Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)

2 Troen på sendebudene Muslimen tror at Allah Den Allmektige valgte sendebud fra blant menneskene som han sendte ned Hans lovgivning til. Han befalte dem å formidle denne åpenbaringen, slik at menneskeheten ikke skal ha noe argument (mot Ham) på dommedagen. Han sendte også dem med klare bevis, og støttet dem med mirakler. Nuh (عليه السلام) var den første sendebud, og Muhammad (ﷺ) er den siste sendebud.

3 Alle sendebud og profeter var mennesker
Alle sendebud og profeter var mennesker. De lider av hva andre menn lider av. De spiser og drikker, blir syke og friske, de glemmer og husker, og lever og dør. De er de mest perfekte av mennesker og ens tro vil ikke være komplett helt til han tror på dem alle. Denne troen oppstår fra følgende tekst og rasjonelle bevis:

4 Tekstlige bevis Allah Den Allmektige informert om Hans sendebud, og om sending av dem og deres budskap.

5 Han sa: وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ Vi har sendt et sendebud til hvert folk: «Tjen Allah og hold dere unna Taghut (avguder!)» 16:36

6 Og: Vi har gitt deg åpenbaringer, slik som Vi gav Noa åpenbaringer, og profetene etter ham, Abraham, Ismael, Isak, Jakob, stammehøvdingene, og Jesus, Job, Jonas, Aron og Salomo, og til David gav Vi salmene. Og sendebud som Vi før har fortalt deg om, og sendebud som Vi ikke har fortalt deg om, og Allah talte med Moses direkte, sendebud, med det glade budskap, og med advarsler, for at folk ikke skal ha noen innsigelser overfor Allah, etter sendebudene. Allah er mektig, vis.4:

7 Og: لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ ۖ Vi har sendt Våre sendebud med klar beskjed, og sendte med dem skriften og Vekten (likevekten) for folk å utøve rettferd.57:25

8 Og: وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ مِنَ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا إِنَّهُمْ لَيَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَيَمْشُونَ فِي الْأَسْوَاقِ ۗ Vi sendte ingen sendebud før deg uten at de tok til seg mat, og vandret rundt på torvene.25:20

9 Og: وَإِذْ أَخَذْنَا مِنَ النَّبِيِّينَ مِيثَاقَهُمْ وَمِنْكَ وَمِنْ نُوحٍ وَإِبْرَاهِيمَ وَمُوسَىٰ وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ ۖ وَأَخَذْنَا مِنْهُمْ مِيثَاقًا غَلِيظًا {7} لِيَسْأَلَ الصَّادِقِينَ عَنْ صِدْقِهِمْ ۚ وَأَعَدَّ لِلْكَافِرِينَ عَذَابًا أَلِيمًا {8} En gang sluttet Vi en avtale med profetene, og med deg, Noa og Abraham, Moses og Jesus, Marias sønn. Vi sluttet en høytidelig pakt med dem slik at Han kan forhøre de sannferdige om deres vederheftighet. Og Han har gjort i stand en smertelig straff for de vantro. 33:7-8

10 2. Allahs Sendebud Muhammad (ﷺ) informert om seg selv og om andre profeter og sendebud i hans (ﷺ) utsagn: "Allah aldri har sendt et sendebud, bortsett fra at han advarte sitt folk mot den enøyde løgner. " (Det er Ad-Dajjal) (Al-Bukhari og Muslim )

11 og: "Ikke foretrekke en av profetene framfor den andre." (Al-Bukhari og Muslim med en rekke forskjellige formuleringer) Da Abu Dharr spurte ham (ﷺ) om tallet på Profeter og sendebud, svarte Sendebudet (ﷺ) : "Ett hundre og tjue tusen (av profetene), blant dem 313 er sendebud." (Del av en Hadith registrert av Ibn Khuzaymah, og Ibn Hibban i hans Sahih.)

12 Og: "Ved Ham I hvis Hånd min sjel er, hadde Musa (عليه السلام) vært i live, ville han ikke ha gjort noe annet enn å følge meg." (Ahmad, og Al Bayhaqi, og det er Hasan). Når noen sa til ham (ﷺ) : «O, den beste av skapelsen!" han (ﷺ) svarte ydmykt: "Det er Ibrahim (عليه السلام)." (Muslim, Ahmad, Abu Dawud

13 og: "Det er ikke for en tjener (av Allah) å si at jeg er overlegen Yunus (عليه السلام)." (Ahmad, og Al-Bukhari og Muslim fra Abu Hurayrah) Allahs Sendebud (ﷺ) nevnte å ha sett profeter og sendebud i løpet av natten av Isra 'når de ble samlet på Bayt Al-Maqdis (i Jerusalem) hvor han ledet dem i bønn. Der møtte han Yahya, Isa, Yusuf, Idris, Harun, Musa, og Ibrahim (عليهم السلام) i himmelen. Han snakket om hver enkelt av dem og hvordan de så ut.

14 3. Troen til milliarder av muslimer og folket av Boken - jøder og kristne - i Allahs budbringere og deres overbevisning om deres budskap, i tillegg til deres tro på deres fullkommenhet, og at de ble valgt av Allah.

15 Rasjonelle bevis 1. Allahs Herredømme og Barmhjertighet nødvendiggjør å sende budbringere til Hans skapninger for å lære dem om deres Herre, for å veilede dem til å oppnå fullkommenhet og å veilede dem til deres lykke i dette livet og det hinsidige.

16 2. . Siden Allah Den Allmektige skapte skapninger kun å tilbe Ham, som Han sa: "Jeg har skapt jinn og mennesker kun for at de skal tjene Meg." 51:56 Dette krever å velge og å sende budbringere for å undervise tjenerne av Allah Den Allmektige, hvordan å tilbe og adlyde Ham, siden dette er oppdraget de var skapt for.

17 3. Ettersom belønning og straff er effekter som er avhengige av lydighet og ulydighet, så nødvendiggjør dette å sende sendebud og profeter. Ellers på dommens dag vil folk si: "Å, Vår Herre Vi visste ikke hvordan vi skulle adlyde Deg, ellers ville vi ha gjort det, og vi visste ikke hvilke handlinger vi skulle holde oss unna fra, ellers ville vi ha gjort det! Vår Herre Det fins ingen undertrykkelse hos Deg! Så ikke torturere oss "

18 På denne måten ville de ha hatt et argument for å unngå straff
På denne måten ville de ha hatt et argument for å unngå straff. Av denne grunn ble budbringere sendt for å oppheve et slikt argument. Allah Den Allmektige sier: "sendebud, med det glade budskap, og med advarsler, for at folk ikke skal ha noen innsigelser overfor Allah, etter sendebudene. Allah er Mektig, Vis. " 4:165

19 Troen på Profetskapet av Muhammad (ﷺ)
Muslimen tror at Profeten Muhammad (ﷺ) sønn av Abdullah, sønn av Abdul-Muttalib Al-Hashimi, Al-Qurashi, araberen, etterkommer av lendene til Ismail sønn av Ibrahim er Allahs tjener og Sendebud. Muslimen tror at Allah har sendt ham (ﷺ) til hele menneskeheten, svarte og hvite. Både profetdommen og budskapet har blitt avsluttet med han, så det blir ingen profet etter ham (ﷺ).

20 3) Allah Den Allmektige støttet ham (ﷺ) med mirakler, hedret ham over de andre sendebudene. Allah Den Allmektige hedret hans nasjon (hans tilhengere) over nasjonene til de andre profeter og sendebud. Allah Den Allmektige har befalt å elske og å adlyde ham (ﷺ), og gjorde det obligatorisk å følge ham. Han ga ham (ﷺ) praktfulle spesielle privilegier som: Al-Wasilah, Al Kawthar, Al-Hawdh, og Al-Maqam Al-Mahmud.

21 (Al-Wasilah er privilegiumet for Allahs sendebud (ﷺ) å gå i forbønn med Allah på dommedagen. Al-Kawthar er en elv i Paradis for hans (ﷺ) tilhengere. Al-Hawdh er en innsjø for hans tilhengere, når en muslim drikker dets vann på dommedagen vil han aldri føle tørst igjen. Al-Maqam Al-Mahmud er den roste stasjon/posisjon i det hinsidige.) Denne troen oppstår fra følgende tekstlige og rasjonell bevis:

22 1. Vitnesbyrdet til Allah Den Allmektige, og Hans engler om åpenbaring til Sendebudet (ﷺ).

23 Allah sa: لَٰكِنِ اللَّهُ يَشْهَدُ بِمَا أَنْزَلَ إِلَيْكَ ۖ أَنْزَلَهُ بِعِلْمِهِ ۖ وَالْمَلَائِكَةُ يَشْهَدُونَ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا «Men Allah vitner til det som Han har sendt ned (Koranen) til deg, Han har sendt den ned med Hans kunnskap, og englene bærer vitnesbyrd. Og Allah er tilstrekkelig som en vitne» 4:166

24 مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ
Og: مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ «Muhammad er Allahs sendebud» 48:29 تَبَارَكَ الَّذِي نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَىٰ عَبْدِهِ لِيَكُونَ لِلْعَالَمِينَ نَذِيرًا «Full av velsignelse er Han som har åpenbart kriteriet (Koranen) for Sin tjener, for at han skal være en advarer for all verden.» 25:1

25 2. Uttalelsen av Allah Den Allmektige om universaliteten av budskapet til Muhammad (ﷺ), og at han er den siste profeten, noe som gjør det å adlyde og å elske ham (ﷺ) obligatorisk.

26 Allah sa: وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ «Vi har sendt deg som en nådesbevisning til all verden.»21:107

27 Og: تَبَارَكَ الَّذِي نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَىٰ عَبْدِهِ لِيَكُونَ لِلْعَالَمِينَ نَذِيرًا «Full av velsignelse er Han som har åpenbart kriteriet (Koranen) for Sin tjener, for at han skal være en advarer for all verden.» 25:1 Se også: 4:170,5:19,21:107,62:2,33:40 og 54:1.

28 3. Allahs Sendebud (ﷺ) informert om profetdommen hans, og at profetdommen endte med hans budskap, at den er for alle mennesker, og at det er obligatorisk å adlyde ham (ﷺ).

29 Han (ﷺ) sa: Jeg er profeten, og det er ingen løgn. Jeg er sønn av Abdul-Muttalib. (Al-Bukhari og Muslim) og: Jeg var Allahs tjener, og den siste av profetene da Adam var (fortsatt) støv. (Al-Bukhari i At-Tarikh, Ahmad, og Ibn Hibban gradert det som Sahih.)

30 og: Ved Ham i hvis Hånd min sjel er! Ingen av dere vil være en (sann) troende før jeg er kjærere for ham enn hans barn, foreldre og alle mennesker. (Al-Bukhari) Alle dere vil bli tatt inn i Paradiset unntatt han som nekter. Han (ﷺ) ble spurt: "Og hvem ville nekte, o budbringer av Allah?" Han svarte: Den som adlød meg ville bli gitt adgang til Paradis, og den som ikke adlød meg, er han som har nektet. (Al-Bukhari)

31 Og: Jeg har blitt foretrukket til de andre profetene med seks (privilegier): Jeg har fått omfattende tale, jeg har blitt gjort seierrik grunnet skrekken (av mine fiender), krigsbyttet har blitt gjort lovlig for meg, jorden har blitt gjort et sted for bønn for meg og et middel for renselse, jeg har blitt sendt til alle mennesker, kjeden av profetskap er avsluttet med meg. (Muslim og At-Tirmithi)

32 4. Tawrah og Injil bar vitnesbyrd om ankomsten hans (ﷺ), hans budskap og hans profetskap. Musa og Isa (عليهم السلام) forutsa hans misjon.

33 Allah fortalte om 'lsa (عليه السلام):
«Og (husk) da 'lsa, sønn av Maryam, sa: 'O Barn av Israel! Jeg er Allahs sendebud til dere som bekrefter Tawrah (som kom) før meg, og gir glade budskap av et sendebud som kommer etter meg, hvis navn skal være Ahmad.» (61:6)

34 Og: «De som følger sendebudet, profeten som verken kan lese eller skrive som de finner skrevet hos dem i Tawrah og Injil, og som påbyr dem det som er rett og forbyr det urette, tillater gode ting og forbyr de stygge, som tar fra menneskene deres byrder og lenker som de var under. De som tror på ham, styrker ham og hjelper ham, og følger det lys som er sendt med ham, dem vil det gå godt» 7:157

35 Følgende står i bibelen i dag:
Gud sa til Moses: «Jeg vil la det stå fram en profet som deg, en av deres landsmenn. Jeg vil legge mine ord i hans munn, og han skal forkynne for dem alt det jeg pålegger ham. Den som ikke hører på de ord han taler i mitt navn, vil jeg kreve til regnskap.» Femte Mosebok 18:18.

36 Denne uttalelsen i dagens versjon av Tawrah vitner til profetdommen av vår profet Muhammad (ﷺ) og hans sendebudskap. Det vitner også at det å følge ham, og adlyde ham er obligatorisk. Denne uttalelsen er et argument mot jødene selv om de feiltolker eller benekter det, siden utsagnet: "Jeg vil vil la det stå fram en profet» vitner om profetdommen og sendebudskapet av Allahs sendebud (ﷺ), siden den ene snakket med her er Musa (عليه السلام). Han er en profet og et sendebud, derav en som ham som også er en profet og et sendebud.

37 Hans utsagn: "Fra deres søsken," refererer tydelig til (vår sendebud) Muhammad (ﷺ) - Hans utsagn: "Jeg vil legge mine ord i hans munn," gjelder ingen andre, enn vår profet Muhammad (ﷺ) fordi han resiterte Allahs ord, dvs. Koranen og memorert det. Hans utsagn: " og han skal forkynne for dem alt det jeg pålegger ham (å formidle)." er et ytterligere bevis fordi profeten (ﷺ) har talt om det usette i ord aldri sagt av noen av de andre profetene, siden han fortalte om hva som hadde skjedd og hva vil skje før Dommedagen.

38 Så dette var en Profet som jødene ventet lenge på, til og med i Jesus sin tid:
Dette er vitneutsagnet fra Johannes da jødene sendte noen prester og levitter til ham fra Jerusalem for å spørre: «Hvem er du?»  Da bekjente han og fornektet ikke – han bekjente: «Jeg er ikke Messias.» «Hvem er du da?» spurte de. «Er du Elia?» «Nei, det er jeg ikke», svarte han. «Er du profeten?» «Nei», sa han.  «Hvem er du da?» sa de……De spurte ham: «Hvorfor døper du da, når du ikke er Messias og heller ikke Elia eller profeten?» Evangeliet etter Johannes:kap.1.

39 «Septer skal ikke vike fra Juda eller herskerstav fra hans føtter til han som eier den, kommer, han som folkene skal lyde.» Første Mosebok 49:10.

40 Jesus sa: «Men jeg sier dere sannheten: Det er det beste for dere at jeg går bort. For dersom jeg ikke går bort, kommer ikke Talsmannen til dere. Men går jeg bort, kan jeg sende ham til dere. Og når han kommer, skal han gå i rette med verden og vise den hva synd er, hva rettferdighet er, og hva dom er:…..

41 Ennå har jeg mye å si dere, men dere kan ikke bære det nå
Ennå har jeg mye å si dere, men dere kan ikke bære det nå.  Men når sannhetens Ånd kommer, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale ut fra seg selv, men si det han hører, og gjøre kjent for dere det som skal komme. Han skal herliggjøre meg, for han skal ta av det som er mitt, og forkynne det for dere.» Johannes:kap.16

42 Er ikke dette avsnittet fra den moderne Injil helt klart en profeti om Muhammad (ﷺ)? Hvem er Talsmannen andre enn Muhammad (ﷺ)? Og hvem er den som irettesatte verden om synd foruten ham? Han (ﷺ) er den som ble sendt mens verden druknet i ondskap og korrupsjon, og avgudsdyrkelse hadde spredt seg selv til Folket av Boken. Hvem er det som etter oppstigningen av Isa (عليه السلام), ved ham være fred, brakte invitasjonen til Allah Herren av himmelen og jorden andre enn Muhammad (ﷺ)?

43 Rasjonelle bevis 1. Hvilken logikk benekter at Muhammad (ﷺ) ble sendt som en budbringer, mens hundrevis av budbringere og tusenvis av profetene ble sendt før ham?  2. De rådende omstendighetene rundt hans (ﷺ) ankomst krevde en himmelsk åpenbaring for å fornye løftet mellom Allah Skaperen og hans skapninger. 3. Den raske og massive aksepten av Islam over hele verden og i mange land, pluss dets preferanse framfor andre religioner er et ytterligere bevis på profetdommen hans (ﷺ).

44 4. Soliditeten, sannferdigheten, og anvendelsen av prinsippene brakt av Islam, i tillegg til deres velsignede og gode resultater vitner om at de var fra Allah, og til sendebudskapet av Muhammad (ﷺ). 5. Det var mange mirakler og fenomenale handlinger som fant sted på hendene av Muhammad (ﷺ). Logikk avviser at de blir utført av noen andre enn et sendebud av Allah.

45 Eksempler: 1) splitting av månen. 2) stønningen av stammen av et palmetre og dets gråt i en hørbar stemme som ble hørt av alle som var i Masjid. 3) Økningen av små mengder av mat på grunn påkallelsen hans (ﷺ).

46 4) Økningen av vann på grunn påkallelsen hans (ﷺ).
5) Isra 'og Mi'raj 6) Koranen


Laste ned ppt "Minhaj Al-Muslim (Veien for en Muslim)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google