Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Helsekonferansen 2013 ”Ansvaret for pasienten” direktør Jan Fredrik Andresen Statens helsetilsyn.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Helsekonferansen 2013 ”Ansvaret for pasienten” direktør Jan Fredrik Andresen Statens helsetilsyn."— Utskrift av presentasjonen:

1 Helsekonferansen 2013 ”Ansvaret for pasienten” direktør Jan Fredrik Andresen Statens helsetilsyn

2 ”Ansvaret for pasienten” ”Fortiden er fremtidens utsiktspunkt.” Eliezer (Elie) Wiesel

3 God praksis og forsvarlig virksomhet 1.2.

4 ”Ansvaret for pasienten” Regelverket er presiseringer av samfunnets krav til tjenestene på vegne av brukerne. Lederen har ansvaret for faglig forsvarlighet – dvs. ansvaret for alt helt ut til det utøvende ledd! ”Løs oppdraget og ta vare på dine menn!”

5 ”Ansvaret for pasienten” Hvordan kan ansvaret ivaretas? Internkontroll (IK) – ”juristenes forsøk på å beskrive god ledelse”. IK og fag – spiller på samme lag!

6 ”Ansvaret for pasienten” Hvordan kan ansvaret ivaretas? Virksomhetenes og profesjonsutøverenes ansvar for faglig forsvarlig tjenesteyting utfyller hverandre i pasientsikkerhetens tegn. Lederen skal legge til rette for god praksis!

7 ”Ansvaret for pasienten” Kan sjefen gjøre en forskjell? dedikerte og bevisste nysgjerrig og systematisk målorientert og evaluerende kunnskapsbevisste og lærende Tett på egen virksomhet – hver dag!

8 ”Ansvaret for pasienten” Vi forventer en proaktiv holdning – ikke vente på tilsynet. Fremtiden vil fordre risiko-/sikkerhetstenkning – menneske – teknologi – organisasjon (MTO)

9 ”Ansvaret for pasienten” Kung-fu-tse skal ha sagt at mennesket kan handle klokt på tre måter: - ved ettertanke, det er det edleste - ved å etterape, det er det letteste - ved erfaring, det er det bitreste


Laste ned ppt "Helsekonferansen 2013 ”Ansvaret for pasienten” direktør Jan Fredrik Andresen Statens helsetilsyn."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google