Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Elin Brenna, bioingeniør Blodbanken i Oslo

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Elin Brenna, bioingeniør Blodbanken i Oslo"— Utskrift av presentasjonen:

1 Elin Brenna, bioingeniør Blodbanken i Oslo
E-Læring Elin Brenna, bioingeniør Blodbanken i Oslo Jeg skal si litt generelt om e-læring, deretter kommer Liv Tresland fra Ahus og sier litt om erfaringer med e-læring ettersom de har hatt e-læring tilgjengelig lengre enn oss på Ullevål. Ahus har bla laget et kurs i transfusjonsbehandling som vi har fått fra dem som vi har tilpasset vår Blodbank og våre brukere, som vi håper vi snart får lagt ut i kurskatalogen til Oslo universitetssykehus.

2 Hva er e-læring? Et elektronisk læringsverktøy
Kompetanseutvikling v.h.a en nettbasert løsning. Enkel måte for ansatte å gjennomføre kurs på, og som igjen vil bidra til høyere kvalitet i pasientbehandlingen. En form for informasjon og læring i ett. Punkt2: Brukes til…… Før jeg går videre med e-læring, må jeg si litt om Læringsportalen,

3 Læringsportalen Regionalt tiltak i regi av Helse Sør-Øst
En felles teknologisk plattform hvor all e-læring baseres på en felles standard. Alle kurs vil derfor kunne utvikles og utveksles på tvers av helseforetak og avdelinger. Nesten alle foretakene i Helse Sør-Øst har nå kommet med i Læringsportalen. Alle sykehusene som er tilknyttet Læringsportalen har en e-læringsansvarlig. Ta kontakt med denne hvis du ønsker å komme i gang med e-læring. Punkt3: Hvis et sykehus har laget et program som er av interesse,trenger man ikke lage et helt nytt program med samme emne, men bruke det andre har laget.dette kan da tilpasses I læringsportalen vil du finne de forskjellige kursene som er tilgjengelige på ditt sykehus.

4 Gjennomføre et kurs Kursene gjennomføres på Intranett eller Internett
Man kan gjennomføre kursene når det passer en selv. Man kan avslutte midt i et kurs for deretter ta det opp igjen ved en senere anledning. Kursene kan repeteres så ofte man vil. Kursbevis kan skrives ut hvis ønsket. Noen kurs kan være obligatoriske, for eksempel brannvernkurs. Kursene skal ikke være prosedyrer, men være opplæring i prosedyrer. Man kan sitte hjemme å utføre kursene hvis man foretrekker det. Punkt 4: kan brukes som et slags oppslagsverk

5 Hvem er kursene ment for?
Egne ansatte for å øke kompetansen innad på avdelingen Ansatte ute på andre avdelinger som bruker våre tjenester. Pasienter og pårørende Punkt 2: F.eks sykepleiere ute på avdelingen som skal ta blodprøver, bestille blod og transfundere blod til pasienter. Punkt 3: Pasienter som har fått en diagnose og som ønsker mer info om sykdommen.

6 Eksempel på kurs Transfusjonsbehandling Prøvetaking Brannvernkurs
Hjerte-Lungeredning m/ defibrillator Primus anestesiapparat Parkinson Det finnes 30 forskjellige kurs på Ullevål i dag. Her er noen eksempler på kurs.Transfusjonsbehandling er rettet mot sykepleiere på avdelinger, slik at de kan lære mer om blod og blodprodukter og hvordan man håndterer disse. Prøvetaking er for alle som tar blodprøver. Brannvernkurs og hjerte-Lungeredn. for alle ansatte.Så et kurs som retter seg mot en liten gruppe, Primus anestesiapp. Dvs. ansatte som bruker dette apparatet. Man har som regel en prosedyre for apparatet, og et e-læringsprogram vil være en et supliment til prosedyren hvor man kan ha bilder/filmsnutter for å demonstrere apparatet. Parkinson for pasienter og pårørende

7

8 Her er det en spørsmålsside hvor man da har noen enkle spørsmål for å se om man har forstått det man har lest på de foregående sidene.

9 Dette er et bilde fra kurset primus anestesiapparat og er ment som et suppliment til prosedyren for apparatet. Her er alle delene på apparatet presentert.

10 Her er det en oppgaveside hvor man skal velge svaralternativer.

11

12

13 E-læring kan også benyttes til annet enn jobb, flere nettsteder tilbyr e-læringskurs, f.eks Orienteringsforbundet som har e-læringskurs i bruk av kart og kompass. Hvis noen fikk veldig lyst til å prøve seg på e-læring med en gang, så kan man prøve dette kurset. Da skal jeg overlate ordet til Liv Tresland fra AHUS.


Laste ned ppt "Elin Brenna, bioingeniør Blodbanken i Oslo"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google