Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NINA JON De trøblete unge gutta Hvem fortjener politiets oppmerksomhet? En studie av dødsulykkene i trafikken 2004 og 2005.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NINA JON De trøblete unge gutta Hvem fortjener politiets oppmerksomhet? En studie av dødsulykkene i trafikken 2004 og 2005."— Utskrift av presentasjonen:

1 NINA JON De trøblete unge gutta Hvem fortjener politiets oppmerksomhet? En studie av dødsulykkene i trafikken 2004 og 2005

2 NINA JON De trøblete unge gutta Førere med klandreverdig atferd:  Mange unge. Mange menn.  Gjennomsnitt alder 32 år, gjennomsnitt ikke – klandreverdige 47 år  Tidligere straffet i langt større grad enn ikke – klandreverdige (51 % mot 18 %) –Trafikkovertredelser og vinningsforbrytelser mest vanlig –Større andel er registrert med flere straffbare forhold –Flest tidligere straffede i ulykker forårsaket av rus

3 NINA JON De trøblete unge gutta Kjenninger av politiet = De trøblete unge gutta

4 NINA JON De trøblete unge gutta ”Man må vise at man er noe liksom, at man er kul, gæærn for å si det rett ut. Når en person er gæærn får man bra rykte av andre. Liksom: ”Han der er farlig, ikke bråk med han.” Skjønner du? Altså blant ungdommer så er det viktigste å være sterk på en måte. Å være farligst, ikke sant. Hvis han er skikkelig gæærn, eller folka tror han er gæærn, fordi han gjør mye rart, da får han bra rykte. Da er det sånn at ingen tør bråke med den personen.”

5 NINA JON De trøblete unge gutta

6 NINA JON De trøblete unge gutta

7 NINA JON De trøblete unge gutta

8 NINA JON De trøblete unge gutta


Laste ned ppt "NINA JON De trøblete unge gutta Hvem fortjener politiets oppmerksomhet? En studie av dødsulykkene i trafikken 2004 og 2005."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google