kirkene i ”Sør” – det nye sentrum for kristen tro

8 Den lokale menighet i sentrum for oppmerksomheten Større byrder på de ansatte Menigheten opptrer ikke i ”samlet flokk”

9 ”Misjonerende menigheter” Hvordan kan kirken fremtre som et grenseoverskridende, misjonerende og samtidig åpent fellesskap av mennesker som lever ved og demonstrerer evangeliet gjennom væren, ord og handling – lokalt og globalt?

10 Prosjektverdier Å leve nær GudMedvandring og dialog Bevissthet om kontekstualitet Ungt engasjement og lederskap Det allmenne prestedømme/ frivillighet Samhandling, partnerskap og nettverk Sør som inspirasjon og korrektiv Integrert tenkning om globalt og lokalt misjonsansvar

11 Hvem kan få det til å skje? Menigheter Utdanningsinstitusjoner Misjonsorganisasjoner Økumeniske organ

12 Hva kan vi begynne med: Beskrive misjonsutfordringene i lokalmiljøet Legge til rette for frustrasjon Ta i bruk misjonsteologien Spille på oppfinnere Lære av de første kristne

13 Veien videre 4 spørsmål Prosesshefte Kurs/seminar Deling av erfaringer og inspirasjon Muligheter for å ta i bruk misjonsteam i noen menigheter?

14 Til ettertanke: Hvis menigheten ikke er et sted der tårer blir forstått…….. hvor kan jeg gå når jeg gråter? Hvis menigheten ikke er sted der mine tanker kan få vinger……….. hvor kan jeg gå for å drømme? Hvis menigheten ikke er et sted der mine spørsmål kan bli stilt………. hvor kan jeg gå for å søke?

15 Hvis menigheten ikke er et sted der mine følelser kan settes ord på……… hvor kan jeg gå for å få hjelp? Hvis menigheten ikke er et sted der jeg kan prøve, lære og vokse…… hvor kan jeg bare være meg?


Laste ned ppt "Menighet i bevegelse En prosjekt- presentasjon. Prosjektets målsetting Bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google