Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Brian Ellingham Ergoterapeututdanningen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Brian Ellingham Ergoterapeututdanningen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Brian Ellingham Ergoterapeututdanningen
Ergoterapi og arbeid Brian Ellingham Ergoterapeututdanningen

2 Ergoterapiens historisk engasjement i arbeid
fagets røtter i ”moralsk behandling” bevegelsen hvor arbeid var sentralt. timeline: ..\..\..\..\fag\temaer\historikk\timeline.htm

3 Ergoterapi og arbeid Arbeid med bistand (supported employment)
Medisinsk attføring Forebyggendearbeid Re-habilitering Utredning og rådgivning

4 Eksempel: tjenester i USA
Yrkesforberedende veiledning (pre-vocational evaluation) Vurdering som en del av ansettelses prosessen (pre-employment evaluations) Helsefremmende og forebyggende arbeid (prevention or wellness programs) Tilpassing av arbeid (job modification) Sakskyndige uttalelser (expert witness testimony) Arbeidskapasitetsvurdering (functional capacity evaluation) Arbeidstilvenning (work hardening therapy)

5 Muligheter og utfordringer
Arbeidslinje i velferdspolitikk Demografiske og politiske endringer Behovet for metodikk innen funksjonsvurdering, jobbanalyse osv (Balfour 2000). Ergonomi er ikke godt etablert som fag/yrke i Norge (arbeidskonferanse STAMI 2001)

6 Muligheter og utfordringer (forts)
Ergoterapeuter har et godt utgangspunkt for å gjennomføre jobbanalyse og funksjonsvurdering og bør kunne spille en ledende rolle i området (Lysagt 1997). Men.. Er dårlig utrustet til å forstå kompleksiteten av jobber i mange industrier og å kommunisere med arbeidsgivere. Mangler modeller for gjennomføring, dokumentasjon og validering. Refererer lite til eksisterende metodikk som er utviklet innen organisasjons psykologi og industri.


Laste ned ppt "Brian Ellingham Ergoterapeututdanningen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google