Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Slik går vi fram når vi skal smake Putt maten i munnen samtidig som du puster inn luft. Luften hjelper oss til å kjenne detaljene i smaken. Sørg.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Slik går vi fram når vi skal smake Putt maten i munnen samtidig som du puster inn luft. Luften hjelper oss til å kjenne detaljene i smaken. Sørg."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3 Slik går vi fram når vi skal smake
Putt maten i munnen samtidig som du puster inn luft. Luften hjelper oss til å kjenne detaljene i smaken. Sørg for at hele tunga kommer i berøring med maten. Etter noen sekunder kjenner du smaken. Hvis det er noe tørt du smaker på, må du la spyttet gjøre matbiten fuktig før du kan kjenne smaken. Smak krever fuktighet. Smaken er sterkest etter sekunder. Etter det er tunga blitt vant til smaken. Etter at maten er svelget (eller du har spyttet den ut) skal du åpne munnen og puste inn. Da vil du kjenne ettersmaken. Den kan gi en ny og annerledes smaksopplevelse i forhold til den første smaken.  Også viktig: Skyll munnen mellom hver smak. Spytt ut i isboksen.

4

5 Hvordan smaker sjokolade?
Hvilke av de fem grunnsmakene kjenner du? Produkt salt søtt surt bittert umami godt? Freia melkesjokolade Extra bittere chocolade, AH Freia Dronningsjokolade Kakaopulver utrørt i vann Hagelslag, puur, AH


Laste ned ppt "Slik går vi fram når vi skal smake Putt maten i munnen samtidig som du puster inn luft. Luften hjelper oss til å kjenne detaljene i smaken. Sørg."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google